Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?
Re: Какъв климатик да избера? От какъв сте доволни?
В нас сме с два единия е инвертовен Haier, а другия е обиконвен Osaka. И от двата съм доволен, но нещо Hair=a отива майд а сдава багажа снощи голямо ръмжене беше и фучене и ттака не тръгне да топли. Спряхме го от контакта и днес трябва да дойде уж майстор да го гледа. Ако не ме лъже паметта ще е на поне 10 години тоя климатик.
А майка ми пък имат Fuji и каза, че не дава да го пипа никой да не го развали :D много икономичен бил и много топлел
А майка ми пък имат Fuji и каза, че не дава да го пипа никой да не го развали :D много икономичен бил и много топлел
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
В техномаркет има 20% отстъпка и си купих един климатик деу 9, за кухня ще се ползва за охлаждане. Не беше включен монтаж. Обадих се на мклима и те като го монтираха написаха че К и К са го монтирали. Притесняваме дали ще важи гаранцията, макар да ми казха "НЯМА ПРОБЛЕМИ", от което винаги ти светва една лампичка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това ДЕУ за отопление не става , то просто не топли когато падне под 0 градуса , за охлаждане чат пат става .
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
За отопление няма да се ползва, а само за охлаждане . За отопление му дават А клас , а за охлаждане А+. Не мога да си обясня разликата.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Лятото купих едно инверторно LG 12-ка и в големите студове до -20,22гр се справи идеално, само ми се струва че външното тяло бучеше малко повече.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
То и при климатиците всичко си е на късмет.Аз ползвам 2 климатика ОСАКА и за 10 г ги допълниха по един път и си бачкат.Имам приятел със същия и му побеля главата от проблеми...
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Здравейте, имам инверторна 12-ка Панасоник, върши чудесна работа. Дойде време за втори климатик, насочил съм се към Дайкин Комфорт, пак 12-ка, за 30кв. стая. Притеснява ме това, че из интернет чета за чести и ненужни дефрости, които губят топлината на стаята. Може ли да дадете малко преки впечатления? :)
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
моя се дефроства на всеки 30 минути горе долу когато навън е -5гр. и надолу
не си хаби парите за дайкин
не си хаби парите за дайкин
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
И при моя е така.Хубавото е,че за 3-5 минути тръгва отново.
Иначе външното тяло е страшно шумно,дрънкат му тенекиите на поразия.
От Дженерал-а съм по-доволен.Дефроства се през няколко часа и външното тяло е по-безшумно.
На дайкина му е хубавото,че вътрешното тяло е тихо и става идеален за спалня(ако си му обезшумил тенекиите на външното първо
).Иначе топли добре. 
Иначе външното тяло е страшно шумно,дрънкат му тенекиите на поразия.
От Дженерал-а съм по-доволен.Дефроства се през няколко часа и външното тяло е по-безшумно.
На дайкина му е хубавото,че вътрешното тяло е тихо и става идеален за спалня(ако си му обезшумил тенекиите на външното първо

- Vw_polo_16v
- Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
- Двигател: AFH 1996 AQX 2000
Аз не мога да се похваля с климатик, но мога само да се оплача!
Преди г/д 6 месеца взех 2 климатика "Gree" 18ки за по 1500лв. Значи инверторни, + класове- абе общо взето само дето пари не връщат. От началото бях доволен, но като дойде декемврийско-януарската сметка се чудя какво да правя. Живея в къща, която няма термо-изолация, климатиците работят в 2 стаи около 30-35 квадрата на около 24-25 градуса. Сметка 140лв. на климатик!
Това за мен не е нормално!
Вие как мислите?
Преди г/д 6 месеца взех 2 климатика "Gree" 18ки за по 1500лв. Значи инверторни, + класове- абе общо взето само дето пари не връщат. От началото бях доволен, но като дойде декемврийско-януарската сметка се чудя какво да правя. Живея в къща, която няма термо-изолация, климатиците работят в 2 стаи около 30-35 квадрата на около 24-25 градуса. Сметка 140лв. на климатик!
Това за мен не е нормално!
Вие как мислите?
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Грешка, става въпрос не за Комфорт серията, а за Професионалната. Дилемата ми е между Daikin FTXS35K Professional и Fuji Electric RSG-12LMCA. Това Fuji навсякъде ми го предлагат, толкова ли е добър на отопление и шум? Daikin-a ме грабва със сензора за движение, А++ и Wi-Fi за сега.
Panasonic-a ми се дефроства само когато е нужно, т.е. като се заледи външното тяло, а за Daikin-a чета, че го прави даже и без да има нужда и без да е заледено външното тяло
Panasonic-a ми се дефроства само когато е нужно, т.е. като се заледи външното тяло, а за Daikin-a чета, че го прави даже и без да има нужда и без да е заледено външното тяло

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
comfort momfrot прафешанал - не вярвам да е много по-различен
моя го разглобих основно външното тяло и навсякъде където бяха пропуснали (познай случайно ли) залепих битум с алуминиево фолио - всички метални части се допираха една с друга без никакви подложени гумички,тампони или подложки от където идваше едно кукерско дрънкане
на съседа НЕО-то е по-безшумно - въпреки облепянето си остана шумен дайкина
а дефроста е при около -5 градуса без значение заледено ли е или не външното тяло - моя е монтиран В терасата - нито го вали,нито го духат ветровете и пак веднъж на 30 минути ти става студено
купих го само защото е прехвалена марка и защото жената се затръшка за такъв - почети по-надълбоко из интернет и ще видиш колко човека още имат сходни проблеми
за спалнята ще си купя едно митсубиши (както мислих да направя и за хола) и ще си спя спокойно (надявам се)
моя го разглобих основно външното тяло и навсякъде където бяха пропуснали (познай случайно ли) залепих битум с алуминиево фолио - всички метални части се допираха една с друга без никакви подложени гумички,тампони или подложки от където идваше едно кукерско дрънкане
на съседа НЕО-то е по-безшумно - въпреки облепянето си остана шумен дайкина
а дефроста е при около -5 градуса без значение заледено ли е или не външното тяло - моя е монтиран В терасата - нито го вали,нито го духат ветровете и пак веднъж на 30 минути ти става студено
купих го само защото е прехвалена марка и защото жената се затръшка за такъв - почети по-надълбоко из интернет и ще видиш колко човека още имат сходни проблеми
за спалнята ще си купя едно митсубиши (както мислих да направя и за хола) и ще си спя спокойно (надявам се)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моя дайкин 9 ка и той си дефроства често , но какво значение има това , нито съм гочувал нито ми е надувал главата от шум беше им топличко на децата и сметката намаля в сравнение когато в стаята имаше едно конвекторче около 1 000 вата. Просто оставете климата да работи и не го закачайте , това че дефроства няма лошо важно е да топли , а определено на студено не сме седяли.
boyan.chav написа:Здравейте, имам инверторна 12-ка Панасоник, върши чудесна работа. Дойде време за втори климатик, насочил съм се към Дайкин Комфорт, пак 12-ка, за 30кв. стая. Притеснява ме това, че из интернет чета за чести и ненужни дефрости, които губят топлината на стаята. Може ли да дадете малко преки впечатления? :)
По добре Фуджитсу-Дженерал . Зимата по добре работи от другите , а и са икономични .Не влизат често в дефрост . Виж този http://climatronic.biz/%D0%BA%D0%BB%D0% ... shg12lmca/
-
- Автомобил:
- Двигател:
И с дженералите има издънки , особено с неадекватния вентилатор и шумни външни тела
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”