golf 4
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Re: golf 4 1.6 16V BCB огромен разход на масло съвет за ново
Аз си мисля че първо трябва да се види за теч, беше писано по горе. Ако това масло се изгаря ще се запуши и катализатора, освен ако не е свален (но трябва да лъжат компа, пари отделно и по скоро да не е).
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Re: golf 4 1.6 16V BCB огромен разход на масло съвет за ново
владислав написа:Аз си мисля че първо трябва да се види за теч, беше писано по горе. Ако това масло се изгаря ще се запуши и катализатора, освен ако не е свален (но трябва да лъжат компа, пари отделно и по скоро да не е).
Моя го повръщаше в течно състояние при 5К оборота, а катализатора си е там, и както по - късно се оказа при замерване, беше далеч от стойности, които да го определеят като запушен.
Re: golf 4 1.6 16V BCB огромен разход на масло съвет за ново мас
Колеги, искам да ви споделя какво стана след смяната на маслото. За 2000 км пробег само и единствено в София около 500 грама масло си отиде. Тоест отново го гори, но по-малко. Мотора обаче е малко муден и не се развърта така хубаво както с 5w40
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Излез на магистрала, карай до Пловдив и обратно с максимално - разрешената по закон скорост, като преди това си вземи в багажника поне литър масло, и после може да споделиш резултата.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
aparushev написа:Колеги, искам да ви споделя какво стана след смяната на маслото. За 2000 км пробег само и единствено в София около 500 грама масло си отиде. Тоест отново го гори, но по-малко. Мотора обаче е малко муден и не се развърта така хубаво както с 5w40
Внушаваш си. 5 или 10w е за течливост/мазане/ на студен мотор.Има доста писано за маслата. Загуба на мощност зависи от други фактори.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”