Избор "нов" автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Избор "нов" автомобил

Мнениеот Liminat » Съб 19 мар 2016 10:27

Да сложат, ама няма такава. И то така много гадно с такива, колко пъти съм давал парите и вземам всичко, без големия талон, и при нотариуса - вземам и големия. Така съм и продавал. А с такива може да се озъбиш после - уж купуваш кола, а после се оказва, че колата все едно си я откраднал.
Начи при покупка трябва -
Лична карта, да се убедим, че даваме парите на собственика.
Платен данък на автомобила, ако не друго, поне ще я минеш през преглед...
ГО, талон за минат преглед, малък и голям.
Подписан документ със свидетели, до прехвърлянето при нотариус, да не излезе, че купуваш от крадец.
Малък талон на колата, поне снимка на големия и след сделка се получава и големия.
Не, че има някой да не ги знае, но напоследък е пълно с обяви от хора, които нямат собственост над автомобила.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Нед 20 мар 2016 1:28

Знам, че много съфорумци ще ме "оплюят" за марката, но сега се двоумя:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d39xku
http://www.cars.bg/c1563370
http://www.cars.bg/c1552621
:rolleyes

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 20 мар 2016 1:40

+1 за Опела.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Нед 20 мар 2016 4:47

Тези аудита трудно могат да бъдат по-тесни. Със сигурност са по-тесни от Толедо. Ако мястото е главната цел със сигурност вектрата е по-добре.

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Нед 20 мар 2016 6:57

Ако дам 8000 за 14 годишно Ауди,честно ти казвам,ще ида да скоча от някой по висок жилищен блок с главата надолу.Ако не умра,ще се ненавиждам цял живот какъв съм глупак.
От трите не бих избрал нито една.
За 6500 лева купихме Волво 2,5 дизел 2003 година s60 което е поне с 10 класи над посочените три автомобила.
Адски надценени са.
Но както е казал народа- докато има хитри жени,ще има и глупави мъже.
То нали и джамбазите все трябва да живеят,и да се хвалят че нарешили някой байко ,който продал нива и купил на унуката кола..
dushanov,тия ковчези дето са им писали по 144 000,считай че са на по милион и толкова.От тук насетне ,теб ете чака мъката ...

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Нед 20 мар 2016 9:29

Търси такава вектра, но с дизеловия мотор 2.2! Върви доста добре, и е икономична. С този 1.8 и къси скорости, ще те глътне. На 100км/ч на 3к оборота, си е мъка, освен ако няма 6-та предавка.
Насочи се към дизел, това е моето виждане. Не си мисли, че бензиновите мотори, са стояли в гараж и не са карани. И те са на по милион км. ама не им личи толкова.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 20 мар 2016 9:56

Това второто Ауди с "тапицирания" волан отвътре изглежда отвратително с тази цветова комбинация салон-табло,а волана е черешката на тортата :eek

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 20 мар 2016 10:00

Волана да му е проблема... като цяло изглеждат измъчени автомобили, аудито с 1,6 мотора можеби си струва да се види. :gruebel

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 20 мар 2016 10:03

http://www.cars.bg/c1581467
Колега,с тоя бюджет бих погледнал нещо такова- удобно комби и много комфортно возене и шофиране.В близост до мен има едно магазинче и ми преви впечатление ,че собственика от години кара само Пежо (задължително комби).Караше 405,след това 407 и в момента е с 508,но там цената е вече с пет цифри.
п.с. Не съм се зачитал подробно назад в темата,така че ако дублирам някого с тая марка и модел се извинявам.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 20 мар 2016 10:08

Мдааа,пежото е добър избор....ако искаш да ти побелее косата по-бързичко :mhihi

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 20 мар 2016 12:18

По принцип косата ти може да побелее от каквато и да е кола щом е ''втора радост".Зависи как е карана от първия собственик.Палачори има навсякъде-и в Германия ,и в Австрия и Италия...Друг е въпроса къде са повече.Не е невъзможно да скапеш една нова кола от 0 до 100к километра за отрицателно време,без да е "такси".Истината е че много наложили се марки все повече разчитет на името си,за сметка на все повече компромиси в новите си модели.(китайска електроника,евтини и бързо износващи се материали в салона и т.н.)
И това е нормално при толкова много нови производители.Нали трябва да върви "алъш-вериша" и с нови и с втора ръка автомобили.

За да не съм ОFF за мен ако е комби-АУДИ правят най-добрите като дизайн и функционалност,но за тези пари автора ще намери нещо доста "поуморено" вече.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 20 мар 2016 12:29

Колега, зорлем се буташ във някакви невероятни кошари. Толкова ли не можеш да си подредиш приоритетите, и да си избереш автомобил спрямо твоите нужди и възможности. В момента обикаляш всички марки, и чакаш някой друг да ти каже какво да си купиш. Може би вече си забелязъл че ако един ти предложи кола, веднага двама други му опонират, а ти четеш и се чудиш ко става.
Така няма да стане повярвай ми :smile
Отделно, ако ще питаш за дадена марка и модел, питай във съответния форум за да получиш най точна и актуална информация. Въпреки че всичко отдавна е казано, и всичко отдавна е написано само да ти се чете.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 20 мар 2016 12:51

forski написа:Така няма да стане повярвай ми

forski. адски си прав.Преди 2 години когато си търсех "нова" кола ,без да съм писал в каквито и да е форуми пак се намираха хора ,които като им споделя какво съм си харесал и ми казваха :тази не става,онази много се чупи,еди коя си е с еди какви "вродени" дефекти и т.н. Накрая случайно попаднах на сегашната си кола,седнах ,покарах я и си казах -купувам я.Повечето ми приятели като я видяха ми казваха:Ти затова ли цял месец търси кола,за да вземеш баш тая.
Ама аз си я карам и засега бива.
Това е рецептата:Харесваш си нещо,сядаш,караш и ако си кажеш Това е моята кола,плащaш и напред.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 20 мар 2016 13:50

този гледал ли си го http://www.mobile.bg/11446020089737460

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 20 мар 2016 14:12

Тоя не изглежда лошо за парите си,само не мога да си обясня как от Швейцария има лепенка на задната броня от Чехия :biggrin
Може и да му е сменявана задната броня пък :gruebel
Аз бих го погледнал.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”