Golf 4 резервна гума
Golf 4 резервна гума
Здравейте! Наскоро изваждах резервната гума и се оказа, че е 14 цола, а аз карам с 15- ки 195х65. Въпросът ми е в мястото, което е предвидено за резервната гума може ли да се събере 15-ка, тъй като бих искал да я сменя? Да не би още в завода да слагат 14-ки като резервни?
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: Golf 4 резервна гума

apolon написа::screwy Кат си толкоз мързелив-караш я на сервиз (най-добре в VW )да ти смъкнат гума от колата 16" и да пробват дали влиза в дупката за резервната.Да ти прочетат к'во пише на лепенката в багажника и да ти разкодират с какви гуми е излязла от завода.Изводите си направи сам.
А не можеш ли да отговориш нормално? Колата я имам от скоро и се интересувам кое как е в случая....... Предполагам, че ти си най - работливия от всички тук във форума.. Заради такива като тебе човек да не пита нещо...
hvp800 написа:И 16" и 17-ка се събират :)
Мерси! И други хора ми казаха, че ще стане работата. Просто нямам по-голяма гума под ръка за да пробвам. :)
Колега аз си купих колата с 16 джанти, резервната е 16-ка. Реших да си взема за зимата 15-ки джанти и започнах да си търся 15-ка за резервна, но какво се оказа. 16-ката от багажника пак ми върши работа за резервна защото двата размера гуми 195/6515 се припокрива с 205/55/16 имат много малка разлика, но за резервна върши работа. Моя съвет е да си видиш размера на резервната и да видиш дали се припокрива с размера ти 15-ки, в интернет има калкулатори с които можеш да видиш каква е разликата. Възможно е и от този от който си взел колата просто да е сложил някаква гума с джанта колкото да каже, че има резервна.
R14 175x65 е резервната, но си мисля, че ако на тази джанта сложа 175х85 може да стане работата пак. Поправи ме, ако греша? В olx гледах, че май се продава такава резервна за голф 4. Мисля следващите дни да отида до един познат, който има голф 4 и се занимава точно с гуми, да каже какво да правя в случая! :)
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Размера на 14 цола, отговарящ на 195/65/15 е 175/80/14 и не е често срещан.
А относно джантата.. В смисъл нямам идея дали ще намеря точно метална джанта за голф 4. Друга метална джанта става ли?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”