Голф 3

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
fulcrum
Автомобил: VW Golf 2 GT Skoda 130 LA
Двигател:

Re: Прокълнатия Golf mk3 GTI

Мнениеот fulcrum » Сря 03 фев 2016 20:29

И аз като правих силовия тунинг на моята двойка , при смяна на скоростната кутия и съединителя ( AWY индекс) си спретнах на струг проблемния щифт,
става вечен. Не се отчайавай , просто си налетял на много андаалийски пддържан голф. :smile

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Мнениеот Fearless » Съб 06 фев 2016 7:28

Аз карах същия голф,със същия мотор около 2 години - за 2 години всичките ремонти събрани по него ми струваха около 100 лв :mhihi ЖеУезна машина се оказа. После реших,че искам нещо по-добро - е прее*ах се , взех си 4-ка и сега съм на твоя хал , като съм сменил доста повече неща от теб :smile Мисълта ми е да не се отчайваш,а да си я стегнеш,защото край има,а после идва само безкрайно каране. :th_up

Бандит
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2.0 ABF 97

Мнениеот Бандит » Съб 06 фев 2016 9:37

Колега и аз карам ГТИ само че 150 к.с съвета ми е следния - за напред трябва да си отваряме очите , не само за колата ,а и за собственика.Няма да ти разправям какъв х*й ям аз. Както казаха колеги не я купих още веднъж ,а три пъти и не е виновна колата , а предишния собственик и като не гледаш добре се получават такива истории. Само ще спомена кой нормален човек ще запълва дупка на картера колкото монета от един лев с кит , е аз разбрах кой ;) . Успех за напред и никакви ядове с голфчето , като върви си е кеф.

Потребителски аватар
Boxser2000
Автомобил: Пасат
Двигател:

Мнениеот Boxser2000 » Съб 06 фев 2016 19:01

Лелее доста интересна история на този голф..Дано все някога да ти спрат проблемите.Не пожелавам на никой прокълнат голф :eek

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 06 фев 2016 21:34

:deal

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 07 фев 2016 0:44

Мисля си , че на моя коШник съм сменил повече неща , отколкото ти на твоя :) Верно , за повече време , но освен мотора за 10 години не остана част , която или да съм ремонтирал или сменил... нормално :) аххахаах :beer :beer

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 07 фев 2016 15:12

Сложих ново стъкло, поне да няма драскотини, даже и свинетка му лепнах.

Акумулатора изглежда нов, 55 ампера, но в температури около - 10 и надолу се предава. Върти здраво един път и втория път не може дори да изхвърли, ще изкара зимата пък за другата ако не съм я оженил ще сложа по-голям.

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Сря 02 мар 2016 17:52

Тече си масло от семерингите на диференциала още от както съм я взел, но напоследък май се позасили. Можеше да ги сменя когато бях свалил скоростите, но тогава не ми беше до това, а сега ще е кофти на място, а нямам и канал, за това реших да я вкарам в сервиз след понеделник.
От капака на клапаните също тече много здраво, в магазина ми дадоха една гарнитура уш на Рейнц, ама нещо доста измъчена ми се вижда и се чудя дали да не мина да ми я сменят утре ако работят.
Изображение
И снимка на един от старите ми биелни лагери. :Mr Green Fun
Изображение

Потребителски аватар
caro
Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994

Мнениеот caro » Пет 04 мар 2016 13:30

С това масло лагерите на ск.кутия ще станат същите като биелните.Не го препоръчвам и на най- големия си враг.Kraft също.

Потребителски аватар
azmrazqbmw
Автомобил: golf 3
Двигател: AAZ 92

Мнениеот azmrazqbmw » Пет 04 мар 2016 16:47

Повечето сме минали през това колега ! Да не говорим че моя голф като го взех беше добре след 2 седмици хвърли масло вода всичко възможно го изхвърли. Оказа се,че е сипван бензин в колата ,а тя си е дизел и впоследствие разбрах ,че е правен основен ремонт преди да ми я продадат и ,че главата ми е била с пукнати бренери . Направих му аз основен ремонт беше ми се разбила шпонката на коляновия вал че давах сумати пари да наварят коляновия вал да му направят нова шпонка . След това и демпферна шайба сменях ремъци всичко както си е ред . И точно на първия учебен ден на път към даскало и тоя двигател блокира ! Реших да не го оставям да стой така и купих друг двигател . Сложихме го с бащата обаче се оказа че баща ми е разменил някаква част от стария двигател която е била без шпонка а на другия двигател е било със шпонка и пробваме да я палим не пали . Аха ама баща ми дебела глава казали му дай ще я дръпнем на скорост ще запали . И така без да ме пита или каже пробвал дръпнали я и впоследствие на тази част която той беше разменил намели и този двигател . Да не говорим колко бях ядосан тъй като дадох сумати пари за на новия двигател главата да я шлайфат да сменят клапани повдигачи и тн. . Сега взех друг пали и върви ,но сега турбината ми вкарва масло в двигателя ! А да не говорим за праговете колега мойта история е подобна на твоята и аз като я купувах тези пластмаси който крият праговете добре ,че са те впоследствие видях че даже крик немога да бутна на прага защото като махнах пластмасите имаше направо дупки от ръждата! Да не говорим че го взех за 1500 а той ми излезе двойно над това и пак не е наред . Сменях стъкло предно , а то реши да се пукне пак на 2-рия месец ! Имам много още за разправяне ! Така че колега не си мисли че само на тебе ти се случват такива неща :) .

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Пет 04 мар 2016 20:03

caro написа:С това масло лагерите на ск.кутия ще станат същите като биелните.Не го препоръчвам и на най- големия си враг.Kraft също.

Честно казано нямам идея какво е, това ми дадоха в магазина и отговаря на спецификите за моята кола.
От личен опит ли го казваш или така реши? Маслото в двигателя ми Беше Мотул, защо стана такъв лагера? Не знам дали повече ще сипя "марково масло". По - важното според мен е да се сменява на време, което също е относително. :icon_lol

azmrazqbmw Може да си ги мериме, кой е по - прокълнат. :mhihi

Последна промяна от kaiser666 на Пон 07 мар 2016 18:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
alexass13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexass13 » Пет 04 мар 2016 22:04

Добре е че си разбираш, и не ползваш скъпите услуги на сервиз.Жив пример защо не се купува кола на тия години. Те просто нямат вече ресурс.Жалко за мъките и средствата които си положил.Трябвало е отдавна да я махнеш. Все още не си писал за проблеми сас сайденителя и климатика. Опеловата ръжда по Г3 също не е за подценяване.Разкарвай я,Трябва Ти здрава кола за всеки ден, а не да се снимаш.Мартавци тука има бол.

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Съб 05 мар 2016 0:15

Това с ресурса и старите коли е много относително. Както съм писал в началото на темата, не ми е първия стар Фолксваген. Сигурен съм, че пасата ми беше на два пъти повече километри и беше по - стар, но такива проблеми не съм имал, ако си бях сменил сегментите или сложил друг мотор, щеше да ми върши много работа, но пък е много скучна кола. Полото ми 91-ви набор, вярно че беше в добро състояние като го купих и дадох сравнително повечко пари за него, но за над 5 години освен два носача и изгорял компютър нищо друго не съм сменил. Вкарах автогол с ГТИ-то, сравнително доста екстри, което си е минус в напреднала възраст и компромис с обикновената уредба на тоя мотор. Нямам планове да я продавам за сега, ще я стегна и евентуално ще сложа ГИ. Реално като финанси не съм набил много пари, сигурно са толкова колкото едно обслужване на едно по - ново ТДИ, но нервите са доста.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 05 мар 2016 0:56

kaiser666 написа: Сигурен съм, че пасата ми беше на два пъти повече километри и беше по - стар, но такива проблеми не съм имал, ако си бях сменил сегментите или сложил друг мотор, щеше да ми върши много работа, но пък е много скучна кола.

Освен да ти пожелая следващта да бъде още по-забавна от настоящата? :biggrin

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Съб 05 мар 2016 1:03

Еми аз съм човек на 25 години, има време да карам тролеи.

Върни се в “Моят Volkswagen”