Избор на евтин автомобил 2

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на евтин автомобил 2

Мнениеот ktamen » Нед 07 фев 2016 17:57

Ако гредата не се изправи с крака, махни седалките и подложи на тяхно място здрави дървени греди или нещо от този род. Върху тях маслен крик и върху крика тръба с подходяща дължина. добре е между тръбата и тавана да слагаш подходящи дъсчици. Не натискай тавана само на едно и също място, а мести тръбата, крика и дъсчицата на различни места. Гредите на пода трябва да разпределят товара равномерно на голяма площ, ако сложиш крика директно на пода може да го пробиеш, особено, ако има малко гнило.
Не разбрах какъв е проблема със задната врата, в краен случай може да я заключиш и повече да не я отваряш. Първия път като ми блъснаха предишния голф, купих друга задна врата и я "заключих" с едно болтче. След няколко години ме блъснаха отново в тази врата и тя започна да се отваря и затваря нормално.
Има много майстори за които е детска игра да ти оправят колата много по-добре отколкото би се справил сам, за не повече от 100 - 200лв без боядисването. Направи повечко снимки и си пусни обяви, че търсиш оферти. Ама най-добре се пробвай сам, може да викнеш някой приятел за морална подкрепа. Кората явно си я прежалил и е много подходяща да се учиш на нея.

bobbby11
Автомобил: Seat Toledo GT
Двигател: 2.0 2E 1994

Мнениеот bobbby11 » Нед 07 фев 2016 18:37

ktamen написа:... След няколко години ме блъснаха отново в тази врата и тя започна да се отваря и затваря нормално...

:11
:bowdown
:drunk

Тая крилата мисъл неизбежно ще финишира в някой "сборник с безсмъртни лафове"...

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Нед 07 фев 2016 19:01

Вратата просто е крива визуално, иначе се отваря и затваря.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 07 фев 2016 19:23

Дай снимка да я видим вратата.

Потребителски аватар
piter_96

Мнениеот piter_96 » Нед 07 фев 2016 19:49

Тази имам само в момента.
Прикачени файлове
WP_20160202_15_58_50_Pro.jpg

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 07 фев 2016 20:02

На мен и тази врата ми харесва. На теб ако не ти харесва си купи друга. Цената и е между 20 и 50лв в зависимост колко време отделиш за да търсиш изгодна оферта. Ако разкостиш вратата може с натискане отвътре да я пооправиш.
Не се опитвай да направиш тази кола, като за изложба - това ще струва над 1000лв. Пооправи малко тавана, смени стъклото с друго втора употреба и ще си я караш още дълги години. Ако толкова държиш на външния вид - продавай я. Ама риска да се набуташ с някой лъскав и невървящ боклук е много голям.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Нед 07 фев 2016 20:25

Петре, не забравяй, че това е "работен кон", а не лимузина. Важното е да върви и да ви върши работа, а не да изглежда като за музея. :mhihi В София хората още си карат колите, накълвани от градушката преди 2 години.
Ако баща ти иска гъзарска кола и го дразнят кривите тенекии, приготвя 10 000 и ще се намери. Но за 1500 лв по-добре си дръжте старата кола, на която поне и знаете болежките. :a045

Потребителски аватар
piter_96

Мнениеот piter_96 » Пон 08 фев 2016 0:36

Тогава мисля от утре след работа да почна малко по малко. Ще сваля кората на тавана и ще видя какво е положението, пък надявам се вие да ми помагате с насоки - като това как да сваля челното стъкло. Мисля си с тел или жило.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”