Благодаря предварително
golf 3 GTI - Задните гуми ми стържат в калниците...
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
golf 3 GTI - Задните гуми ми стържат в калниците...
Здравейте! От скоро карам голфа и общо взето се държи много добре, но когато се качим повече от трима души, при преминаване през неравности с повече от 40 км/ч задните гуми започват да стържат в калниците... Интересува ме това проблем ли е или техническа недомеслеца???
Благодаря предварително
Благодаря предварително
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Виж сега и при мен като седнат 3 броя отзад+багаж и клеква голфето,понякога усещам как на неравности директно отзад опира на тампоните.Така че смени първо тях,така ще имаш възможност да си видиш и пружините и долния тампон на амортисьора.При мен единия имаше луфт-смених го.Смяната е елементарна за всеки домашен майстор.Няма нужда от скоби за натягане на пружините.
- ivonko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако си със спортно окачване отзад е възможно да ти е много ниска колата. Амортисьорите са по-къси, затова ляга ниско долу. Моята беше доста ниска, смених шок-тампоните и се оправи. В същото време свалих периферията на амортесьора, наденах по една втулка 2см. на всеки и така колата ми се вдигна до желания размер. Това е най-евтиното решение, другото е да сменяш окачване.
Успех.
Успех.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Колега сложи по една втулка на амортисьорите и си решаваш проблема трайно само не се уливай със височината. Втулките се правят със вътрешен размер ф40мм външен ф50мм и височина по желание.
Аз съм със 35мм (височина) идеално става със 3ма отзад + багажник пълен на MAX имам около 2см от веждата до гумата.
Аз съм със 35мм (височина) идеално става със 3ма отзад + багажник пълен на MAX имам около 2см от веждата до гумата.
- bomini
- Автомобил: Audi A4 Quattro
- Двигател: AVF
- Контакти:
Или е от ЕТ-то на джантата, или е от широчината (J), или е от комбинация от двете. С "летните" ми джанти го прави тоя номер от дясната страна само обаче, 7J са и не влизат толкова навътре в калника, не като стандартните, които са 6,5J. Но поради факта, че го прави само от едната страна, съм стигнал до заключението, че при мен може би пружината е омекнала...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”