Тъй като това е най масовият автофорум (поне по мое мнение),то и темите в него за марката са от А до Я.
Както и да е.Карам въпросният фауве,и отскоро се появи шум в мотора,идващ от веригата.Което значи и неизбежен ремонт.По принцип,разхождайки се с търсачката,видях че същата тема която искам да повдигна, е била дискутирана и през 2011 г. viewtopic.php?f=5&t=244979
Аз обаче смело се реших да я поопресня малко с моето запитване.
Това от което имам нужда колеги,е актуална информация и от вас - препатили съфорумци,относно цените на частите както и труда за този ремонт.
Аз разбира се,се консултирах с няколко автосервиза за предстоящата работа,като от всичките тях ми дадоха 4-ри цифрени цени за поправката.За справка колегата "yoan4о" посочва през 2011 г.в старата тема "голф vr6!!!!" цена от 530 лева за повечето неща по ремонта.Но дали тогава е било по евтино от сега,мога само да гадая,затова и се надявам да не ми се сърдите че повтарям запитването си със нова тема.
Сега това което не можаха да ми кажат майсторите преди да са отворили мотора и да са видели,е какви части трябва да се сменят там,за да мога да имам аз финансова готовност за най-най лошият сценарий. В единият сервиз ми казаха че ако се наложи само смяна на обтегача на веригата между валовете (това е серийният му номер:022109087c) то това означавало че трябва да се поръча оригинален такъв,защото доколкото разбрах,за него нямало афтермаркет,и цената му била около 450€.Обаждах се в няколко аутопартс магазинчета,но някои от тях не можаха да ми дадат цени на всички компоненти които биха могли да бъдат сменени.Други пък не са ги внасяли изобщо тези части.Трети пък ги мързи да се напънат и да си видят в програмите какво трябва се сменя по този ремонт,и да ми дадят един пълен списък със цените и производителите на въпросните части.И така.Общо взето удрям на камък.
Много бих се радвал да чуя мнения и съвети от вас колегите,които вече са минали по този път. Иска ми се да разплетя този заплетен случай колкото се може по скоро,защото карам фаувето на тръни.
Благодаря много в аванс на всички отзовали се!