разрешително за оръжие

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: разрешително за оръжие

Мнениеот 777 » Вто 22 мар 2016 11:11

Така де, но ти се изказа, че в нормалния свят на никой не му трябват пищови и пушки, а американците направо ги колекционират. Изглежда им трябват, остава да не са нормален свят.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 22 мар 2016 11:40

Аз точно това казвам, американците притежават арсенал в мазето не защото им трябва, а защото имат право да го притежават. А имат право да го притежават, защото тези които го произвеждат са им дали това право за да могат да печелят милиони и милиарди от този вид търговия.
И въпреки всичкия този арсенал който притежава редовия американец, нито е най спокойната, нито най безопасната държава в света.
Така или инъче като стане проблем звънят на 911 и пак викат тези, на които си плащат да ги пазят.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Вто 22 мар 2016 12:00

Често пъти като стане проблем стрелят и после звънят на 911 да пратят някого за трупа. И така трябва.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 22 мар 2016 12:46

Глупости! Точно в щатите е най-голяма трагедията с притежаването на оръжие. Идеален пример за това, че масовото притежание на оръжие задълбочава проблема още повече.
Там се чудят как да премахнат притежанието без да стане гражданска война!
По филми и картинки не се вадят изводи. Адмирирам тежкия режим в БГ.
Проблем има, но решението не е това!
Не ми се впуска в политико кръчмарски разговори ;)

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 22 мар 2016 13:41

group® написа:По филми и картинки не се вадят изводи. Адмирирам тежкия режим в БГ. Проблем има, но решението не е това!

Не знам за тях, тук престъпниците безнаказано влизат по домовете. Противно на милиционери, пишещи в темата и разни РАМБО-вци, аз далеч не съм сигурен, че не въоръжен, с голи ръце може да натръшкам 3-4 човека. И най-примитивното оръжие като някоя лопата под ръка е по-добро от голи ръце.
Адмирираш тежкият режим в България, казваш? Не ти се пускало с кръчмарски разговори? Утре майка ти и баща ти като ги посетят някакви цигани и ги пребиват, за да им вземат стотинките от пенсията ще си на друго мнение. Тук не просто има проблем, тук престъпниците са безнаказани, а ако ти се защитиш от директно нападение, пак има възможност да бъдеш наказан - това е абсурд.
Истината е, че България е Дивият Запад на ЕС и тук ако стане нещо има голям шанс никой да не ти помогне. Трябва да се оправяш сам. И ми се гади от такива евро изказвания, че проблем имало, но не било това решението. А кое е решението? Кое е решението, че ми намигваш тук? Имаш ли си идея какви глупости си написал? Аз не искам да ми крадат това, което съм изработил с пот на чело. И после да ми пишат "неизвестен извършител", дори много добре да се знае кой е той.
Изказвания може да вървят някъде другаде, тук родната полиция НЕ НИ ПАЗИ. Аз нямам вяра, че някой ще ми опази семейството или ще ми помогне. Полицията е съставена от две части- хора с вързани ръце и мърши. Дори и да иска някой нещо да направи, не му позволяват. Това е.
Знаеш ли в момента каква е ситуацията, ще ти задам един много нагледен, образен пример. Тук обикновеният гражданин е като жена, хваната, съблечена и вързана. Престъпниците са като изнасилвачи. Не стига, че на тая жена законът не й позволява да се опази, че и гък не трябва да издава, ами и да й харесва, че я изнасилват. Това е ситуацията тук. Сваляш гащите и се надупваш. Ако мислиш, че е нормално - нещо ти не си добре. :exclaim
Проблем има и има един начин за решаването му. Да можеш да си защитаваш имота с всякаква сила, включително смъртоносна. Това си е моята къща, моят апартамент, моят телевизор, моите кокошки. И никой няма право да ми ги пипа.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Вто 22 мар 2016 14:19

group® написа:Не ми се впуска в политико кръчмарски разговори ;)

Това го казваш на 16. страница от кръчмарска тема.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Вто 22 мар 2016 19:29

инжектопляктор написа:Имаш ли си идея какви глупости си написал?

С тея басни за пазещия баба си и кокошките, наистина ми светва, че е глупост да пиша с такива хора :wink Някак несериозно ми седиш ...

777 в темата има доста хубави мнения, ама сума умници се нахвърлят на хора, които поне са пипали оръжие и могат да мислят малко извън филмите и новините! :mhihi

Ако всеки комплексиран полуидиот проима оръжие за да си пази кокошките, това ще е края на тая държава. Добре че поне засега няма такива изгледи :a045

Някои хора е добре да намалят бтв, бтв йекшън и шоуто на славчо :bishop

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Вто 22 мар 2016 19:36

Не ви ли омръзна да подсмърчате по форумите и да се жалите един на друг .....колко несправедливо се е отнесъл живота с вас......като не ви е дал пищов във ръцете.......Не ми се сърдете , но малко на комплексарщина бие. Толкова много видове хладно оръжие /разрешено от закона/ има.......Не тъжете. Мутрите едно време носеха по една бухалка в колите си - за респект. С нея - дори и да утрепете някой мангал - няма да го лежите много дълго време. Е , не е като бленувания от вас пищов , но все пак ще ви вдъхне малко самочувствие. Тук колкото и да се жалите - няма никаква полза . На най мераклиите ще ги посъветвам - идете в най близкото стрелбище и похарчете малко пари в стрелба с някой по мощен пищак.......най добре е да попуцате с ЧЗ-52 , или ТТ. Доста мощен боеприпас. Е , има и по якички , но са и доста по скъпички. Сложете вместо мишена - една снимка на някой върл мангал .........и гърмете до премаляване. Надявам се , че никой не съм обидил. :beer

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 22 мар 2016 22:06

Темичката ми одавна умря, така че спокойно и теглете куршума.
Един говори за тикви, друг за портокали... да, и двете са оранжеви и като се развалят смърдят, ама до там.

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Сря 23 мар 2016 6:47

Има го това, като оставиш 3-4 пъти по 20 лв в някое стрелбище, желанието за притежание на оръжие силно охладнява.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 23 мар 2016 9:04

инжектопляктор написа:...Проблем има и има един начин за решаването му. Да можеш да си защитаваш имота с всякаква сила, включително смъртоносна. Това си е моята къща, моят апартамент, моят телевизор, моите кокошки. И никой няма право да ми ги пипа.

Знаеш ли кво, при сегашния строг разрешителен режим съм срещал доста хора с право да носят огнестрелно оръжие, на които не бих дал в ръцете нищо по опасно от вилица. Някои от тях са на много почетна възраст... по паспорт. Навремето бивш полицай, към седемдесетгодишен, пазач в базата, където работех извади пистолет срещу баща ми заради забележка, че идва пиян и въоръжен на работа. За щастие историята приключи со малце кютек. :mhihi Само си представи в твоят вариант на бъдещето как ще изглежда един комшийски спор за кокошки между баба Гицка и дедо Дончо, ако двамата щъкат по дворовете, подпирайки се на по една полуавтоматична помпа 12 калибър :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 23 мар 2016 10:05

както уточнихме режимът е строг, но справедлив, за роднини и милиционери може, за другите не.
Пенсионирани военни и полицаи и сега се подпират на пагоните си и никой не може да им вземе оръжието. Това не им пречи да пийнат две ракии и да гърмят по приятелите си.
Даже и подрастващи курсанти пуцат на воля по Цариградско ... с кво оръжие, като още нямат служба не знам, ама както казах, за едни може, за други не, и тук принципа не е дали си годен за това, а просто удобен.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 23 мар 2016 10:14

Добре де, като искаш средство за самозащита купи си един TASER има ги и като многозарядни, ефективен е на 5 метра разстояние, няма опастност от рикошет в затворени пространства, не вдига шум и може да събори слон. А най важното е че после няма да търкаш нара в някой затвор, а като се поосвести малко нападателя можеш да го одереш и с бой преди да дойдат униформените.

п.п. цената на тейзъра е нищо в сравнение с проблемите които те очакват при използването и евентуалното причиняване на смърт с огнестрелно оръжие!

Последна промяна от forski на Сря 23 мар 2016 11:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Сря 23 мар 2016 10:36

Форски то някои хора си мислят, че бойния пистолет ще им излезе 300лв. и няма как да им обясниш, че тейзъра им излиза по изгодно. Само гледай как ще се изкоментира цената му. Ама живота на баба и кокошките не би трябвало да има цена :mhihi
Иначе сериозно казано - това е едно от решенията! Страхотна джаджа, която се изплаща само от липсата на разрешителни, каси, всички разправии с КОС ежегодно и т.н. Най-важното предимство наистина е, че можеш да го изполваш!
Недостатък е, че не се ползва от йекшън героите :mhihi

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 23 мар 2016 11:45

ако ще си говорим сериозно, ще отговоря
тейзъра е в шорт листата, просто темата е за пищови.
Иначе има и спрейове, както и други неща.

Пищовът е най-универсален, оказва силно психологическо въздействие, особено ако гръмнеш един път. Най-вероятно сам ще избяга. (за тези, които ще скочат, за сплашване може да ползват най-различни неубиващи муниции).
Тейзърът има основно възпираща функция, като го събориш в хола, после трябва да мислиш как да го изхвърляш ти. Да не говорим, че има много особености в начина му на употребата, срешу един, срещу двамата и тн.
Спрея (не аерозолен разбира се) пък е най-спорен. Там по-добре ти да бягаш.

Предивид неуредиците в закона, може би най-доброто решение е газов пищов с хаосни + тейзър. Също паник бутон вързан към мощна сирена. Мислил съм го във всички посоки, просто темата както казах е за пищови.
И това не пречи да не съм съгласен със закона и избирателното му прилагане.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”