Знае ли накой дали има пункт за ГТП, където могат да проверят онлайн, че съм си платил данъка на колата.
Общо взето си губи смисъла да си платя данъка онлайн и след това да отида до общината да ми дадат картончето...
Годишен технически перглед и онлайн платен данък
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Годишен технически перглед и онлайн платен данък
Едва ли има в момента такива пунктове - няма кой да им даде достъп до базата данни на общините, която и без това не е свързана и унифицирана.
Има пунктове обаче, на които можеш да минеш с разпечатка от онлайн банкирането най-вероятно.
Има пунктове обаче, на които можеш да минеш с разпечатка от онлайн банкирането най-вероятно.
- fermer 10
- Автомобил:
- Двигател: AFN ABU
Eто четете
За да не задавате тъпи въпроси ще обясня с 2 думи .Плащането на пътен данък може да се извърши и по банков път но задължително трябва да се разходите до съответната община за поставяне на мокър печат пак на съответната община на платежното нареждане без такъв печат не ви се признава платежното при преглед .От 18 01 16 г вече всички общини са вързани с Демакс системата /това е системата за ГТП/ това ,че сте си платили данъка не значи ,че на 100 процента системата ще знае това при такава ситуация системата изисква сканиране на квитанция за платен данък или платежно нареждане и двете задължително с мокър печат единствено на съответната община , това е като цяло .Ако имате още неясноти питайте ще се радвам да съм полезен.
За да не задавате тъпи въпроси ще обясня с 2 думи .Плащането на пътен данък може да се извърши и по банков път но задължително трябва да се разходите до съответната община за поставяне на мокър печат пак на съответната община на платежното нареждане без такъв печат не ви се признава платежното при преглед .От 18 01 16 г вече всички общини са вързани с Демакс системата /това е системата за ГТП/ това ,че сте си платили данъка не значи ,че на 100 процента системата ще знае това при такава ситуация системата изисква сканиране на квитанция за платен данък или платежно нареждане и двете задължително с мокър печат единствено на съответната община , това е като цяло .Ако имате още неясноти питайте ще се радвам да съм полезен.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
От 2011 плащам онлайн. Разпечатвам си бордерото. Само първата година ми мърмореха за печат от банката. Следващите години плащам и след време когато ходя в банката ги карам да ми ударят печат / даже и подпис слагат :)) /
Повече не е имало мърморене.
Допълнено по молба на колегата по-долу. Става въпрос за УниКредитБулбанк.
Повече не е имало мърморене.
Допълнено по молба на колегата по-долу. Става въпрос за УниКредитБулбанк.
Последна промяна от kris11 на Нед 14 фев 2016 22:07, променено общо 1 път.
И за коя банка става въпрос и са тези удоволствия, мисля, че заслужават да кажеш?
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
За 2013 и 2014 година, след като платих данъка през интернет, ходех до общината за да ми залепят холограмен стикер на бележката.
Сега разбирам от темата, че вече поставят печат... не виждам разликата :)
За 2015 си платих в банка и имам платежно с печат от банката.
Следващият месец съм на ГТП... предполагам, че няма да е проблем да мина с този документ от банката!
Сега разбирам от темата, че вече поставят печат... не виждам разликата :)
За 2015 си платих в банка и имам платежно с печат от банката.
Следващият месец съм на ГТП... предполагам, че няма да е проблем да мина с този документ от банката!
- XaxoXaxo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
OK, мерси.
Ще го пробвам и аз този вариант да го платя данъка през интернет и след това да мина през банката да ми сложат печат.
Малко по-малко се развиват нещата при нас в правилна посока :)
Преди няколко години като ходех в общината да искам да си платя данъка ме гонеха като нахална муха...
Ще го пробвам и аз този вариант да го платя данъка през интернет и след това да мина през банката да ми сложат печат.
Преди няколко години като ходех в общината да искам да си платя данъка ме гонеха като нахална муха...
XaxoXaxo написа:OK, мерси.
Колега, ти и другите май не четете нещо. Печата се слага от местната община, не е от банката през която плащате. Колегата fermer10 даже ви е сложил и съответния документ, ама вие си знаете вашето. Промяната е от 2016, а вие почвате да говорите за нещата как било преди 2-3 г.

-
- Автомобил: WV golf4
- Двигател: 1.9 ATD 2002
Здравейте ,искам да попитам тъй като вчера трябваше да мина преглед на един от автомобилите ми и отидох до пункт за извършване на Г.Т.П. и представих бележка за платен данък за 2015г. но ми казаха че ми трябва бележка за такъв за 2016г. а тя едва сега навлезе обикновено си плащам данъците март месец, та въпроса ми е мога ли да мина преглед с бележка за платен данък за 2015г.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако са почнали в общината да приемат данъка за тая година, ще трябва да си го платиш за да минеш на преглед. Ако общината не приема плащания на данък за 2016 можеш да минеш с бележката за платен данък от 2015. Поне при нас е така, аз минавам януари месец на преглед и винаги с бележката от предходната година
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ALESYZ написа:[
Печата се слага от местната община, не е от банката през която плащате. Промяната е от 2016, а вие почвате да говорите за нещата как било преди 2-3 г..
Това поредната "Бойки Борисовщина" ли е?? За какъв ч . ми е да плащам онлайн и да ходя за стикер или печат в общината ?? Ами отдавна сме в 21 век - да си вържат системите , интернета отдавна е изобретен .

-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
К.Одаджийски написа:Ако са почнали в общината да приемат данъка за тая година, ще трябва да си го платиш за да минеш на преглед. Ако общината не приема плащания на данък за 2016 можеш да минеш с бележката за платен данък от 2015. Поне при нас е така, аз минавам януари месец на преглед и винаги с бележката от предходната година
Това е точно така, проверено е днес. Ако ще се продава автомобила, важи същото правило.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
kris11 написа:ALESYZ написа:[
Печата се слага от местната община, не е от банката през която плащате. Промяната е от 2016, а вие почвате да говорите за нещата как било преди 2-3 г..
Това поредната "Бойки Борисовщина" ли е?? За какъв ч . ми е да плащам онлайн и да ходя за стикер или печат в общината ?? Ами отдавна сме в 21 век - да си вържат системите , интернета отдавна е изобретен .![]()
Не.
Това са го измислили за разни тарикати дето си плащали само за последната година данъците и искат да минат преглед между капките.За това ги задължават да минат през данъчното и там да им бият печата или холограмата.
Информацията е от човек занимаващ се с прегледи и днес точно за това си говорихме.
Освен това са вързали данъчното и КАТ заедно.Така регистрираш ли кола в КАТ тя директно ти се води и в данъчното.Не е като преди.Вече измъкване няма.Познавам сума ти хора с коли които се водят на трети или четвърти човек,или които не са я регистрирали в данъчното.Сега никъде не ги пускат на преглед,понеже системата веднага ги отхвърля щом им чукнат номера на автомобила.Хванали са се за главата.
Мен лично ме бОли от цялата работа,понеже винаги съм си бил изряден документално.
За София, септември 2015, само с холограмен стикер от общината.
Bai Sando написа:Това са го измислили за разни тарикати дето си плащали само за последната година данъците и искат да минат преглед между капките..
Сандо, даже не са си плащали и целият дължим годишен данък.

Този принцип действаше перфектно в армията при социализма. За издънката на някой нарушител всички ги караха да свършат някоя доста мръсна и гадна работа "уж като обичайно задължение" (по този начин се избягваше понятието "колективно наказание", което беше забранено от Устава).
Така се създаваше чувство на нетърпимост от всички към диването и следващо нарушение просто не можеше да се случи.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”