VW Sharan 1.9 TDI 90 изкача щеката на маслото и хвърля малко масло
VW Sharan 1.9 TDI 90 изкача щеката на маслото и хвърля малко масло
Здравейте на всички. Искам да попитам нещо макар че не зная дали точно тука е мястото. Имам един проблем с моят автомобил който е VW Sharan 1.9 TDI 90. На два-три пъти ми се случва да изкочи щеката на маслото и да хвърля по малко масло. Предварително казвам че не може да е от отдушника защото там филтъра въобще го няма и няма кое да е запушено. Ако на някой му се случвало нека напише. Автомобилът е 1997 год. Благодаря на всички за отговорите. А забравих компресията е нормална за възраста и километрите. Моля админите да преместят темата ако не е за тука.
Re: VW Sharan 1.9 TDI 90 изкача щеката на маслото и хвърля малко масло
лошо,имаш повишено налягане в картера,което се получава от износена бутална група.тук идват и въпросите-колко бара е компресията и на какъв мотор е мерена-загрял или студен.сигурен ли си ,че нямаш запушена картерна вентилация?
Ами сигурен съм че на одушника където има нещо подобно на цетка изобщо го няма. Но ми се струва че последно мерихме компресията почти на студен двигател.
ами трябва да споделиш и колко е компресията,това е най-интересно
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Аз имах две спукани бутала. Масло не гореше, сегментите бяха ок, но духаше от щеката. И до последно си я карах докато не реших да я правя. Махни главата и виж, не е добре да имаш голямо картерно налягане, изключвам помпа дюза, голяма част от тях си подухват от щеката.
Върни се в “Дизелови агрегати”