Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 08 фев 2016 10:00

при доста коли го има това, но при сняг и дъжд ефекта е обратен , влошаване на спирачките.

JuStan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JuStan » Пон 08 фев 2016 10:34

Здравейте колеги
като един експериментатор си закупих от китайците това съоръжение
http://www.aliexpress.com/item/2013-Lat ... 30805.html

дойде за около месец и първо го пробвах на поло 6N2 и работи безупречно, пробвах го и на субару форестер - работи си !

чудно е, освен за данни в реално време - каквито се сетите и колата позволява ,и за откриване на грешки , както и за чистенето им

дойде ред да го пробвам на пасата- В5.5 бензинов - уви - не се виждат с ЕКУ-то

четох по форуми, и на някои коли, сред които е и пасата тази джвага не работи
в тоз ред на мисли , какво да търся, като опции - китайци предлагат всичко - по кой протокол да си комуникират OBD2 явно не е , по CAN евентуално ?
или някой да е пробвал и да имал успех с подобна джаджа ?

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 08 фев 2016 11:54

На B5.5(1.8Т) 2003 год съм тествал с това и се чете двигателя(и трие отчетените неизправности)! :th_up

http://olx.bg/ad/elm327-bluetooth-vgate-universalen-za-avtodiagnostika-savmestim-s-and-ID246zZ.html#7ecc246f8c

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 08 фев 2016 17:17

А приложението откъде го свали?
Аз съм подобен като на колегата над мен и отначало не искаше да заработи,AQY двигател.На други коли нямаше проблеми.
Изтеглих си приложението от "еди къде си" и проработи.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 09 фев 2016 9:34

Scan Master от Googleplay!

Потребителски аватар
He3ak0HeH
Автомобил: VW Passat IV
Двигател: AFN 1999

Мнениеот He3ak0HeH » Вто 09 фев 2016 19:23

Добър вечер колеги, някой може ли да сподели как се демонтират централните духалки от конзолата и жабката, защото ми се иска да я модифицирам, че ми е счупено лостчето (нещо нормално за жабките)..

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 09 фев 2016 19:41

От 3.25 започва свалянето, не е сложно, аз самия ги изкарах, само много внимавай да не ги драснеш от страната към купето, малко да ги докоснеш и става джизгия и се вижда отдолу прозрачното. Взимаш нещо плоско и не остро/аз използвах шпатули за гипсиране/ :icon_lol и налягаш.

П.П. За джабката не ми се рови сега да търся, в тубата има!

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 09 фев 2016 20:17

Колеги, ето това за какъв к.р е? Имам го останало от стария собственик, но не знам за какво е. Предполагам нещо се дърпа с него, но какво? :gruebel

Изображение

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 09 фев 2016 20:18

Тасчетата/капачките на джантите

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 09 фев 2016 20:39

:bowdown Аз до сега ги рънчех с една отвертка :icon_lol :icon_lol

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 10 фев 2016 9:21

Жабката се сваля лесно след развиване на доста рапидки, но се чупят и доста от ушите на самата жабка. ПВЦ-то е изгоряло и тънко. Под жабката може да има Бег и евентуално кабел с копче в самата жабка. Ако има копче трябва да се внимава с изключването му- без акуто да е включено и тнт.
Също под жабката е и вентилатора на климатика. Ако се развие и махне, може да се почисти и ревизира изпарителят.
На духалката може да се подмени осветлението и със светодиод през резистор 600 ома.

Офф
Аз сега ще цифровам един Лок- Пико-дизел, който е аналогов. Та понеже си купих Роковски цифров Сет от Липето-Детмолд, Германия и намерих доста евтин декодер от форума за ЖП и ще си направя сам още един цифров Лок, да стане като този от сета. Връзката е че ще му добавя фарове и стопове -светодиоди и в зависимост от посоката си на движение ще сменя Стоповете/Фаровете и тнт. Абе цифрова работа и отделно всеки Лок си има адрес и върви самостоятелно по едно и също трасе. :Mr Green Fun Цифровизацията дава много екстри и функции на Лока, като при нашите щайги.

Куката е удбна за сваляне на капачките, но все я завирам в багажника при крика и вадя капачките с тел. :Mr Green Fun
Ще я извадя да стои при скоростите да ми е под ръка. :th_up

А и за духалката- аз вадих всичките и подмених с диоди осветлението им. Вадих ги с дълги прави незакалени отверки-по плоски. Духалките са доста еластични и позволяват напъване и огъване между тях и основата на таблото. А отпред не се пипа по декоративните символи и визията им. Иска си напъване за ваденето им- има едни чопове които се освобождават полека и излизат напред.

Който не е вадил- аз препоръчвам духалката над бушоните- крайна лява. Защото може да се разглоби кората под волана и така се достига до задната и част на духалката- та така може да се бута и бара отзад.

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Сря 10 фев 2016 11:30

Аз нямам осветление на духалките - вадих ги и няма и заготовка. Трудно ли е прокарването на инсталацията и трябва ли да се свали таблото,за да се прокара кабела,ако искам да монтирам светещи :) . Също така откъде да взема габарит ? Дали от едно и също място или за шофьорската от при ключа,а за средната и пасажерската от радио/запалка?

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 10 фев 2016 12:12

Най добре е от контактният ключ- от кабела за осветление на таблото според мене да се вземе + за осветление на духалките.
Цялото табло да се сваля за да се прокара един кабел е безумие.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 10 фев 2016 13:11

dqvola_91 написа:Аз нямам осветление на духалките - вадих ги и няма и заготовка. Трудно ли е прокарването на инсталацията и трябва ли да се свали таблото,за да се прокара кабела,ако искам да монтирам светещи :) . Също така откъде да взема габарит ? Дали от едно и също място или за шофьорската от при ключа,а за средната и пасажерската от радио/запалка?

до сега не съм чувал за пасат без осветление на духалките, сигурен ли се , че не бъркаш нещо ?

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Сря 10 фев 2016 13:31

Ти и сега не си чул, а прочел,но да има ги и такива без осветление за съжаление. Ами доколкото за прекарването на кабела като махна духалките и с тел опитах да стигна другата, но нещо не ми се получи,а ако взема от ключа трябва да пускам кабела, чак до пасажерската и да го наставям след всяка духалка или да пусна няколко за всяка духалка, но ми е последната опция.

Върни се в “Passat”