Всичко за спирачките при VW
Re: Всичко за спирачките при VW
Докато чакам някой да помогне с маркучите за предните спирачки
да споделя опит за задните такива на голф 4/бора и останалите на тази платформа. Задни вентилирани дискове 256мм и апарати се събират в 15 цолова желязна джанта с ЕТ42, в алуминиева ( пак оригинална за модела ) 15-ка с ЕТ38 пак се събират но ако джантата има баланс от вътрешната страна, апарата го събаря 

- iavo_pi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги :) търся супорти за вентилирани дискове 256 мм :) в момента съм с спирачни апарати "Гирлинг 54" и не вентилиран диск :) Благодаря ви предварително и весело посрещане на новата година :)
- pe6kata
- VW експерт

- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Tipsy написа: Дали влиза 15ка в 256мм вентилиран заден не мога да кажа, чувал съм, че минимума е 16ка. Обаче пък имам познат, който казва, че 15ка влиза дори в 279мм.
С едно-две уточнения:
диска е 269 вентилиран, но апарата е чугунов от ауди ес4 и никакъв пробем с 15-ка. Накладките са еднакви с фв. Чугуновият апарат на ауди е компактен както при голф3 - и челно и във височина. За разлика от алуминиевия при голф4.
302мм вентилиран отзад с алуминиев апарат от голф4 2,8 ми опря в 17-ка. С малко престъргване на апарата може да се монтира, но предпочетох да сглобя с апарат от ауди. Отделно че апарата от ауди позволява използването на джанти с малко ЕТ (зависи и от ЕТ на диска, на монтажа и т.н.) В моя случай при мен трябваше да се използва и около 10мм фланец, за да не опре апарата в спиците на джантата - ЕТ13.
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Моя грешка и недоглеждане. 269мм съм искал да пиша. Добре, че ме поправи.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Честит национален празник!
Колеги,някой монтирал ли е задни спирачни апарати+супорти+вентилирани дискове 269мм от Passat B5.5 2.5tdi 4x4 на B5 ,но не 4х4? При този вариант влиза ли 15" джанта?
Edit-Джанта 15" Не влиза(минимум 16"),а жилото за ръчната идва отдолу,а не отгоре,както е при 245мм диск.
Колеги,някой монтирал ли е задни спирачни апарати+супорти+вентилирани дискове 269мм от Passat B5.5 2.5tdi 4x4 на B5 ,но не 4х4? При този вариант влиза ли 15" джанта?Edit-Джанта 15" Не влиза(минимум 16"),а жилото за ръчната идва отдолу,а не отгоре,както е при 245мм диск.
- ilia_d008
- Автомобил: VW Golf III GTI
- Двигател: ABF 1995
Колеги някой слагал ли е спирачна помпа 25.4мм от Т4 на голф 3 с АБС Тевес 04+ЕДС,от какъв Т4 да търся?
Монтирах 288мм дискове със апарати от голф 4 но разлика в спирането не усетих,при помпене на спирачката оборотите падат и предполагам имам загуба на вакуум.Колко мм е вътрешното сечение на маркуча от клапана до сервото и ако ми кажете номерата на разпределителния клапан и на възвратния ще съм много благодарен!
Голфа е АБФ 94г.
Монтирах 288мм дискове със апарати от голф 4 но разлика в спирането не усетих,при помпене на спирачката оборотите падат и предполагам имам загуба на вакуум.Колко мм е вътрешното сечение на маркуча от клапана до сервото и ако ми кажете номерата на разпределителния клапан и на възвратния ще съм много благодарен!
Голфа е АБФ 94г.
- ilia_d008
- Автомобил: VW Golf III GTI
- Двигател: ABF 1995
Никой ли не е слагал серво и помпа от Транспортер 4 на Голф 3?
- dobri4kiq19
- Автомобил: Pasatt B5
- Двигател: 1.9 TDI AVG
Здравейте колеги! Искам да попитам по знаещите. Днес качах колата на валяците на пункт за ГТП, понеже имам проблем със спирането. От там ми казаха 4е имам перфекнти спирачки, и двата моста нямали почти никаква разлика във спирачното усилие. Качих се на съседския пасат за проба, е оня не дава да му пипнеш педала и спира , моя даже на половината не спира на него. И двете коли са едни и същи само боята им е различна , а именно Пасат б5 Комби сас АВГ двигатели 110 к.с. Принципно предния мост не би ли трябвало да спира повече. По спирачната спистема са сменяни Задните дискове и накладки + раздвижени апарати, понеже единия беше блокирал, сменени са маншоните и гумичките. по предните нищо не е правено до момента само разглобени и смазани, Дисковете имат малак ръб но са във норма имат още един милиметар, но скоро и тях ще ги сменя с накладките. Прави ми впечатление че след около 2 часа престои , педала е твърд на кокал и колата тръгва по налон , след запалване си омеква педала но има един празен ход. След запалване след като натисна и задържа педала , леко пропада до към половината си ход и спира. Другото което е като натисна рязко спирачката и педала става някакаси твърд , и по някога на отворен прозоред се чува как някое от задните колела блокира и се пуска АБС-а. Много често сутрин първите няколко натискания на спирачката спира много добре, след това се пявява горе описаното. Няма светещи лампи по тъблото , нито на АБС нито на ЕСП , И двете системи си работят корекно, тествал съм ги . Спирачната течност си седи на максимум.
ПП: Извинявам се на модераторите, ако не съм си задал въпросите на правилното място.
ПП: Извинявам се на модераторите, ако не съм си задал въпросите на правилното място.
- prokopoff
- Автомобил:
- Двигател:
Спирачните стендове измерват спирачното усилие на всички 4 колела и ги сумират. Има формула по която се изчислява спирачна ефективност на база теглото на автомобила, отделно се следи разликата между двете колела на един мост да не превишава 30%.
За колата с проблемите спирачните маркучи и течноста кога са сменяни последно, колко е вакума който отива към сервото.
За колата с проблемите спирачните маркучи и течноста кога са сменяни последно, колко е вакума който отива към сервото.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Искам да попитам за дискове Ротингер ( полски са ) Попрегледах едно друго . Четох малко мнения...къде ги фалят, къде и кусури имали...
Имат няколко серии/видове за една и съща кола. Става въпрос за 312 мм вентилиран диск за А6 Ц5 http://rotinger.bg/cat/list/27?fu0_cat_ ... nfilters=0 и сега питането ми е струва ли си да дам още 100лв + за чифт спир. дискове вентилирани - HP TUNING 2919HPT5 или няма смисъл и да се насоча към спир. дискове вентилирани - HP 2919HP . Накладките ще са Текстар ( купени и за отпред и за отзад )
Или да се насоча към Ате дискове. Благодаря предварително на отзовалите се :)
Имат няколко серии/видове за една и съща кола. Става въпрос за 312 мм вентилиран диск за А6 Ц5 http://rotinger.bg/cat/list/27?fu0_cat_ ... nfilters=0 и сега питането ми е струва ли си да дам още 100лв + за чифт спир. дискове вентилирани - HP TUNING 2919HPT5 или няма смисъл и да се насоча към спир. дискове вентилирани - HP 2919HP . Накладките ще са Текстар ( купени и за отпред и за отзад )
Или да се насоча към Ате дискове. Благодаря предварително на отзовалите се :)
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Имам питане относно смяна на предни дискове и накладки на поло 6н2 1.4тди амф на един приятел. Какви инструменти ще са нужни за смяната? Досега не съм пипал спирачки на ФВ.
- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
Печка, взимай АТЕ, няма да съжаляваш!
- samo_pechka
Добре. Откъде да ги купя и да съм сигурен, че са истински . Като чета коментарите де, явно има и ментета ...
Тази оферта за пауър диска би трябвало да е или http://www.avtochastionline24.bg/ate/958234
Тази оферта за пауър диска би трябвало да е или http://www.avtochastionline24.bg/ate/958234
- samo_pechka
Мда, много добра цена
късмет си имал. И аз доста време си търсех супортите, имам си ги вече, накладките и тях , задните дискове и накладки - приготвени, останаха предните да се вземат. Само дето не знам отде да си ги поръчам...всеки продава дискове АТЕ . Ще трябва почета малко в нета.
късмет си имал. И аз доста време си търсех супортите, имам си ги вече, накладките и тях , задните дискове и накладки - приготвени, останаха предните да се вземат. Само дето не знам отде да си ги поръчам...всеки продава дискове АТЕ . Ще трябва почета малко в нета.- samo_pechka
Купени. Ще гледам до края на седмицата да ги сложа. Благодаря на всички отзовали се.