Пасат б5 проблем със алармата зумера и датчика след ремонт по комфорт модул

Техническа и сервизна информация за Passat
miro9
Автомобил: Passat b5
Двигател: 98

Пасат б5 проблем със алармата зумера и датчика след ремонт по комфорт модул

Мнениеот miro9 » Сря 24 фев 2016 14:24

Здравейте колеги, Вчера си оправях връзките в комфорт модула защото не ми светеха светлините в купето. Колата ми е Пасат б5 1.9 TDI. Изключих акумулатора след което презапоих връзките . В колата всичко светна освен лампата на задна лява врата, точно под вратата. След това като исках да заключа колата с дистанционното , централното започна да отключва и заключва вратите няколко пъти ( направо откачи ). Пробвах с ключа да заключа но ми се заключи само шофьорската врата. Успях накрая да заключа вратите с дистанционното . Вчера вечерта отидох до колата и ключа започна да отключва и заключва колата нормално. Помислих че всичко се е оправило до момента в който не останаха фаровете включени и зумера спря да работи. Като натисна копчето от дистанционното за отключване още веднъж ( след като вече съм отключил колата ) , зумера за забравени фарове тръгва тогава да пищи.

В момента имам 2 проблема задна лява врата не отчита отворена врата и съответно не светват светлините нито в купето нито на вратата и другия проблем е зумера. Нещо с алармата ли се случи нямам идея. Дали да го закачам на VAG да го гледа за грешки ? Доста теми изчетох за микроключета на вратата, но има и друг проблем когато заключа колата с модула на шофьора задна лява врата не се заключва. Влиза пирона и после веднага пак излиза. От алармата като заключвам нямам такива проблеми

miro9

Re: Пасат б5 проблем със алармата зумера и датчика след ремонт по комфорт модул

Мнениеот miro9 » Пет 26 фев 2016 18:08

Здравейте колеги,
Днес отворих маншона , на задната ми лява врата и се оказва че има 2 скъсани черни кабелчета , които са веднага след буксата. Утре ще ги правя и ще видя какъв ще е резултата и ще пиша.

miro9

Мнениеот miro9 » Нед 28 фев 2016 21:59

Здравейте колеги , и се извинявам за закъснението. Вчера оправих кабелите които бяха прекъснати ( между другото се оказа че и на другата задна врата имах прекъснати такива ). Познайте какво , играх си 30 минути със спойки и накрая ми заработиха говорителите отзад. Направо съм бесен. Не че е лошо да имам и музика отзад но не очаквах това. Проблема продължава с вратата. Май всичко води до бравата на вратата ( явно ще се сменя ). Колкото до зумера невероятно но тръгна да работи. Е... вярно е че някой път не сработва , но през повечето време работи. За сега със зумера няма да се занимавам.
На задна лява врата все още не съм проверил лампичката, но ми се струва че и да я видя ще е здрава , защото все още не светват светлините в купето когато я отворя. Все пак ако някой има отговор ще се радвам да го прочета и послушам. Ще пиша нататък ако има развитие по въпроса.

miro9

Мнениеот miro9 » Нед 06 мар 2016 22:02

Здравейте колеги, ето едно ново развитие на моите проблеми. Алармата и зумера ту работеха ту не. Пуснах да сканира за грешки с ВАГ и изчистих всички грешки които ми показваше. В момента зумера си работи перфектно и заключването също. Остана единствено проблема със задна лява врата. Ще се радвам някой да предложи нещо.

Потребителски аватар
vannkkata
Автомобил: Passat 1996
Двигател: 1Z

Мнениеот vannkkata » Пон 07 мар 2016 20:53

Скромният ми опит с тези коли, ме доведе до заключението че всяка врата комуникира с комфорт модула по двете тънки кабелчета. По спомени бяха жълт и черен. Вероятно проблема ти е в бравата на съответната врата, чувал съм че там има микроключета за отворена, отключена врата и не знам какво още. Разтърси се има много писано по форума.

Върни се в “Passat”