Направи си сам: Bluetooth Audio - Passat B3 и други модели

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
veselin90
Автомобил:
Двигател:

Направи си сам: Bluetooth Audio - Passat B3 и други модели

Мнениеот veselin90 » Вто 22 мар 2016 10:44

Здравейте
Това е първото ръководство което пиша, ако може да се нарече такова. От много време ми се върти идеята за bluetooth аудио в колата, пък не ми се сменя плейъра че съм му свикнал и знам всяко едно меню на изсут та ето моето решение. Отварям скоба - по техно магазините се предлагат готови решения, но мисля че раздела тук е за направи си сам.

Необходими компоненти:
1. Headunit - наричан още касетофон, сиди, плейър, музиката, онова с копчетата. Много важно е да поддържа AUX
2. Bluetooth reciever - приемник на сигнала
3. Прекъсвач, копче
4. Кабели - захранващи
5. Кабели RCA или 3.5mm AUX (в зависимост от headunit-a)
6. Време и желание за инсталация и тест.

Инфо и инсталация

1. Захранване на Bluetooth Reciever съм го осигорил от ISO 10487 конектора - пинове А4,А7,А8. Пинове А4 и А7 съм ги свързал общо за да имам захранване и при неработещ мотор. Пин А8 е минус
Изображение

2. Прекъсвач, копче - Прекъсва захранването на Bluetooth Reciever-a когато не искам да работи. Мислех си за вариант с реле-време но това реле ще сработва само когато мотора работи и реално не ми върши работа. Използвал съм този ключ поради наличността му в момента
Изображение

След стъпка 1 и 2 дойде ред на окабеляването. Bluetooth Reciever-а се намира долу в дясно под волана.
Към него е необходимо да прекарате захранващ кабел след прекъсвача (стъпка 2). На снимката е тънкия черен.
От него е необходимо да изведете аудио кабела и да го свържете в headunit-a. На снимката са червен и бял (RCA)
При този тип коли окабеляването стана сравнително лесно и без много псувни. Получи се това
Изображение
Последната стъпка е да свържете 3.5mm кабела от Bluetooth Reciever-а към Headunit-a и тест :)

Добавям малко снимки: Клик
Видео тест: Онлайн радио KATRA FM + Активна навигация

Подобен тип Bluetooth Reciever-и могат да влязат в употреба не само в автомобилните headunits ами и в домашни условия. Напълно съвместими са със смартфони и таблети.
Важно е да при избора на такъв да поддържа поне Bluetooth 3.0 протокола, за предпочитане 4. Разликите са в обхвата и честотите които реже.

Използвал съм Logitec http://gadgets.ndtv.com/tv/reviews/logi ... ive-677384

Последна промяна от veselin90 на Вто 22 мар 2016 11:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Re: Направи си сам: Bluetooth Audio - Passat B3

Мнениеот Spas » Вто 22 мар 2016 11:38

Браво, много полезно. Можеш ли да качиш снимките тук? В темата, защото след време линковете се прецакват и няма да може да се види какво си направил? :)

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Re: Направи си сам: Bluetooth Audio - Passat B3 и други модели

Мнениеот donMaranzano » Сря 23 мар 2016 16:48

Аз не разбрах, защо първоначално не си купим устройство с блутут

Sent from my D6503 using Tapatalk

Върни се в “Направи си сам!”