Добавки за дизел
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Re: Добавки за дизел
@samo_pechka , колега имам един въпрос към теб. Добре ли е да слагам 2Т масло, на моята кола просто ей така за профилактика? Днес говорих с един майстор, той вика 2Т масло смазвало по-хубаво помпата и дюзите, отидох до ОМВ ама там имаха само някакво на 13 лв за 1 литър.... Та въпроса ми е, предимно зареждам до капачката 55-60 литра, колко 2Т масло да сложа на един резервоар?
Последна промяна от Vlad777 на Чет 21 яну 2016 0:02, променено общо 1 път.
Причина: Имаме си специална тема за маслото в нафтата, където има и отговор.
Причина: Имаме си специална тема за маслото в нафтата, където има и отговор.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
До 10мл на литър нафта . Става всяко двутактово масло, дори и най-евтиното. При теб в твоя случай са достатъчни половин лт масло на резервоар. В тоя студ обаче го смесвай в отделен съд/туба с нафта , разбълникай го и тогава на етапи го налей в резервоара заедно с нафтата.
- bayernfan
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
Решил съм профилактично да сипя на Лики Моли добавката за "прочистване" на дюзите, че италиянеца преди мен едва ли си е направил труда, но се чудя дали да е сега в големите студове или като се позатопли пролетта, пък сега да сипя BDC. Кое е по - добре да се сипва зимата? Мога ли да комбинирам тези добавки с двутактово масло?
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Което си избереш. Лики Моли го има на промо цена в Кауфланд в момента.
- smirkb0y
- Автомобил: Seat Leon FR
- Двигател: ARL+
Днес си купих добавка за дизел Bardahl B.D.C, ще покарам малко и ще споделя мнение.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Колега, BDC-то е за подобряване на нафтата и предотвратяване на замърсяване.
За почистване в случай на натрупано замърсяване са 6 в 1 за дизел и Diesel Injection Restorer 11, като втората е за професионална употреба и помага при силно замърсени и неравномерно работещи двигатели - изпитана многократно.
За почистване в случай на натрупано замърсяване са 6 в 1 за дизел и Diesel Injection Restorer 11, като втората е за професионална употреба и помага при силно замърсени и неравномерно работещи двигатели - изпитана многократно.
-
- Автомобил: Audi A4 TDI
- Двигател: blb2006
Това върши ли работа.http://xenum.expertoils.com/index.php?i ... er=product
- debo71
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2002
по принцип и това върши работа
- bayernfan
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
Нямам някакви оплаквания (да чукна на дърво), просто ми се иска да направя една профилактика. Тези добавки на Бардал не са ли силнички, или бъркам? Чудя се дали Systempflege или Spulung да сипя. Гледам Spulunga е за ПД, но пък Pflege-то пише, че е за почистване на дюзи специално. След това ще сменя горивния филтър и после ще сипвам БДС, така мисля да направя.
Добър ден нов съм в форума искам да попитам нещо. Значи, в студовете бях оставил резервоара на червено имаше под 10 литра и колата се караше почти до последната капка След това ми смениха филтър-горивен и от тогава почна се трудно палене Майстора ми каза че най-вероятно в резервоара има конденз и съм трябвал да го напълня до горе да може се обездуши Напълних го до гърлото напълних и там в оонова копче дето е в резервоара но проблема пак е в колата Казаха ми да сложа добавка в нафтата можело да помогне Някой може ли да каже дали добавката може да навреди на колата Сега колата работи отлично след като запали първия път Днес оправиха и ГНП ама пак е така Смениха всички маркучи по системата ама пак е така Майстора ми каза да взема тази добавка ще може ли да ми кажете дали ще навреди на колата ми Пасат Б5 1998 година 1.9ТДИ 110 коня
http://oilgroupbg.com/добавка-за-дизел- ... литър.html
http://oilgroupbg.com/добавка-за-дизел- ... литър.html
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не, не може да увреди, само може да подобри работата на двигателя.
Дали ще реши точно този ти проблем - малко се съмнявам. Имам усещането, че просто 'майсторите' ти не са в час.
При всички случаи добре е да сложиш добавка.
Във Форумния магазин е по-евтина тази добавка и е гарантирана от директния вносител
http://fanshop.vwclub.bg/dobavka-bardah ... tika-dizel
Дали ще реши точно този ти проблем - малко се съмнявам. Имам усещането, че просто 'майсторите' ти не са в час.
При всички случаи добре е да сложиш добавка.

Във Форумния магазин е по-евтина тази добавка и е гарантирана от директния вносител
http://fanshop.vwclub.bg/dobavka-bardah ... tika-dizel
Просто ме е страх нещо да не стане на колата Иначе много приятели ми казаха да сложа добавка но знам ли и аз Просто да не стане така че колата да се прецака
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Да го кажем така:
От почти 1 година ползвам същата, от същото място от моя линк.
От почти 1 година ползвам същата, от същото място от моя линк.
Мерси за отговорите Вече я поръчах :) То дали ще бъде 32-35 лева за мен няма значение Просто от там всички мои приятели поръчват и аз поръчах съединител и всичко останало и съм свикнъл само там да поръчвам
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Върни се и му остави на твоя ''майстор'' колата и му кажи да си довърши работата.Първото палене няма да се оправи от добавката.
Върни се в “Дизелови агрегати”