Питане относно Голф 6-1,4TSI-2011год.
-
- Автомобил: Passat b8 tdi
- Двигател:
Питане относно Голф 6-1,4TSI-2011год.
Здравейте колеги ,замислил съм покупка на такъв автомобил ,но никога не съм имал фолксваген и питането ми е конкретно към този мотор как е като цяло ,автоматът му добър ли е и евентуално след ремап дали ще му държи кутията на повишеният въртящ момент?
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
Re: Питане относно Голф 6-1,4TSI-2011год.
Да, по принцип е сравнително добър. Страда от същите проблеми както всички TSI като нагар над клапаните и тнт, но няма някакви фрапираши дефекти. Добра поддръжка му е майката. Кутията би трябвало да издържи 20% - 30% увеличение на мощността без проблем.
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Колега автомата е "сухо" DSG което дори и като стоково не се слави с голяма надеждност . В комбинация с ремапнат двигател не мисля че е много добра идея. Ако ще мапваш по-добре се ориентирай към ръчна кутия или DSG в маслена баня. Освен това част от въпросните двигатели имат проблем с разхлабване и прескачане на веригите така че внимавай !
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Тичпичните проблеми с нагарите при първите FSI мотори са решени с няколко допълнителни впръскващи дюзи. Основно трябва да се обърне внимание дали веригата дрънчи при студен старт и като цяло в бъдеще се внимава с това. DSG кутията със сухи съединители обикновено между 120-180К иска нови такива. 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”