Как се сменя странично огледало

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kiik
Автомобил:
Двигател:

Как се сменя странично огледало

Мнениеот kiik » Съб 03 фев 2007 12:16

на Голф -3 - само за стъкълцето говоря.... моето е пукнато и искам да сложа ново.
дочупва се старото и се залепва нанегово място ново ?
Залепва се новото направо върху напуканото старо?
или как.....
как се крепи всъщност оригиналното - някой ми каза, че или е залепено или имало някаква щипка от долу, та затова питам да не направя по-голяма поразия от това, че само го пукнах оня ден ;)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 03 фев 2007 13:52

Ако можеш да зачакаш до утре, ще ти пусна картинки как се прави....но по спомени май беше, кат го подхванеш отдолу самото огледало с нещо широко и тънко (като шпакличка примерно).

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Съб 03 фев 2007 14:06

разбира се, че ще изчакам.......
въпроса ми е да не счупя нещо още повече ако има такива щипки, както ми каза някой..... ако е само залепено старото огледало значи би могло да се откърти със шпакличка

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 03 фев 2007 18:44

Изображение

Значи:

1. Облепваш долния ръб на пластмасовата част с някво тиксо, за да не го нараниш
2. Подхващаш както е показано на картинката (може да имаш отзад закачени някви кабеляци, просто ги откачаш)
3. Слагаш новото огледало само с натиск в средата на стъклото, може да ползваш парцал между ръката ти и стъклото, ама внимавай с натиска за да не се налага да го повтаряш упражнението отначало mhihi

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Съб 03 фев 2007 19:22

Това явно е положението ако само се залепва стъкълцето и няма щипка.....проблема е, че ми казаха, че някои стъкла се закрепвали и с някаква си щипка и това ме хвърли в съмнения да нея повредя евентуално при свалянето, щото имам само ново стъкълце, а не и други детайли от огледалото.....

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 03 фев 2007 19:27

Ако си с бензинов двигател - не би трябвало да е по-различно от начина по който съм ти го обяснил (казвам бензинов, защото книгата от която съм го взел е за бензиновите двигатели). Ако е за дизелов - нямам представа. Но ако примерно има разлики в смяната на дадена част при различните бензинови мотори, то тя винаги е отбелязана. В случая не са споменали нищо таково, което ме навежда на мисълта, че е със щипки...и не би трябвало да имаш проблеми.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Съб 03 фев 2007 19:37

аз купих стъклото само за 6 лв.!!!разлепих старото(ама трудно-то се изпочупи и свалях парченце по парченце),паднаха някакви пластинки и залепих новото(после установих че не съм сложил една пластинка-ама няма ядове) след време леко беше почнало да се отлепва и го дозалепих с моментно лепило.карам вече 8 месеца и няма никакви проблеми!!!!

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Съб 03 фев 2007 20:02

Е както казвам и мен точно това ме притеснява, че ако е със щипки може да потроша и тях като го свалям, та дали не е по добре да пробвам да залепя новото стъкълце за 6 лв. направо върху старото без въобще да си играя да го дочупвам и свалям

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Съб 03 фев 2007 20:18

е върху старото няма да стане!пък и грозна работа!!!аз съм ти написал няма проблеми хем едната ми пластинка е в пепелника..така са го измислили от VW какво да се прави!даваи смело,аз когато го правих тамън си бях купил колата,за VW-форума не бях и чувал та да питам в него...направо без много да му мисля раз-праз и готово.....8 месеца карам без ядове(некои приятели ми викаха 6лв. било менте,то си е менте де и нямало да изкара дълго) :D :D

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

сАМО С ПРУСТИ

Мнениеот iurimil » Вто 06 фев 2007 23:21

Колега опитай да свалиш огледалото само с пръсти,без да надигаш с нищо.Така ако не си го правил има най-малка вероятност да почупиш огледалото или механизма вътре.Най вътрешната му част я буташ нагоре и навътре, за да може да се покаже просвет на най-външната.Леко надигаш с пръсти и почваш да се движиш по долния ръб.Така почват да се вадят щипките.
УСПЕХ.

RSI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RSI » Сря 07 фев 2007 15:00

Моето го смъквах както казва колегата iurimil, но използвах отвертка. Не можах да си навра пръстите до щипките. Доколкото си спомням щипките са разположени на Х и натисках огледалото така, че да се отваря просвет към долните и ги откачах с отвертката. Два-три пъти го правих и не успях да го счупя :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”