Здравейте отскоро започна да ми прави следния проблем ще се опитам да опиша максимално точно:
Първото палене за деня независимо на газ или на бензин си пали от раз и си заковава на 1100.
Когато колата загрее и си карам няма проблем седи си на 800 оборота ако превключа в движение от газ на бензин също няма проблем превключва и върви всичко е точно проблема обаче идва загася ли колата се случва следното при опит за палене:
На газ ако опитам да запаля топъл двигател пали от раз но всяко палене веднага вдига 3000 оборота за около 5-6 с. и после ги сваля на 800 и си е ок(или ако натисна замалко газта и спадат веднага на 800) - от време на време и в движение ги вдига замалко по същия начин и трябва да натисна малко по-силно газта за да паднат на 800.Щом натисна газта по рязко и пусна веднага след това си падат на 800 винаги.
Интересното е че на бензин е още по зле ако загася колата:
Като пробвам да запаля на бензин когато е загряла не иска и това е замирисва яко на бензин и не пали а пробвал ли съм да паля на бензин после на газ също запалва много по трудно с въртене и подаване на газ едвам едвам.Единствения начин да се подкара на бензин загряла е паля на газ и в движение да прехвърля на бензин.

Голф 3 1.4 1992 Студена пали от раз топла проблемно палене
- Stranger
- Автомобил: Astra GSi V6
- Двигател: X30XE
- Контакти:
Re: Голф 3 1.4 1992 Студена пали от раз топла проблемно палене
Не съм много наясно с 1.4 мотора, но според мен колата се лъже, че е студена и работи на богато. И понеже на газ не може да се задави от повече газ, пали и работи на високи обороти, но на бензин може и затова я задавя с голямо количество и съответно мирише на бензин и не иска да запали.
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Провери си температурния датчик
Ами мина ми през акъла но какво да ви кажа от 2 години на таблото не работи датчика който показва температурата но не съм имал проблем а по мой проучвания този на на таблото и самия температурен датчик са 2 в 1 на този мотор ще го проверя.
Въпросът ми е то хубаво лъже колата и работи на повече обороти но защо го прави само първите 5 секунди след като запаля е това всеки път?
Също така някаква идея за цена на този датчик?
Въпросът ми е то хубаво лъже колата и работи на повече обороти но защо го прави само първите 5 секунди след като запаля е това всеки път?
Също така някаква идея за цена на този датчик?
Днес извадих буксата на въпросния датчик продухах я и я сложих обратно и проблема намаля ... на 4-5 паления ми дигна само веднъж оборотите и на бензин също така почна да пали без да се дави явно там е проблема или нещо се е била разместила буксата или датчика се ебава ... ще я покарам 2-3 дни и ще пиша какво е станало.Може да пробвам и с изкарана букса да видим ще има ли разлика.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”