Бензиностанции ЕКО - мнение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Бензиностанции ЕКО - мнение

Мнениеот IvanMan » Чет 31 юли 2014 16:52

Зареждам почти само на Еко в София Младост (бул. Александър Малинов), преди зареждах бензин и газ, а от около 2 години зареждам дизел.
Доволен съм от качеството на горивото и от разхода който ми дава колата. :th_up

sevisevi16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sevisevi16 » Чет 23 окт 2014 11:48

Аз си зареждам от Еко само. Не е кои знае каква газта, но гледам че нямам проблеми.

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Мнениеот milen_1975 » Пет 11 сеп 2015 2:18

И аз зареждам от ЕКО. Не са им лоши горивата, като цяло. Но пак има разлика от ЕКО до ЕКО. Всеки месец доставчика го избират на търг, и е различен. За това и често качеството на горивата плува "нагоре-дадоле" :mhihi

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snuupy » Съб 17 окт 2015 19:44

Много съм доволен от Еко от към разход на гориво... но то към вървеж не е ок. Сипвах 2 пъти обикновен дизел Еко.... нещо ми се струваше ,че колата не върви, обаче.. Сипах Авиодизел два пъти... не усетих разлика.. Нещо не ме кефеше как върви колата, дори в турбо бууст пак не беше същото усещане. Викам, дай да заредя на добрия стар Лукойл.... колата направо все едно я чипосах... Уникално върви! И то не е Екто Дизел дори! Шъ мЪ прощават от Еко, но заредих на 4 техни обекта, вървежа го няма никъв. Разхода е отличен!

Потребителски аватар
negepamopukc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот negepamopukc » Чет 25 фев 2016 22:19

Пичове, имам Лупо.
По книжка, а и на практика, Германеца го е направил с резервоар 34 литра.
От тях 6 били резерва.

Да ама не.
Днес на бенз. ЕКО на бул българия, ми наляха 35 литра!?!
При това, стрелката тамън беше паднала под последната чертичка. Далеч преди да светне лампата.
По-принцип не чакам да светне и пълня резервоара до горе.
Никога, до днес, не са ми наливали повече от 29 литра при това когато лампата е светнала отдавна и съм минал поне 50 километра.
Днес обаче наглеците от въпросното Еко наляха 35 литра в 28 литра обем. :banghead

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 26 фев 2016 7:07

И още поне 5 може да вземе

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Пет 26 фев 2016 10:25

Днес обаче наглеците от въпросното Еко наляха 35 литра в 28 литра обем. :banghead

"Компресирали" са го... :mhihi

Потребителски аватар
D1D00
Автомобил: Volkswagen Golf GT
Двигател: ABD 1994

Мнениеот D1D00 » Съб 05 мар 2016 18:44

Snuupy написа:Много съм доволен от Еко от към разход на гориво... но то към вървеж не е ок. Сипвах 2 пъти обикновен дизел Еко.... нещо ми се струваше ,че колата не върви, обаче.. Сипах Авиодизел два пъти... не усетих разлика.. Нещо не ме кефеше как върви колата, дори в турбо бууст пак не беше същото усещане. Викам, дай да заредя на добрия стар Лукойл.... колата направо все едно я чипосах... Уникално върви! И то не е Екто Дизел дори! Шъ мЪ прощават от Еко, но заредих на 4 техни обекта, вървежа го няма никъв. Разхода е отличен!

Съгласен съм с колегата, с бензина им е същата работа, разход отличен но никакъв вървеж :neutral . И аз само зареждам от ЕКО, но съм пробвал бензин и от други бензиностанции, там има вървеж но и маалко по висок разход :biggrin :mhihi . Все още ме е яд че махнаха А95+ Kinitron (подобреният бензин), преди като беше на пазара им зареждах само от него, количката хвърчеше с него,кофти че го махнаха :rolleyes

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 05 мар 2016 21:18

milen_1975 написа: Всеки месец доставчика го избират на търг, и е различен.

Ако има компетентни може ли да отговорят актуално по този въпрос?
Никак не ми е ясно какви са тези "търгове" и как е възможно често да си мениш доставчика. Според мен идеята е да търгуват с горива от гръцки рафинерии, но явно не е така.

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Съб 05 мар 2016 21:52

Откакто ме врътнохо с 10% от зареденото гледам да ги отбягвам. Как ги хванах -по разхода на колата. не може като заредиш от авиодизела да увеличи разхода. На 50 литра точно 5 по малко. и съответно лампата светна с 80 км по рано.
Бях се притеснил та направих тестово пътуване със заредено от друга бензиностанция. Влезе си в нормите. Майната им,може да е от конкретната бензиностация ,но ...

plam71en
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plam71en » Съб 05 мар 2016 22:17

Snuupy написа:Много съм доволен от Еко от към разход на гориво... но то към вървеж не е ок. Сипвах 2 пъти обикновен дизел Еко.... нещо ми се струваше ,че колата не върви, обаче.. Сипах Авиодизел два пъти... не усетих разлика.. Нещо не ме кефеше как върви колата, дори в турбо бууст пак не беше същото усещане. Викам, дай да заредя на добрия стар Лукойл.... колата направо все едно я чипосах... Уникално върви! И то не е Екто Дизел дори! Шъ мЪ прощават от Еко, но заредих на 4 техни обекта, вървежа го няма никъв. Разхода е отличен!

Съгласен съм!Аз също от Лукойл съм най-доволен.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 05 мар 2016 23:57

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
Ако има компетентни може ли да отговорят актуално по този въпрос?

Вярно е на 100% за пропан-бутана.
Инфото е от техен дилър.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 06 мар 2016 7:22

Тая реклама за авио дизела- гледам, гледам- голяма техника на пречистване на нафтата.... ОК добре. А някой знае ли от какво точно я пречистват тая нафта, щото другите явно нямат тая техника... :mhihi
А на колегата с ухиленото лупо на аватара ще кажа- всички ФВ имат едно "копче" на гърловината на резервоара, което като се натисне с пистолета - хваща още до 11 12 литра гориво. Моята е 45 литра резервоар. На почти празен- пълня догоре хваща 44, натискам "копчето"- хваща още 11 литра гориво. После карам минимум 300км без да мръдне стрелката от макса :beer

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 06 мар 2016 9:41

Е какво да ни е мнението за ЕКО,колкото и да им е добро горивото са си част от картела,значи са същите като другите-крадци :)

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пон 07 мар 2016 10:42

Бензиностанцията на околовръстното до с.Чепинци газ 0,88 лв./литър. Еко кв. Х.Димитър газ 0,79 лв./литър. Не схващам логиката... За София говоря.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”