Пасат нов колега с няколко въпроса

Техническа и сервизна информация за Passat
waterboy
Автомобил:
Двигател:

Пасат нов колега с няколко въпроса

Мнениеот waterboy » Пет 25 мар 2016 18:43

Здравейте и тука колеги имам няколко проблема за които искам да попитам имам колата от седмица и много много не съм в час но поне това което знам ще напиша.
Салона е с подгрев на предните седалки като само пасажерската седалка работи подгрева а на другата не функционира.. някакви идеи?
Огледалото за задно виждане подлежи ли на разглобяване понеже е попаднала вода вътре в самото огледало и не се вижда нищо мога ли да го разглобя или да си търся друго направо?
За момента имам труден студен старт поне според мен(това е първият дизел в живота ми) давам на контакт чакам да изгаснат уредите и като завъртя върти около 5-10 секунди и тогава пали, иначе като загрее няма проблем пали веднага
Фаровете са много зле матирали ли са изгорели ли са пожълтели ли са и аз не знам както и да е спрях се на процедурата с полирането до тук добре обаче съм решил да си сложа и ксенон с какви крушки е пасата имах ауди беше с H4 и тук ли е така?
Маслото не знам да ли да го сменям в момента, колата съм я взел от много много близък роднина не ми е непозната, маслото обаче го сменя на 150000 км а аз до сега съм си ги сменял на колите на 10000, дали да го сменя в момента понеже със сегашното е минато 10к, и по негови думи да си карам още 4-5 и да го сменя на 15 както той е правил до сега (6 години и 50к км)

Четох че мотора е капризен от към нафта някакви тънкости хитринки съвети да ми дадете къде да сипвам какво да сипвам добавки нужни ли са до сега само бензинки съм карал

За сега това мерси за отгoворите и поздрави

Потребителски аватар
pushkata11
Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]

Re: Нов колега с пасат с няколко въпроса

Мнениеот pushkata11 » Пет 25 мар 2016 19:09

Колега как искаш да ти се помогне, като даже не си написал каква ти е колата ?!! :screwy
ОПРАВИ СИ ЗАГЛАВИЕТО СПОРЕД ШАБЛОНА :rolleyes
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=6&t=352512

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Нов колега с пасат с няколко въпроса

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 25 мар 2016 20:59

waterboy написа:Огледалото за задно виждане подлежи ли на разглобяване понеже е попаднала вода вътре в самото огледало и не се вижда нищо мога ли да го разглобя или да си търся друго направо?

Предполагам е монохромно огледало и се е разтекло, та сменява се с друго, не се ремонтира.

Оправи заглавието с модела на пасата /предполагам е паса щом е в тоя раздел/
Дизеловите неволи, друга тема в дизеловия раздел

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Пасат нов колега с няколко въпроса

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 26 мар 2016 19:39

Здравей колега,
Каго за начало оправи си заглавието на темата.
Маслото те съветвам да го сменяш на 10000км.
Трудното палене,прегледай "Дизеловия раздел".
Фаровете,на къси Н7,на дълги,ако имаш фарове за мъгла,Н4,познава се по ключа на фаровете.Ако нямаш са Н1.
Та лампите от твоето Ауди няма да станат.

Потребителски аватар
jorkatta
Автомобил: vw passat b6
Двигател: BMR

Re: Пасат нов колега с няколко въпроса

Мнениеот jorkatta » Нед 27 мар 2016 9:59

За модела на пасата колегите вече ти казаха какво трябва да добавиш, а аз искам да те питам как си пробвал подгрева на пасажерската седалка? Имаше ли седнал човек на нея или само така си включил подгрева и си я пипал дали загрява?
Трети автомобил карам с подгрев и при трите подгрева беше на този принцип, ако на седалката не е седнал някой той не работи!

Върни се в “Passat”