Колеги, дайте съвет. От няколко седмици ми се появи един звук при високи обороти. Няма значение, дали съм на скорост или на свободна дали в движение или на място. При 4000 оборота +- се чува това тракане на ламарина. Бях на 3ма различни майстори по "ауспуси" и всички са категорични,че катализатора няма ядове, както и тръбите отдолу. Смених ангренаж к-т и пистов ремък + обтегач и паразитна ролка. Трите тампона на двигателя /беше си им време/, но това тракане/тропане/дрънкане си остана. От няколко различни майстори все различно мнение. Последния свали капака на двигателя и каза,че го чувал от колектора. Предния беше категоричен,че е каталзиатора, а по-предният искаше да ми разглоби двигателя. Някой нещо ? Най-ясно се чува при засилване на която и да е скорост и докато е на скорост пускане на газта.
Забравих да добавя, колата е 1.6 16V 2002 - BCB. И този шум се чува най-вече вътре в купето от към дясната / пасажерската / страна. Попринцип преди при подаване на газ до по-високи обороти вътре в купето от дясно се чуваше един звук като всмукване на въздух, сега се чува само това ламаринено тракане