Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Исках да покажа с кодовете, че ми е италианка! Не знам дали от тези двете зависи!
Моята Винка е подобна на твоята по кодировките. Значи трябва да тествам и това е.
Последна промяна от kossis на Сря 17 фев 2016 13:34, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
betaserk написа:gancho написа:betaserk написа:Ами запалвам и има няма 1 мин започва да духа топло все едно от загряла на 90 градуса колатa, а стрелката на уреда е умряла и не е мръднала! Става дума като беше около и под 0 градуса на вън. За возене на малки деца е супер за да не им е много студено докато загрее колата. Не ми я пише на стикера!
Колега,автомобила ти за коя държава е произведен?
При мен жабаря надали е поръчвал тази екстра....
Точно италианка е моята и има такава екстра, на стикера ми има код...
X4C LDA National sales program Italy
B0J BLB Component parts set, complying with vehicle type for Italy, various parts
Здравейте колеги,
къде мога да проверя кой код за какво се отнася.
Колеги, процеса по възстановяването на халогените ми приключи. Като пълен аматьор и правещ го за първи път съм доволен от резултата и определено съм удовлетворен. Ето снимките от процедурата. Само да спомена, че преди реновацията стъклата бяха толкова зле че се усещаше с ръка, колко са грапави от камъчетата и лупата се виждаше трудно дори. Ето резултата: 

-
- Автомобил:
- Двигател:
А рефлекторите рециклира ли?
Не, бяха напълно изрядни. Подмених само крушките, тъй като едната беше изгоряла. Взех OSRAM cool blue
- betaserk
- Контакти:
Cvetomir-Panchev написа:Здравейте колеги,
къде мога да проверя кой код за какво се отнася.
http://vag-codes.info/
ant1ni, предполагам си ги дал да ги полират с машина ?
kossis написа:ant1ni, предполагам си ги дал да ги полират с машина ?
ant1ni написа: Реших да премахна старите стъкла, да закупя нови такива и да почистя отвътре лупите. Скоро ще има и снимки от процедурата, някой правил ли е нещо такова до сега и ако може да сподели опит.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Бях обещал снимка на кората с щората :)
- betaserk
- Контакти:
ant1ni написа:Колеги, след едни перипетии около Пасатко предприех процедури по освежаване на някои елементи от колата. Конкретно става въпрос за халогените и уникално лошите стъкла от камъчетата. Те са стъклени и полирането няма да свърши добра работа. Реших да премахна старите стъкла, да закупя нови такива и да почистя отвътре лупите. Скоро ще има и снимки от процедурата, някой правил ли е нещо такова до сега и ако може да сподели опит.
Тези стъкла от къде ги купи, колега?
penko_pulev написа:Бях обещал снимка на кората с щората :)
много добре :) дали е фабрично наистина, нещо ми стои странно , но ми харесва !!! Снимка след монтажа очакваме, малките бели щипки къде се монтират, държат я в горния край като е отворена ли ?
betaserk написа:ant1ni написа:Колеги, след едни перипетии около Пасатко предприех процедури по освежаване на някои елементи от колата. Конкретно става въпрос за халогените и уникално лошите стъкла от камъчетата. Те са стъклени и полирането няма да свърши добра работа. Реших да премахна старите стъкла, да закупя нови такива и да почистя отвътре лупите. Скоро ще има и снимки от процедурата, някой правил ли е нещо такова до сега и ако може да сподели опит.
Тези стъкла от къде ги купи, колега?
най-вероятно цели алтернативни халогени, само стъкла не се продават.
- betaserk
- Контакти:
Продават се, колега! Аз се разрових и намерих, ще си поръчам две, че моите се едно са стъргани по асфалта
едното стъкло го трих с шкурки и полирах до блясък, но е много бавна работа и пак не стана точно като ново и по-добре да си ги поръчам. http://www.avto.bim.bg/Halogeni-za-VOLKSWAGEN-PASSAT-ot-2000-do-2005_m659t19.html
П.П. То за 20 лв разлика може и целите да ги взема, но колко ли добре ще светят? Едва ли са оригинални.

П.П. То за 20 лв разлика може и целите да ги взема, но колко ли добре ще светят? Едва ли са оригинални.
Последна промяна от betaserk на Сря 17 фев 2016 12:33, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
И на мен ми стои малко странно, и си мислех, че е правена. Оказа се обаче, че е фабрична пущината. Виждал съм такава само в ЕТКА и никога на живо. Номера ѝ е 8d5 861 325 EXU като има и електрическа подобна, която се монтира при Ауди. Щипките се нанизват на тавана, а на самото купе има уши, за които да се завият видиите. Ще постна снимки, когато ми остане време за монтажа.
Последна промяна от penko_pulev на Сря 17 фев 2016 12:43, променено общо 1 път.