голф 4 тди 110 проблем с турбо прекъсва.
Re: голф 4 тди 110 проблем с турбо прекъсва.
Колеги имам същия проблем,днеска почистиха турбото и пак ми изклучи утре ще ходя да затапят ЕГР-а.Дано се оправи 

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Е дано ,ама надали. По-добре отиди при майстори с нужната апаратура да ти погледнат колата,за да не си играете на тука има-тука няма.
Оправи се! Колата върви перфектно .Посъветваха ме и да заменя катализатора с права тръба.
- adelante
- Автомобил:
- Двигател:
valeri_90 написа:Оправи се! Колата върви перфектно .Посъветваха ме и да заменя катализатора с права тръба.
От ЕГР ли е било. Какво му правиха ?
Ами нз точно дали е от ЕГР-а но спря да изключва и върви добре.Сигурно след чистенето е останало още нещо и за тва ми изключи още един път.Но майстора ми каза ,че със затапен ЕГР колата попринцип върви по добре и наистина във по ниските обороти ми се струва малко по пъргава.Иначе на ЕГР-а му сложи една метална пластина да се затворен.
- popaiceco
- Автомобил: vw golf 3
- Двигател: afn 96
ПОВИШЕНО НАЛЯГАНЕ НА МАСЛОТО ,ТРЯБВА ДА ПОЧИСТИШ МОТОРА ОТ НАГАР,АС ГО СМЕНИХ МОТОРА,КЛАПАНИТЕ ОСТАНАХА ОТВОРЕНИ И ФИНИТО 

колега под финито какво имаш впредвид,че се оправи или замина на скраб

- popaiceco
- Автомобил: vw golf 3
- Двигател: afn 96
удари клапаните и четвърти счупи бутало ,и немисе ремонтираше и взех друг от ауди а4 афн същия като моя ,сега го направи ама само веднаш но бях му сипал 10w40 даго исчисти че несе знае колко е висял по моргите ,и сега му сипах 5w30 motorex и сега като нов ,явно клапана регулиращт налягането на маслото ,име проблем предишния двигател го карах gastrol с dpf састафката и на 7000 килуметра го сменях ; 

Колеги за жалост подновявам темата .Известно време колата беше добре.Отново дава същия проблем.Турбината е чистена ,маркучите са прегледани ,клапан N75 сменен .При трима различни диагностици ходих никой не може да хване от каде е проблема да изключва така.Дава една и съща грешка на vagcom-а че пренадува турбината.Колата има power box казаха ми че може би е от него но той е с копче и включен и изключен пак понякога забива не винаги.Някъкви съвети ! 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Колега, тоя пОВербокс при първото отваряне на предния капак - в кофата
Първо оглеждаш дали лостчето на актуатура се движи свободно (доволно) добре от долу до горе , второ виж дали не е спукана мембраната на самия актуатор , както и на ЕГР клапана и да се губи оттам вакуума и въобще дали отнякъде се губи вакуум 

Ако мога да допълня колегата - клапан Н75 за контрол на налягането на турбината.
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
Как точно се проверява актуатора движи ли се свободно (доволно), от горе до долу?
Питам, защото се пробвах да го местя на ръка... трудна работа и мърда доста малко...
Питам, защото се пробвах да го местя на ръка... трудна работа и мърда доста малко...
Здравейте,
преди 10тина дена купих една нафтова 4ка 131коня 2001 година! Лъскава ми се стори, със запазен салон и тн. Това като цяло едва ли има значение!
Закачихме я на диагностика и показа, че някога е надувала турбината! Днес отидох до КАТ Ловеч да я регна и на връщане ми заби муцуна на 120. Изгасих я в движение и чуквайки на ново излетя......................! Та тия пластини в турбината или геометрия или каквото и да е там имали нужда да се чистят или да си ползвам само охлювите и да се не занимавам с евтини ремонти?
Благодаря на всички които знаят какво пишат!
преди 10тина дена купих една нафтова 4ка 131коня 2001 година! Лъскава ми се стори, със запазен салон и тн. Това като цяло едва ли има значение!
Закачихме я на диагностика и показа, че някога е надувала турбината! Днес отидох до КАТ Ловеч да я регна и на връщане ми заби муцуна на 120. Изгасих я в движение и чуквайки на ново излетя......................! Та тия пластини в турбината или геометрия или каквото и да е там имали нужда да се чистят или да си ползвам само охлювите и да се не занимавам с евтини ремонти?
Благодаря на всички които знаят какво пишат!
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
попрочети колега, има доста теми които да ти помогнат,и моята забива остава да изчистя геометрията за да видя какво се случва понеже всичк др ми е проверено
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Колегата е чел ама нещо не го е дочел. Като запалиш сутрин студена е изфорсирай в червения сектор и ще видиш как ще ги изпразни клапаните. А колкото до клапанчето тук се подвизава с прозвището Н75. Щом и сега чува за маслото в кулера и евентуалните проблеми при напълването, дано да не му се случи че в паниката си може само да го изгледа мотора как се разпада. Втората турбина която смених направи точно това. Но бързата ми реакция нямаше последствия на мотора.
Върни се в “Дизелови агрегати”