Колебая се между Audi A4 B7 и VW Passat B6.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Gokito
Автомобил: Audi A3 8P
Двигател:

Колебая се между Audi A4 B7 и VW Passat B6.

Мнениеот Gokito » Сря 16 мар 2016 1:37

Здравейте драги колеги!
Нов съм в групата и скоро живот и здраве ще съм бъдещ собственик от семейството. :th_up
Отделил съм около 6-6500 € за нова кола 2005-2007(собствена моя). Това ще бъде първата кола която ще си я купувам изкарани със мои средства! Търсих много из форума открих няколко статии но бяха и малко старички а и аз нямам много време да ровя из форума защото съм на работя цял ден :banghead Спрял съм се е на А4 Б7 2.0 тди 170 к.с. и Пассат 2.0 тди 170 к.с. но така и не мога да направя избор точно коя да избера :question Вие като собственици какви са вашите съвети, кое трябва да се гледа по-конкретно при покупка, слаби места? Доколкото съм разбрал, че на Аудито поддръжката е малко по-скъпа. Иначе ако е Ауди държа да е S-LINE и ръчка, иначе се отказвам, а за Пасата DSG трансмисията как е става ли или е като мултитроника? Ако не стане съм се е насочил към C-klas, E-klas или 320 е90. Сега ще кажете - ти не знаеш точно какво искаш и тей подобни. Нямам опит с коли и затова пускам тема тука с цел да науча нещо.
Много благодаря на тия които споделят мненията си.
Поздрави :love.vwclub

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Колебая се между Ауди а4 б7 и Пассат Б6.

Мнениеот Stivi » Сря 16 мар 2016 8:46

Gokito написа: Сега ще кажете - ти не знаеш точно какво искаш и тей подобни.

Ами познал си,такива теми стават едни големи говорилни и накрая човека купува нещо което даже не е споменавано в темата icon_idea

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Сря 16 мар 2016 8:50

Този мотор не е по джоба на всеки за подръжка- има си описани проблеми, които си искат изваждане (предполагам си чел темите за него- реалност и градски легенди се преплитат, но е факт, че си гълта средства).
При Ауди плащаш за имидж, всеки ъпгрейд било то с нови или афтърмаркет части е по- скъпо. А Аудито, освен с имидж и една идея по- добра визия, не превъзхожда с надеждност и комфорт по нищо Пасата. Имай в предвид, че Б7 е една идея по- нова генерация от Пасат Б6 и се предполага, че е технологично по- нова при някои агрегати.

П.С. защо не вземеш по- евтина кола, на която да свикнеш с тънкостите на шофирането (имам книжка от '98- ма и въпреки това всеки ден научавам нещо ново по родните ни пътища :newsm66 :a045 ) и след година- две да инвестираш подобни суми за автомобил?

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Сря 16 мар 2016 9:53

Колега при еднаква моторизация на А4 B7 и Passat B6 2.0TDI 170hp за мен най големия плюс за аудито е комбинацията от ръчни скорости плюс 4x4 .При пасата двойното предаване е налично само в комбинация с DSG. Двигателя има доста въртящ момент и е доста удачно да се комбинира с двойно предаване за да може да се пренася мощността пълноценно до колелата. Друго предимство е че Quattro системата е изцяло механична и перманентна като използва торсен диференциал .
При пасата двигателя е напречен и 4x4 системата използва халдекс който сработва само при загуба на сцепление на предните колела като прехвърля временно част от натоварването към задните. И двете системи са добри но торсен диференциала е за предпочитане. Аудито е с по-качествен интериор особено във версия S-Line.
Като минус за аудито са по тясното пространство на задната седалка и по-малкия багажник.

Успех с избора :th_up

Потребителски аватар
technopolis
Автомобил: Ford Focus 2019
Двигател:

Мнениеот technopolis » Сря 16 мар 2016 10:21

Здравей,
аз съм собственик на Passat B6 individual 170hp DSG.
Най високото изпълнение от към екстри за модела.За същите пари исках да взема ауди пак този двигател но или намирах гробници или кола без екстри.Тоест доста по скъпо би ти излязло читав екземпляр ауди!
На нашия пазар 4х4 има само в модификация 140hp дизел или бензиновия модел.
При покупка задължителна проверка по рамата километри и дали са сменяни дюзи по сервизна акция.Ако ли не питаш въпросната която си набелязал дали подлежи на сервизна акция за подмяна на дюзите.
От към проблеми цялата серия (audi VW 140/170hp до 2010 моделите там някъде ако бъркам с годината колега да ме поправи) има едно страдание на шестостенна в маслената помпа за момента е доста рядък случай от прочетеното от форумите (audi VW форум) но не е гаранция оставя те на пътя.Не че всяка една не може да те остави.Ако спреш навреме и не караш не би трябвало да има последствия за двигателя.
Поддръжка не смятам,че е толкова скъпа вече но то си зависи и от финансите на закупчика:)
И сега към хубавата част комбинацията DSG + 170hp е страхотна за купето това е удоволствие за шофиране! DSG е в маслена баня тоест при правилна поддръжка (смяна на маслото на интервал от 60.000км) не би трябвало да имаш проблеми! Возията си е на ниво голяма кола е магистралата е нейния рай.

MMM1
Автомобил:
Двигател: Petrol

Мнениеот MMM1 » Сря 16 мар 2016 10:39

Съвет и от мен ... Не вземай двигател с технология FSI. При тези модели е първото поколение и е пълно с недомислици. Двигателите с PD поне са по икономични и вървят с доста по здрави скоростни кутии.
Ауди-то е доста тясно. По всичко друго превъзхожда Пасата. Включително и с много по-добрата обработка на каросерията против корозия.
Ако може да намериш Ауди А4 Б7 Авант с двигател BFB го вземай. Всичко като екстри може да се сложи допълнително. Най-трудно е с подгряването на седалките. Гледай да има поне това ...
Другият добър избор е Пасат с двигател CBAB.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 16 мар 2016 10:52

Ivo_Dinkov написа: Имай в предвид, че Б7 е една идея по- нова генерация от Пасат Б6 и се предполага, че е технологично по- нова при някои агрегати.

Ммм,що си мисля,че В7 излиза 2004 година,а Пасат В6 2005?
А и В7 е фейслифт на В6.

MMM1
Автомобил:
Двигател: Petrol

Мнениеот MMM1 » Сря 16 мар 2016 10:59

По точно е да се каже че по скъпите агрегати (двигател и трансмисия) се слагат на Ауди -то.
Пасат Б6 е огромна кола и ако се кара градско в София е .... :confused

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Сря 16 мар 2016 12:52

technopolis написа:
На нашия пазар 4х4 има само в модификация 140hp дизел или бензиновия модел.

Това за нашия пазар не го разбрах нещо ... ? Така или иначе нали говорим за вторичния пазар и за 10 годишни автомобили ? Тоест има си 2.0TDI 170hp + 4Motion или Quattro .

Потребителски аватар
technopolis
Автомобил: Ford Focus 2019
Двигател:

Мнениеот technopolis » Сря 16 мар 2016 15:07

Нашия пазар визирам България.
Аз моята съм я докарал от Германия там има модификация 170hp 4х4.

Gokito
Автомобил: Audi A3 8P
Двигател:

Мнениеот Gokito » Сря 16 мар 2016 15:35

А нещо за кодове разбрах какво всъщност е тава смисъл такъв кой двигател с какъв код е, и има ли значение и как да разбера даден двигател с какъв код е?

Последна промяна от icokr на Сря 16 мар 2016 16:33, променено общо 1 път.
Причина: Без спам!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 16 мар 2016 16:47

кодовете имат значение ако се търси 140 кс защото има 8 клапанови,който не са проблемни при 170 кс няма значение те са 16 клапана остава да се надяваш главата да е подменена иначе олекваш с още едни 5-6 хиляди лв
п.п мога да ти кажа кодовете на 8 клапановте на ауди и пасат но те са 140 кс

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Сря 16 мар 2016 17:19

tdi fen написа: при 170 кс няма значение те са 16 клапана остава да се надяваш главата да е подменена иначе олекваш с още едни 5-6 хиляди лв

:scare3

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Сря 16 мар 2016 17:38

technopolis написа:Нашия пазар визирам България.
Аз моята съм я докарал от Германия там има модификация 170hp 4х4.

Искаш да кажеш че на вторичния БГ пазар няма коли от Германия ? Нещо не ти схващам мисълта ?

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Сря 16 мар 2016 20:26

Мисля,че двата автомобила са на една и съща платформа,разликите са предимно козметични,а това че аудито е с по-скъпа подръжка звучи нелепо,това е една и съща кола с различно лице,мен аудито по ме кефи.
И като цяло:

А3>Г4
Б4>Венто
Б6>Б5.5
А4>Б5
:death

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”