Пасат В5 бордовия компютър да не се рестартира на 2 часа?
Пасат В5 бордовия компютър да не се рестартира на 2 часа?
Здравейте! Искам да попитам, може ли и как да направя така,че бордовия компютър да НЕ се рестарира на 2 часа или там когато се рестарита ? С Passat B5 съм.
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Re: Пасат В5 бордовия компютър да не се рестартира на 2 часа
Колега, имаш 2 компютъра, единият (първият) е дневен и се рестартира на 2 часа, другият (вторият) не се рестартира. Превключването става с еднократно натискане (без задържане) на бутона Reset.
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Ще използвам темата на колегата и аз да питам, Б5 с борд комп. През зимата свети целия в червено, и не му работи бутона нагоре. Освен това си върти менютата сам. Като се позатопли се оправя всичко. Знам че решението е нов дисплей, но за сега не намирам нищо на по сносна цена.
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
То малко по добре да оставиш сносната цена и да си купиш нещо изпитано!
Да не стане,от сносни цени да излезне че си си купил 2 истински дисплея с тези пари с който си си правил опити!

Да не стане,от сносни цени да излезне че си си купил 2 истински дисплея с тези пари с който си си правил опити!
Абе гледам, че в горния десен ъгъл има някаква единица(1), обаче нищо не се променя като натисна ресет.Пак се рестартира на 2 часа.
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Тази еденица (1) ти показва на кой компютър гледаш показанията, дали на първи или на втори, трябва да го превключиш на 2, за да не ти се нулира. Става с Reset. А при теб досега не се е нулирал така ли?
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
PuffDaddy написа:Абе гледам, че в горния десен ъгъл има някаква единица(1), обаче нищо не се променя като натисна ресет.Пак се рестартира на 2 часа.
А като се нулира,показанията на часовника верни ли са?Или сверяваш на всяко нулиране?
Абсолютно нищо не се случва.Нито се рестартира, нито се сменят компютрите (1) и (2).
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Колега никак не те бива в обясненията и в подробностите!
А поне сменя ли нещо от страничните две копчета?
Върти ли меню-тата?
*температура
*разход
*и Т.Н.
А поне сменя ли нещо от страничните две копчета?
Върти ли меню-тата?
*температура
*разход
*и Т.Н.
- Martin_Zdravkovski
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8 20v 125
И аз като си купих моя пасат се чудих защо се нулира през определено време. Накрая случайно разбрах, че като натисна еднократно бутона Reset отиваш от първи на втори дисплей, където си имаш цифра (1) или (2) ако всичко е наред трябва да стане. : )
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат В5 бордовия компютър да не се рестартира на 2 часа?
Здравейте имам Голф 4 с Half Fis компютър/дисплеи,не съм сигурен как точно се казва.Проблемът при мен е следния,че reset бутона въобще не работи.Мога с стрелките да превключвам в различните опции като разход,часове и т.н.,но проблема ми е,че положението в което е застанал е компютър №2,не мога да превключа на компютър №1,нито да го рестартирам.От време на време сам се рестартира дори когато го прави от време на време оставам с впечатлението че reset бутона остава в позиция на постоянно включен,защото ако е оставен на моментен разход не можеш да смениш опциите или пък ако е на едно от всичките други положения си стоят 0 както когато се рестартира.Чудя се от къде идва проблема в началото си мислех,че самият бутон е тип микро ключ както при бравите,но днес ми попадна същия лост видях,че лесно се сваля капачето от зад когато го разглобих видях,че са две пластини.Когато се натисне бутона те притискат трета пластина и така явно дават контакт.Поизтърках ги леко с отверка евентуално за да почистя окисления,но ефект няма.Някой ако се е сблъсквал с подобно нещо моля нека сподели дали е стигнал до някакво решение!
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Проблема може да е в кабелите.. Ако има нещо нагоряло/окъсено...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно е аз не съм свалял самия лост,но това което съм успял да видя няма следи от нагоряло.Май ще се наложи да свалям волана