Passat B5.5 1.9TDI (2001) Пролем с автоматика

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
chavo_ch
Автомобил:
Двигател:

Passat B5.5 1.9TDI (2001) Пролем с автоматика

Мнениеот chavo_ch » Пон 22 фев 2016 16:14

Привет,
първо да се извиня ако се дублира темата... имам нужда от помощ/съвет.
Става въпрос за Passat B5.5 TDI 131к.с. 2001 с автоматична скоростна кутия, и от известно време след като автомобила загрее при преключване от N на D се усеща удър (като ритане).
Това го прави само когато е загрял автомобила, иначе при каране скоростите се преключват гладко.
Видях във форумът че има добри отзиви за Kоко от Малинова долина, но тел. на сайта не са активни. Ако някой има актуални конткти или ако е е имал подобен проблем, ще ми бъде от полза да сподели.

Благодаря предварително!!!!

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Re: Passat B5.5 1.9TDI (2001) Пролем с автоматика

Мнениеот novatora » Вто 23 фев 2016 16:28

Здравей колега. Трябва да направиш диагностика на автомата за да се види дали има записана грешка. Ако няма грешка проблема е механичен както се случи при мен преди 2-3 години. Това е един хидравличен клапан. Или е позапушен или има умора в пружинката и задържа, и след това освобождава изведнъж и се получава този удар. Само не помня кой клапан беше че то има доста вътре. Върти ми се в главата че нещо червен ли беше или куплунга му е червен. Аз го подмених с втора ръка за 30-40 лв. и вече над 45000 км няма ядове. За да смениш хидравличния клапан ще трябва и да обслужиш кутията- масло, филтър и гарнитура. Кутията побира 9 литра масло ако се смени както трябва на машина. Ако само се източи през пробката ще събереш едвам 5-6 литра и това се води като опресняване не пълна смяна.

chavo_ch
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5.5 1.9TDI (2001) Пролем с автоматика

Мнениеот chavo_ch » Вто 23 фев 2016 17:40

Супер,
много благодаря за инфото. А дали имаш идея за сервиз където мога да отида ?
Мерси преварително.

Върни се в “Дизелови агрегати”