Golf MK3 Проблем с климатик Diavia
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с климатик Diavia
Мога да го проверя ,но в момента не съм в България ,ако искаш обади са на ЛС след 17 април съм в България
-
- Автомобил: Range Rover
- Двигател: m51
За да не пускам нова тема за диавиата ще питам тук.
Как е правилния начин да пусна компресора?
Опитвам да намаля температурата до LO, но сигнал до релето не достига. Кабелите от управлението до релето на компресора и от релето до компресора не са прекъснати. Релето не знам как да го проверя дали работи. Идва постоянен + до релето, но сигнал от управлението до релето не идва. Когато дам на късо за да включа принудително компресора, магнита включва и изключва.
Колата е ауди б4 купе 93а, а диавиата е с пулт за управление от този модел

Как е правилния начин да пусна компресора?
Опитвам да намаля температурата до LO, но сигнал до релето не достига. Кабелите от управлението до релето на компресора и от релето до компресора не са прекъснати. Релето не знам как да го проверя дали работи. Идва постоянен + до релето, но сигнал от управлението до релето не идва. Когато дам на късо за да включа принудително компресора, магнита включва и изключва.
Колата е ауди б4 купе 93а, а диавиата е с пулт за управление от този модел

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Не е толкова просто.
Контролера следи доста датчици, от които зависи дали контролера ще пусне компресора. Трябва датчика за външна температура да показва над +7 градуса, трябва датчика за обледяване на изпарителя да не е сработил (сработва на около 2-3 градуса), трябва датчика за налягането на фреона да отчита, че има фреон в системата. Чак тогава контролера ще разреши пускането на компресора. Иначе ако всичко това е изпълнено, когато контолера е в режим Auto, без значение от градусите, които си задал за в купето, компресора ще заработи. Когато цъкнеш Еcon или Stop, компресора ще спре.
Датчика за обледяване на изпарителя прекъсва веригата, когато темп. стане под зададената, иначе до тогава, е нормално затворен.
Датчика за налягането на фреона прекъсва веригата, когато липсва налягане, иначе през останалото време, веригата е затворена.
Контролера следи доста датчици, от които зависи дали контролера ще пусне компресора. Трябва датчика за външна температура да показва над +7 градуса, трябва датчика за обледяване на изпарителя да не е сработил (сработва на около 2-3 градуса), трябва датчика за налягането на фреона да отчита, че има фреон в системата. Чак тогава контролера ще разреши пускането на компресора. Иначе ако всичко това е изпълнено, когато контолера е в режим Auto, без значение от градусите, които си задал за в купето, компресора ще заработи. Когато цъкнеш Еcon или Stop, компресора ще спре.
Датчика за обледяване на изпарителя прекъсва веригата, когато темп. стане под зададената, иначе до тогава, е нормално затворен.
Датчика за налягането на фреона прекъсва веригата, когато липсва налягане, иначе през останалото време, веригата е затворена.
-
Това за фреона не бях се сетил. Понеделник отивам да проверят фреона тогава, защото всички температурни датчици до който имам достъп си работят и достига сигнал до управлението. А къде да търся датчика за фреона?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Датчика за фреона при ДиаРия обикновено седи на ф-р дехидратора. В твоя случай може и да е навсякъде другаде, където им е било удобно да го сложат. Датчика е с 4 кабела. 2 от тях дават връзка при нормално налягане на фреона, другите 2 пускат 2-ра степен на охладителната перка, когато налягането стане над 16-18 бара. Т.е. виж кои два проводника при теб са за нормалното налягане и ги окъси, за да видиш дали ще тръгне компресора, когато го пуснеш.
-
Re: Golf MK3 Проблем с климатик Diavia
Мерси много всичко тръгна с едно изключение, компресора изпуска между корпусите. През седмицата ще го оправя.
-
Оправих компресора, заредих с фреон и всичко е перфектно. На машината показа 0 градуса на високо налягане и 37 на ниското. ОБАЧЕ клапата топло/студено е в някакво средно положение и имам отново въпрос. Оригинално клапата е с вакум, ДиаРията с каква е електрическа и вакумна?
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
krisaliks написа: На машината показа 0 градуса на високо налягане и 37 на ниското...

интересна машина, мери наляганията в градуси.
иначе има строга връзка между налягането и температурата на фреона, но това е друга тема.
Няма как частта под високо налягане да показва по-ниски стойности от тази под ниско налягане. Независимо дали се мери температура или налягане.
и последно - диавията е с електромотори
-
Това че съм писал в 1 лице 1 число, не значи че аз съм го пълнил и разбирам
Аз само си качих и свалих компресора, майстора си го разглоби, тества и зареди. Машината му показва, налягане и температура, а за ниско и високо налягане май се обърках. Дебелия тоест ниското налягане е с 0 градуса.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”