Освежаване на кожен волан?
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: Освежаване на кожен волан?
В Бургас няма мания
-
- Автомобил:
- Двигател:
В Метро се продава такава боя, аз си купих от там преди време.
Има си специална боя, която я рекламиратт уж само за волани, но вероятно е просто за някаква кожа. Става супер добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
в метро гледах също няма това беше първия магазин който се сетих да проверя ! иначе навсякаде проверих кауфланд карфур в магазин за кожени якета никъде ,но си поръчах от един магазин където продават мошами и там жената ми каза че се давало поръчка и докарвала :)
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Колеги , някои знае ли къде да си дам волана да го претапицират с дупчена кожа ?
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Здравейте, колеги!Преди време писах как съм освежил моя волан.
Не го правете с посоченият спрей на мотип.Ефекта е краткотраен. след няколко месеца волана се напука и започна да се бели на люспи.Може в мен да е проблема.Не добре почистена основа или нещо друго не знам.Да отбележа че след процедурата става и малко хлъзгав когато ръцете са ви сухи.
Не го правете с посоченият спрей на мотип.Ефекта е краткотраен. след няколко месеца волана се напука и започна да се бели на люспи.Може в мен да е проблема.Не добре почистена основа или нещо друго не знам.Да отбележа че след процедурата става и малко хлъзгав когато ръцете са ви сухи.
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Проблема е в лоша подготовка, а не в боята!
Както написах, ако волана е мазан с кремове за подхранване, всички пори и цепки са се напълнили с въпросните кремове. После с каквато и химия да се чисти, само повърхностния слой се избърсва. Намажеш ли боята, 'разредителя' в нея издърпва мизерията и се пука и бели на люспи. Трябва сваляне, почистване на пара, матиране и чак тогава боя.
Гарантирам ти, че с твоята боя ще ти го направя така, че няма да се обели
Както написах, ако волана е мазан с кремове за подхранване, всички пори и цепки са се напълнили с въпросните кремове. После с каквато и химия да се чисти, само повърхностния слой се избърсва. Намажеш ли боята, 'разредителя' в нея издърпва мизерията и се пука и бели на люспи. Трябва сваляне, почистване на пара, матиране и чак тогава боя.
Гарантирам ти, че с твоята боя ще ти го направя така, че няма да се обели

- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Е аз си казах че се съмнявам в подготовката. 

- mastersound
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: 1.9 TDI 1Z
- mazalo8506
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AGR 1998
а ако намажа гумен/винилов волан с боя за кожени якета какъв ли ще е ефекта? Имам един стар - добре изгорял волан за проба.. но дали ще има ефект?
- Ivo_Dinkov
- Контакти:
Краткотраен ще е ефекта- това е порест материал, изгорял от солта в потта и УВ лъчите. С каквото и да го боядисаш, почнал ли е да се рони, ще изпада не само боята 

- mazalo8506
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Тогава със спрея на мотип по-добър ефект ли ще има или.. пак всичко ще е временно?
- Ivo_Dinkov
- Контакти:
И с най- скъпата боя да го намажеш- основата не е здрава и крайния резултат ще е еднакъв, като с по- качествената боя ще е отложен малко във времето.
Моя съвет е, ако не искаш да наливаш пари в колата, намажи го със Силвър за якета, след 6 месеца го мини пак и т.н.
Ако искаш да ъпгрейдваш, директно изхвърляш този волан и слагаш кожен, бил той три или четири-лъчев- там кожата отнася всичките мизерии и основата е здрава в 99% от случайте.
Моя съвет е, ако не искаш да наливаш пари в колата, намажи го със Силвър за якета, след 6 месеца го мини пак и т.н.
Ако искаш да ъпгрейдваш, директно изхвърляш този волан и слагаш кожен, бил той три или четири-лъчев- там кожата отнася всичките мизерии и основата е здрава в 99% от случайте.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
[attachment=0]2016-03-04-909.jpg[/attachment]
И аз да се похваля с обновения волан. Първо мокри кърпички, докато пуска чернилка, след това фина шкурка 150, обезмаслител Меглио. След два часа минах една ръка боя за кожени якета на Silver /около 5лв от Практикер/, след още два часа повторих. Не цапа ръцете засега и не се лющи.
И аз да се похваля с обновения волан. Първо мокри кърпички, докато пуска чернилка, след това фина шкурка 150, обезмаслител Меглио. След два часа минах една ръка боя за кожени якета на Silver /около 5лв от Практикер/, след още два часа повторих. Не цапа ръцете засега и не се лющи.

- Ivo_Dinkov
- Контакти:
Намажи кожата с препарат за кожа, за да омекне и да предодвартиш напукването на боята. Силвъра прави по- твърд покривен слой в сравнение с професионалните бои, но не е голям проблем.
Ако добре си почистил основата (не е трябвало да слизаш под Р400 шкурка, сега предполагам в износените учасъци е леко грапав, но не е драма), би трябвало поне година да нямаш грижи
Ако добре си почистил основата (не е трябвало да слизаш под Р400 шкурка, сега предполагам в износените учасъци е леко грапав, но не е драма), би трябвало поне година да нямаш грижи

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”