Golf 4 1.6 AKL 101hp харчи масло....
- wargod
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1600 AKL - 2000
Re: Golf 4 1.6 AKL 101hp харчи масло....
Колега, със смяна на маслото надали ще има ефект. Поне при мен нямаше. За 60000км съм пробвал GM, Statoil, Total, Motul, а сега к Castrol и ефект никакъв. Гумичките също са сменяни - нищо. Добавки също съм провал различни - ни различен резултат не е имало. Вече и аз се насочвам към смяна на сегментите, но може би ще изчакам още 20000км докато се доближа повече до смяната на ангренажния ремък.
Успех!
Успех!
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
10W40,обаче колегата е прав,тези мотори си хапват масълце.Въпроса е дали си заслужава да нливаш пари в ремонт на двигателя.Проверявай си го редовно,доливай си и си свиркай.
- wargod
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1600 AKL - 2000
vlado_tonev написа:10W40,обаче колегата е прав,тези мотори си хапват масълце.Въпроса е дали си заслужава да нливаш пари в ремонт на двигателя.Проверявай си го редовно,доливай си и си свиркай.
Въпросът е, че в определен момент да не ливне по-голямо количество ...
- trolas
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AKL 1998
Аз също патих от такъв мотор.Внесен беше от италия и явно не са чували за смяна на масло и поддръжка там. От началото само доливане, но в един момент почна да цапа свещите и се реших да го отворя. Ремонта ми излезе малко над 600 лв. (смяна на сегменти, гумички, датчик на разпределителния вал-разпадна се докато го сваляха- биелни лагери и гарнитури). След смяната вече 30000 км. нямам проблеми със маслото и не съм съгласен, че мотора гори масло ако е здрав и всичко си му е ОК.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Мотора просто иска някой да го отвори на между 200 и 300 000км и да му смени сегменти, гумички на клапаните и водачите на клапаните. Ако това се направи навреме, рядко има щети по блока. Ако ще и чисто нов да го вземеш и да му сменяш маслото винаги на време, с качествено, пак между 200 и 300к ще си хвърли сегмнтите, защото така си е произведен заводски - толкова си им е ресурса на сегментите.
Да си доливаш не е решение, защото колегата каза - цапа свещи, цапа клапани, цапа гърнета и накрая като остане без компресия заради незатварящите клапани, пак ще трябва да го отвориш, ама тогава и блока ще е за смяна, защото сегментите го износват неимоверно, когато се износят и станат остри като бръснарски ножчета
.
Да си доливаш не е решение, защото колегата каза - цапа свещи, цапа клапани, цапа гърнета и накрая като остане без компресия заради незатварящите клапани, пак ще трябва да го отвориш, ама тогава и блока ще е за смяна, защото сегментите го износват неимоверно, когато се износят и станат остри като бръснарски ножчета
.- borislav.lambrev
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте всички нов съм във форума и вече с проблеми.Купих на жената въпросната кола, само че е автомат.Сменихме ремъци, ролка, водна помпа, кабели, свещи и всички филтри при купуването на колата. Проблемът е, че пуши ужасно много като загрее. Когато я запаля студена дори и да пропушва е толкова малко че не се забелязва. Когато си стъпи на 90 градуса от миризма и облаци зад мен няма никой. Забелязах че изпушва много здраво когато и пусна газта, за да намаля или спра и след това подам газ,за да тръгна отново.Не мога да кажа дали гори масло защото е сменено преди 200 км. Когато я купихме маслото беше под минимума на щеката, но според стикера под капака предишните собственици бяха подминали смяната му с близо 1500 км (ако това е вярно).Диагностиката не открива грешки.И сега единият майстор вика гумички на клапаните, другият сегменти + всички съпътстващи работи и така.Само да добавя, че хората твърдяха ,че колата не е карана повече от 1 година.Благодаря предварително на всички.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Какъв е цветът на пушека? Изобщо, добре дошъл във филма... 

- borislav.lambrev
- Автомобил:
- Двигател:
Цветът е сиво - бял и смърди ужасно
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Почни от гумички на клапани.
Щом пуши при отнемане на газта.
Щом пуши при отнемане на газта.
- agumba
Не мисля, че ще се мине само с гумички, но първата индикация е била, още като сте видели, че маслото е под минимума. Колкото и да не е карана една кола, маслото не е вода или спирт, че да се изпарява, особено от картера. Явно, предният собственик дори не е сметнал за необходимо да замаже нещата, но пък при пробването, е щяло да си покаже! За мен, си отива на пълна ревизия на двигателя, дано само цилиндрите да са добре!
- borislav.lambrev
- Автомобил:
- Двигател:
Аз всъщност не присъствах на покупката пък и все си мисля, че за 11 500 км е нормално да издуха известно количество масло. Мислех си, че от стоене се е запекла и ще поизчисти с каране. Вчера я поразвъртях малко и забелязах, че пуши основно в ниските обороти на 80-100-120 няма проблеми не вярвам толкова бързо да разсейва пушека, че да не го виждам. На всички скорости във високите обороти е добре (което не значи че не гори масло де)
- agumba
Колкото и да е горила за тия километри, не би следвало маслото да е под минимума, най-малкото, говори за немарливо отношение от предния собственик! Вярно, картерите им събират бая масло, едва ли е останала на сухо, ама все пак!
Колкото до пушека, нормално е да виждаш повече на по-малка скорост, при голямата се разсейва бързо, особено когато е топло. Ако го виждаш осезаемо и на висока предавка, значи работата е зле. Тествай, колко ти гори, и вземай мерки, ако искаш да го караш истински.
Колкото до пушека, нормално е да виждаш повече на по-малка скорост, при голямата се разсейва бързо, особено когато е топло. Ако го виждаш осезаемо и на висока предавка, значи работата е зле. Тествай, колко ти гори, и вземай мерки, ако искаш да го караш истински.
- borislav.lambrev
- Автомобил:
- Двигател:
Констатацията е плашеща. От max до min за 100 км което е 1л масло за 100 км
- agumba
Ако нямаш фрапиращ теч отнякъде, трябва незабавно да се отвори мотора, и да се прави основен ремонт. Да не гадая, но според мен, може да е прегрявана, от нормално износване едва ли ще гори толкова масло!
- borislav.lambrev
- Автомобил:
- Двигател:
Оглеждах я за течове ама няма и капка не пада на земята
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”