Нови Летни гуми - това нормално ли е?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Re: Нови Летни гуми - това нормално ли е?

Мнениеот $100 » Съб 19 мар 2016 23:21

Darkbound написа:Да и това го има с друсането

А трудното завиване предполагам главно се дължи на тия трите големи канала... ама това с спирането не могс дс си го обясня, то нормално ли е?

Като спомена това за трудното въртене се сетих за същото усещане и при мен преди 6-7г. Нови летни Фулда сложих и веднага ме изненадаха неприятно със затруднено въртене. Причината е в каналите, а не в материала. Само че следващата година ги продадох на 1 сезон и минах на Унироял - нямаше такова нещо. Така че зависи от модела и шарката, а не от това, че са летни и "твърди". Ще имам 1 наум и GY може да ги пропусна, че ми бяха вероятен кандидат. Макар че на повечето забелязвам все едри канали. Какъв размер са ти точно?

Потребителски аватар
dalgia-73
Автомобил: VW Touran
Двигател: BKC

Мнениеот dalgia-73 » Нед 20 мар 2016 9:37

За Туранчо съм намерил оптималният вариант .Goodyear всесезонни.Държат се добре и зиме и лете.

Потребителски аватар
Absurde
Автомобил: VW Passat Variant B5 5
Двигател: AZX 2 3 VR5

Мнениеот Absurde » Нед 20 мар 2016 17:22

Не е ли малко рано за летни гуми?

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 20 мар 2016 18:40

Сега започват "големите промоции" :mhihi

Последна промяна от gr_kanev на Нед 20 мар 2016 19:17, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
Absurde
Автомобил: VW Passat Variant B5 5
Двигател: AZX 2 3 VR5

Мнениеот Absurde » Нед 20 мар 2016 19:16

Страшни промоции все са си около 180 лв. мойте...

Последна промяна от gr_kanev на Нед 20 мар 2016 19:17, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 20 мар 2016 19:31

Е да ама понякога са на "промоция" по 179лв. :mhihi

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 20 мар 2016 21:27

Absurde написа:Не е ли малко рано за летни гуми?

Рано, рано - то докато подбереш какви да вземаш и ще е време = навалица.

Потребителски аватар
Darkbound
Автомобил: Golf 4 V6 204HP 4Motion
Двигател: BDE

Мнениеот Darkbound » Пон 21 мар 2016 4:52

$100 написа:
Darkbound написа:Да и това го има с друсането

А трудното завиване предполагам главно се дължи на тия трите големи канала... ама това с спирането не могс дс си го обясня, то нормално ли е?

Като спомена това за трудното въртене се сетих за същото усещане и при мен преди 6-7г. Нови летни Фулда сложих и веднага ме изненадаха неприятно със затруднено въртене. Причината е в каналите, а не в материала. Само че следващата година ги продадох на 1 сезон и минах на Унироял - нямаше такова нещо. Така че зависи от модела и шарката, а не от това, че са летни и "твърди". Ще имам 1 наум и GY може да ги пропусна, че ми бяха вероятен кандидат. Макар че на повечето забелязвам все едри канали. Какъв размер са ти точно?

195/65/15 и да ти кажа вече не ми прави впечатление. Или нещо се е променило или им свикнах бързо.

Потребителски аватар
Darkbound

Мнениеот Darkbound » Пон 21 мар 2016 21:52

За извънградско са много добре, ама за градско нещо въобще не ми харесват. Супер лесно въртя гуми при по-динамично тръгване, че даже и на втора ми се случи! Такова нещо с Мишелина един или два пъти ми се е случвало и то когато е мокро! Имам чувството, че карам шейна направо! При спиране в града ABS-a също супер лесно ми се включва, нещо което с зимните отново не беше така, с Мишелина трябваше да скоча на педала и да го натисна колкото сила имам (и в топло, и в студено), че да стигна до ABS, а с летните... ужас, нормални ли са тези неща?! Има ли нещо като "разработване" при гумите, да не би да трябва просто да навъртя още км за да се нормализират нещата, до тук имам около 200-300км?

Последна промяна от Darkbound на Пон 21 мар 2016 22:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 21 мар 2016 22:00

Мишлените разработва ли ги или ги взе разработени?

Потребителски аватар
Darkbound

Мнениеот Darkbound » Пон 21 мар 2016 22:01

Чисто нови ги взех, и има ли такова нещо като "разработване" при гумите?

П.С. Нямам спомен дали в началото с Мишелина е било така, понеже преди да сложа мишелина бях с някакви 10 годишни гуми които няма нужда да ги коментирам и ако е имало такова нещо тогава за това не ми е направило впечатление, но сега ми прави и то доста голямо.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 21 мар 2016 22:04

На твое място щях да си карам зимните - ша земеш да си прецакаш каляската заради някви калпави неразработени гуми...

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 21 мар 2016 22:08

Darkbound написа:... ужас, нормални ли са тези неща?! Има ли нещо като "разработване" при гумите, да не би да трябва просто да навъртя още км за да се нормализират нещата, до тук имам около 200-300км?

Има да(нещо като разработване)-казва се "задкормилно устройство". Дал си пари за гуми от определена марка,а после се оплакваш.Забравихте "Видинките',дето карахме зиме и лете ..и паветата дето се слагаха в багажниците на ладите,щото им се "въртяха г...вете" в снега...
Много претенции .Ами опитайте се да карате с това което разполагате.Доживях да чуя оплакване от летни гуми..в сухо или в леко дъждовно време.Айде малко по-сериозно ,моля :thumb_down

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Пон 21 мар 2016 22:10

Darkbound написа:Чисто нови ги взех, и има ли такова нещо като "разработване" при гумите?

Разработване на гума звучи като за бисерите :icon_lol
Виж им налягането. Някои гумаджии при монтажа имат навика да ги пренапомпват. Имал съм случай на тико- направил ги 2,6 бара- това му пищяха гумите до 3та :mhihi Ако са с по високо налягане колата ще друска малко повече и както казваш- ще въртиш лесно гуми и така лесно ще включва абс-а.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пон 21 мар 2016 23:53

Darkbound написа:За извънградско са много добре, ама за градско нещо въобще не ми харесват. Супер лесно въртя гуми при по-динамично тръгване, че даже и на втора ми се случи! Такова нещо с Мишелина един или два пъти ми се е случвало и то когато е мокро! Имам чувството, че карам шейна направо! При спиране в града ABS-a също супер лесно ми се включва, нещо което с зимните отново не беше така, с Мишелина трябваше да скоча на педала и да го натисна колкото сила имам (и в топло, и в студено), че да стигна до ABS, а с летните... ужас, нормални ли са тези неща?! Има ли нещо като "разработване" при гумите, да не би да трябва просто да навъртя още км за да се нормализират нещата, до тук имам около 200-300км?

Я вземи загледай стрелките - да не си оцелил някои идиоти да са ги сложили с обратна посока на въртене. Няма разработване - колкото по-нови, толкова по-голямо сцепление трябва да имат.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”