Golf MK4 Проблем с датчик за външна температура
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Golf MK4 Проблем с датчик за външна температура
Здравейте , преди ден изведнъж ми изчезна показанието за външна температура на таблото при MFA . Външната температура обаче на дисплея на климатроника се вижда /работи . Vag-Com показва грешка в модула на таблото "00667 Ambient Temperature Signal 29-00 Short to Ground ” Други грешки няма записани . Предполагам ,че е дефектирал въпросния датчик ,който се намира зад предната броня ,Но въпроса ми е защо тогава климатроника показва външна температура ? Следва ли от това ,че климатроника ползва друг датчик за външна темп. , защото според схемите които виждам в Auto Data датчика обозначен с ( B61 ) на схемата , е един и се ползва общо ??? При някой възниквал ли е същия проблем с този датчик .? Поздрави .
- achodemo
Re: Проблем с датчик за външна температура при ГОЛФ 4
Благодаря на всички за отговорите
!! Проблема се реши скоро , след рестарт на таблото , явно беше "забило" нещо . Поздрави !!

-
- Автомобил:
- Двигател:
И как рестартира таблото?
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Вадиш 11 и 15-ти бушон и ги слагаш пак.

-
- Автомобил:
- Двигател:
...... Предполагам ,че е дефектирал въпросния датчик ,който се намира зад предната броня ,Но въпроса ми е защо тогава климатроника показва външна температура ? Следва ли от това ,че климатроника ползва друг датчик за външна темп. , защото според схемите които виждам в Auto Data датчика обозначен с ( B61 ) на схемата , е един и се ползва общо ??? При някой възниквал ли е същия проблем с този датчик .? Поздрави .[/quote]
до колкото знам датчика за показанията на външната температура на климатроника се намира в дясното огледало.
до колкото знам датчика за показанията на външната температура на климатроника се намира в дясното огледало.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди време откачих акумулатора и се оправи проблема, но след месец пак изчезна температурата на таблото.
- achodemo
supremevg написа:И как рестартира таблото?
Таблото го "рестартирах" като го извадих цялото и го разглобих за смяна на светодиоди

Датчик в огледалото нямам , ползва се общо този , който е зад предната броня вляво зад черната решетка . Така е поне според схемата в AutoData .
Дали ще се появи пак проблем с изчезването на температурата от таблото само времето ще покаже , за сега работи . А на какво се дължи изчезването му нямам идея , но факт е че грешката записана в контролера гласи че има окъсяване по веригата ,но кабели не съм намерил проблемни поне там където се вижда . Дали самия дачик нещо се е..ва или таблото се бъгва , незнам

Ще пиша ,ако пак се яви проблема при мен . Поздрави !
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
Ще използвал същата тема, за да не се повтаряме. От скоро съм собственик на Бора 1.9 TDI/90, 99г. Още като го взимах обаче установихме, че липсва единия датчик зад бронята:

и се появяваха някакви странни стойности на климатроник и таблото (-51 и подобни). После обаче като тръгвах с нея нещата се пооправиха - показваше някакви по-реални стойности (+10-12). И на таблото и на климатроника показва едно и също. Скоро взех от една морга един датчик, който обаче май се оказа, че е от Мерцедес, но пак е за външна температура - номерът му е 0115429617.. Женската букса е на VW но самия датчик е на Мерцедес, даже си има и лого :) Явно някаква сглобка :)

Пробвах с него, но стойностите бяха пак (-6, -7 градуса) при положение, че реално температурата беше над 10 градуса. А без него ми показваше 12-13 градуса.
Та, дали има някаква друг причина за тези странни показания? Тези кабелчета които висят са си от датчика, нали? Ще го върна този и ще потърся друг с номера който трябва да е - мисля 1J0 919 379A

и се появяваха някакви странни стойности на климатроник и таблото (-51 и подобни). После обаче като тръгвах с нея нещата се пооправиха - показваше някакви по-реални стойности (+10-12). И на таблото и на климатроника показва едно и също. Скоро взех от една морга един датчик, който обаче май се оказа, че е от Мерцедес, но пак е за външна температура - номерът му е 0115429617.. Женската букса е на VW но самия датчик е на Мерцедес, даже си има и лого :) Явно някаква сглобка :)

Пробвах с него, но стойностите бяха пак (-6, -7 градуса) при положение, че реално температурата беше над 10 градуса. А без него ми показваше 12-13 градуса.
Та, дали има някаква друг причина за тези странни показания? Тези кабелчета които висят са си от датчика, нали? Ще го върна този и ще потърся друг с номера който трябва да е - мисля 1J0 919 379A
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf MK4 Проблем с датчик за външна температура
Колега и аз имам такъв проблем ,но при мен и на таблото и на климатроника показват еднакви градуси. Откачих показаните бушони с надеждата да се оправи и при мен, но сега ревна грешка за аербег
- icemans
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен градусите са еднакви на таблото и на климатроника...
- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
Аз имам същия проблем , изчезва ми показанието на външната темп. на таблото . Махам клемите на акумулатора и се появява за една две седмици и после пак изчезва ... На климатроника си ми я показва без да изчезва .
Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
- Крисчън
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Същият датчик за външна температура от Туарег съвместим ли е с Пасат 5.5? Питам, тъй като такъв сложих и като гледам донажда го до външната температурата ама все пак де, ако някой би знаел да си каже :D
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”