Смяна на летни със зимни гуми
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Re: Смяна на летни със зимни гуми
Ние - ергените, засега се замаяваме предимно с колите.... и с жените де, ама с тях повече по тъмно 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Рано е за летни гуми . Една птичка пролет не прави.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Както писах и миналата година,летните гуми преди женския сезон не ги слагам
.Току виж за 8 март има обилна снежна покривка
.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
beuchat написа:Както писах и миналата година,летните гуми преди женския сезон не ги слагам.Току виж за 8 март има обилна снежна покривка
.
Бе майтап,но четох някаква прогноза, че точно тогава се очаквало единственото по-сериозно разваляна на времето с мокър сняг

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
Сравнително точни прогнози са до към три дена, до към шест са с едно на ум, за десетина дена са ориентировъчни а дългосрочните прогнози са като хвърляне на боб.
- hooligan_sk
- Модератор
Да, такова беше правилото едно време. 

-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
hooligan_sk написа:Да, такова беше правилото едно време.
И до ден днешен ... Има един български метеорологичен форум, ако на някой му е интересно, лесно се намира в google да види. Е така или иначе и на мен ми интересно и го посещавам, та по същество, и най - добрите световни модели, много рядко оцелват за повече от 7 дни, да не кажа и за повече от 5. Да хващат тенденциите, в немалко случай, но толкова. А за след 10 са фантазии. А в по - динамични месеци и обстановки, и за след 3 дена неоцелват. Е този доцент Рачев примерно, колко пъти излиза, казва времето ще е еди си какво, после след 10 дни пак отива в друга телевизия, ми то прогнозите се промениха, сега ще е такова времето... Сега някой ще види в синоптик - а, че още поне 10 дни ще е топло, ще сложи летните, и март месец и на седмия ден от прогнозата, може да реши да му донесе награда изненада, като миналата година. Ако си много зависим от колата си, неможеш да си позволиш да рискуваш. Ако некараш много и не ти е толкова важна, едва ли с малкия месечен пробег, ще увредиш зимните гуми кой знае колко.
- hooligan_sk
- Модератор
Уикенда ако остане време мятам летните. 

- polovera_9n3
Вече съм с летните и не съжалявам. Като се сетя тия зимните какви черни дири оставяха като завивам на паркинга- При положение, че имам летни гуми на джанти си е чист будалък да търкалям зимните. Пък и какво толкова- една бира време на паркинга и малко лаф с комшиите пред блока- и колата преобута. 

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
В неделя към 6 часа на Ботевград беше -3 градуса а магистралата беше стъкло.Ако колата се ползва само за в града става за летни ама ако се пътува с нея е раничко.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
polovera_9n3 написа:.... Като се сетя тия зимните какви черни дири оставяха като завивам на паркинга- ...
А с летните няма ли го този ефект?
- polovera_9n3
Има, но е едва забележим. Паркинга ни е от тези с бетоновите настилки както пред всеки панелен блок.Пък и колата на пътя с тия зимните гуми при над 18 20 градуса, каквито са вече всеки ден се държи едно кекаво- все едно карам по сополи
В района на София винаги е по студено от района на Кърджали. Тук в града и да завали сняг се задържа не повече от 2 3 дни. Гаранция давам, че след около 2 3 седмици тук във форума се започват темите от сорта на "не ми бачка климатика"

В района на София винаги е по студено от района на Кърджали. Тук в града и да завали сняг се задържа не повече от 2 3 дни. Гаранция давам, че след около 2 3 седмици тук във форума се започват темите от сорта на "не ми бачка климатика"

polovera_9n3 написа:всеки ден се държи едно кекаво- все едно карам по сополи
Много здраво си внушаваш, но важното е да си вярваш. Не ти ли напират храчки в гърлото от кекавостта на зимните гуми? Бас хващам, че ако те пуснат да пробваш 2 коли - едната със зимни, другата с летни гуми няма да можеш да познаеш коя с какви е. Залагам 1000лв.
- polovera_9n3

....И да, ако е моята кола ще я позная и с вързани очи с какви гуми е- поне с тези дето съм карал.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”