пасат в5.5 смяна на масло ремъци ролки
- bombina
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат в5.5 смяна на масло ремъци ролки
Пасат авф комплект ангренаж със демфера,комплект пистови ремъци с обтегача и всички ролки ,смених и лагера на виското 580лв частите с отстъпката.слагах същите като оригиналните за труд 120 лв.
- bombina
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат авф комплект ангренаж със демфера,комплект пистови ремъци с обтегача и всички ролки ,смених и лагера на виското 580лв частите с отстъпката.слагах същите като оригиналните за труд 120 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
bombina написа:Пасат авф комплект ангренаж със демфера,комплект пистови ремъци с обтегача и всички ролки ,смених и лагера на виското 580лв частите с отстъпката.слагах същите като оригиналните за труд 120 лв.
Здравей калега,
може ли марка и цена на всяко по отделно.
- baitanas
- Автомобил: VW Passat Alltrack
- Двигател: CCZB 2012
Колеги някой да каже на колко хил.км се сменя ангренажния ремък.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
По книга на 120 000км.
- baitanas
- Автомобил: VW Passat Alltrack
- Двигател: CCZB 2012
Изминал съм около 57 хил. след смяната на ремъци и ролки и не знам от къде бях чул че на 60 000 км се сменят . Значи имам още време до смяна . Благодаря за отговора колега.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, коя книга сочи 120 000км?
Отделно - ако има ръководство за смяна на пробег, то той визира ОЕМ части, а не заместители с неизвестен произход и качество. Освен това имаме смяна на години, ако не е достигнат съответен пробег - мисля, че бяха 5.
Отделно - ако има ръководство за смяна на пробег, то той визира ОЕМ части, а не заместители с неизвестен произход и качество. Освен това имаме смяна на години, ако не е достигнат съответен пробег - мисля, че бяха 5.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Не знам какво къде пише, но аз сменям на 60хил да ми е мирна главата.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Както казаха хората по въпроса за цената - зависи си от двигателя. Назад срещнах мнения за AFN-a и че е с евтин ангренаж, ама не е само ангренажа. Когато се свали отпред, се гледа всичко и цената може да набъбне много. Освен ангренажа, се гледа виско-муфата, лагера под нея, изкл. шайба на алтернатора, лагера на компресора на климатика, обт. ролка на пистовия (чест проблем) и обт. на пистовия за компресора, самите пистови ремъци и т.н. Също така водната помпа е по желание (не е на ангренажа при AFN), ама е добре да се смени (заради пластмасовите витла). При AVB, AVF и AWX си е на ангренажа и си е задължителна от гледна точка на амортизация и от гледна точка на гаранция при проблем. Помпата почти никога не изкарва два к-та и протича или се чупят витлата, заради което трябва да се разглобява пак, преди да е дошло времето. Ако всичко това е за смяна, без отстъпка и с читави части, си прескача 700-800лв с маслото и филтрите без никакъв проблем, дори при AFN-a, макар самия ангренажен к-т да е доста евтин :) .
По въпроса за километрите - над 60 000км никой не поема гаранция при афтърмаркет частите (Cоntitech, Ina, Gates, Dayco и т.н.). Също така, се сменя и на 5 години, дори да не е изминат пробега. На някои VAG-ове първия ангренаж се сменя на 120 000км, оттам нататък през 90 000км, ама както казах, никой афтърмаркет производител не гарантира за повече от 60 000км (пращал съм официално запитване до фирмите, понеже доставчиците говорят глупости за гаранциите на тези чаркове, които са от огромно значение).

По въпроса за километрите - над 60 000км никой не поема гаранция при афтърмаркет частите (Cоntitech, Ina, Gates, Dayco и т.н.). Също така, се сменя и на 5 години, дори да не е изминат пробега. На някои VAG-ове първия ангренаж се сменя на 120 000км, оттам нататък през 90 000км, ама както казах, никой афтърмаркет производител не гарантира за повече от 60 000км (пращал съм официално запитване до фирмите, понеже доставчиците говорят глупости за гаранциите на тези чаркове, които са от огромно значение).