Ултрас на Наполи: Да умреш на стадиона? Това е част от играт

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Ултрас на Наполи: Да умреш на стадиона? Това е част от играт

Мнениеот dude » Пон 05 фев 2007 11:20

Ултрас на Наполи: Да умреш на стадиона? Това е част от играта

04 февруари 2007 | 19:46

Днес най-големият спортен всекидневник в света "Гадзета дело Спорт", направи две шокиращи интервюта с двама от главните шефове на ултрас групировките на Интер и Наполи - Кристиян и Карло. Ден след, като цяла Италия е в шок от смъртта на 38-годишния полицай Филипо Рачити, вестникът разкрива част от проблемите и убежденията, които вълнуват най-върлите тифози на Апенините. Рачити бе убит от саморъчна бомба в петък след срещата Катаня - Палермо (1:2) от 22-ия кръг на Серия "А", хвърлена от фен на домакините. Последните информации сочат, че Рачити е бил жертва на предумишлено убийство и така тифозите са "отмъстили" за показанията му в съда срещу техен приятел. Sportal.bg представя на вашето внимание пълните текстове на тези ексклузивни интервюта. В тях ще прочете ужасяващи изказвания на:

Карло - 44-годишен, барман от Неапол, женен, баща на 4-годишен син. Карло не пропуска мач на любимият си Наполи.

Интервюто с Кристиян можете да прочетете ТУК! Той е 34 годишен, 1.76 см, 97 кг. От 19 години е един от лидерите на "Курва Норд" на "Сан Сиро" и е фен на Интер (Милано) от дете.

КАРЛО - Ултрас на Наполи

Смъртта на полицая в Катаня?
- Доволен съм, но съжалявам, че спряха шампионата. Бях тръгнал към Тревизо. (по програма вчера, събота 03.02, трябваше да се играе Тревизо - Наполи от 22 -ия кръг на Серия "В" ) Чувствам се зле без футбол.

Как може да кажете нещо подобно?
- Повтарям. По-скоро съм доволен, че е мъртъв. Аз говоря за себе си. Един от нашите лозунги е: "Кръв и насилие, за този, който не ни уважава" . Ясно ли е?

Искате да кажете, че вие тифозите сте жертви на полицейско насилие?
- Много ясно. Те ни тормозят дори през седмицата. Бият ни с палки пълни с пясък. Но ние не се предаваме. Те си мислят, че като са с униформа са много силни.

Наясно ли сте с това, което казвате?
- Разбира се. Не ни уважават. Смятат ни за зверове и се държат с нас, като с животни. Но ние не сме такива. За нас, например, жените и децата са нещо свято. Докато във Виченца, когато Наполи игра финал за Купата на Италия, карабинерите биха и тях. Затова трябва да си платят. Може би, ако са по-умни, няма да се случват тези неща по стадионите. Те трябва да работят и ние го разбираме. Но трябва и да ни уважават, а не да налитат и да бият напосоки безпричинно.

На вас струва ли ви се нормално, човек да рискува живота си, когато отива на футболен мач? Не вие ли страх?
- Това е част от играта. С Жена ми, винаги се караме и тя плаче, когато отивам на стадиона.

Не се ли притеснявате, че можете да отидете в затвора?
- Всички сме наясно, че законът "Писану" не върши никаква работа. Много пъти съм бил арестуван, но от това не е имало никакви последствия. Проблемите са други.

Какви например?
- Засадите. Преди две години тифозите на Лацио ни изненадаха много лошо в една гора, но след това се организирахме и си върнахме. Железните прътове и останалите неща се вкарват по стадионите няколко дни преди мачовете. Например срещу Верона, ако дойдат повече тифози от Верона със сигурност ще умре някой.

Факлите и ракетите също ли ги вкарвате преди това?
- Не, тези неща се скриват добре. Дори съм ги слагал в задника си, за да ги вкарам на стадиона. В Неапол обаче след инцидентите този сезон с Фрозиньоне, вече не ги вкарваме на стадиона. Всички групировки се обединихме и решихме за доброто на клуба да не хвърляме повече на нашия "Сан Паоло" защото могат да накажат клуба, който е с последно предупреждение. А нашата цел е влизане в Серия "А".

Текстът се публикува с цел да се покаже с какво си имат работа органите на реда в Италия всяка седмица и не цели да подтиква към насилие.

без думи просто, цяло щастие е, че само 1 полицай е убит

Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiokick » Пон 05 фев 2007 11:36

:shock И се сърди, защо ги третират, като животни!?!?
Доживот в клетката, да има време да помисли защо!
Баси олигофрените!!!
Интересно ми е как ли възпитава сина си???

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пон 05 фев 2007 11:39

потресаващо е това което е станало!!!!!!аз съм много против!!!!да се взимат драконовски мерки срещу насилието по стадионите!!!!!ако трябва да спрат цялото италиянско първенство,да играят без публика да има много арести......... :x :x :x спорта е за забавление не за насилие. :oops:

Потребителски аватар
The_King
Автомобил:
Двигател:

1

Мнениеот The_King » Пон 05 фев 2007 12:26

Живял съм почти 7 години в Италия и по мое скромно мнение ситуацията по стадионите в момента е по-спокойна отколкото беше преди 5-6 години (представете си).Всяка акитка на Ит. отбор има своя фракция (или няколко) които създават огромни проблеми на полицията.Най-проблемните агитка на полуострова са на отбори като Лацио,Верона,Кремонезе в които водещата фракция в агитките им е с чисто нео фашистко мислене.Въпросния закон "Писану" който беше създаден за да стресне така наречените хулигани няма особен ефект при положение че за последните 6 години по италианските стадиони са загинали 13 човека :083:

Потребителски аватар
makaveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот makaveli » Пон 05 фев 2007 12:41

Трябва да има сериозни закони !!! щото иначе :083:

Потребителски аватар
PL-16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PL-16v » Пон 05 фев 2007 13:45

Това което се случва по тия мачове е наи голямата простотия която може да се направи бият се като животни в буквалния смисъл на думата после ми кажете нормален човек как да отиде да гледа някои мач направо съм потресен от футбола като цяло имам чуството че тия запалянковци на отбори не ходят да гледат любимия отбор а да разцепат някоя глава ..............................

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 05 фев 2007 13:51

Феновете просто са тотални фанатици като се съберат в група. Ако са сами са наистина обикновени и добри хора, но в глутницата всеки полудява. Спасение от това няма. Лошото е че страдат невинни хора.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 05 фев 2007 14:02

chefito написа:Феновете просто са тотални фанатици като се съберат в група. Ако са сами са наистина обикновени и добри хора, но в глутницата всеки полудява. Спасение от това няма. Лошото е че страдат невинни хора.

Абе честно казано и сами не са цвете за мирисане. Аз познавам такива, в тях всичките им стени са в знамена, шалчета, те самите са скинари, целите в татуси, а любимото им занимание (след това да бият цигани), е да се наливат с алкохол и да говорят за любимия отбор... Тия хора са обсебени от отбора си, и според мен не са съвсем наред :?
Като толкова искат да се бият, да умират, и са такива големи националисти, ми да се запишат в армията?! Там ще стрелят на воля, и то все по "цигани" - араби и т.н.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 05 фев 2007 14:07

ACCELERATOR написа:
chefito написа:.....

........

Съгласен съм. Може би просто аз съм попаднал на малко по свястни.

00Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 00Cool » Пон 05 фев 2007 14:50

просто за интервюто никакъв коментар. за такива фанатици само в затвора !!!

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пон 05 фев 2007 15:46

Това Футбола трябва да се забрани със закон !
По-деградиращо действащ спорт незнам да има!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 05 фев 2007 16:45

WDW написа:Това Футбола трябва да се забрани със закон !
По-деградиращо действащ спорт незнам да има!

Не си прав. Загледай се на английски или немски мач, как хората си стоят мирно и тихо и се наслаждават на играта. Ако се абстрахираш от 1-2 сектора на стадиона, на които вилнеят лудите фенове, всички останали са мирни, тихи и съвестни граждани.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 05 фев 2007 16:46

ти па какъв пример даде: английски мач...... примерен..... :lol: :lol:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 05 фев 2007 16:52

Ludia написа:ти па какъв пример даде: английски мач...... примерен..... :lol: :lol:

доста се триумях докато го напиша :049:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 05 фев 2007 17:17

английски мач от премиър шип е като театър
всички си седят няма буйствания няма бой няма димки защото охраната е жестока и всичко е в камери
диваците им е забранено да ходят на мачове и така...

там мелетата са по долните дивизии...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”