Избор на нова кола: Passat, Touran, Octavia или Corolla

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на нова кола: Passat, Touran, Octavia или Corolla

Мнениеот connor cane » Съб 19 мар 2016 19:20

При конкретно тези тойоти качеството е на доста високо ниво - имам приятел с магазин за авточасти - много рядко се търси каквото и да е за Авенсис/Корола от тези години, а не е като да не са масови.
Виж ФВ е друга бира - доста повече проблемни части.

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Пон 21 мар 2016 9:38

От трите изброени в първия пост, аз бих избрал Шкодата, но не и тази от Горубляне.

12 000лв - газ/бензин, то реално колата ако ще да е нов внос, то тя трябва да е максимум до 9000лв.

Потребителски аватар
krasengn
Автомобил: Пасат Б3 моно комби без газ
Двигател: RP 1800
Контакти:

Мнениеот krasengn » Пон 21 мар 2016 19:24

И аз бих избрал Шкодата не от Горубляне. Но май ще е евтината за поддръжка, икономична и здрава Тойота Корола Е12. Евтини части има откъде да се намират. Сервизи също. Само ме притеснява, че е ужасно малко срещана. Непозната.
Продадох си Пасата 1990г. есента и май ще се прехвърля в форума на Тойота. VW с Пасат са ми първата любов.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 23 мар 2016 9:23

Не бих казал, че Королата е непозната - масови са много, вероятно има и части, а ако попаднеш на читав екземпляр, няма и да ги сменяш всеки ден.
С риск да се повторя, моят съвет е да поогледаш и Авенсис - по-широка, с по-добро качество на материалите и по-добър комфорт на подобни на Корола цени. :biggrin

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 23 мар 2016 12:17

понеже искаш семейна кола, имай предвид, че от към вътрешен обем Королата е тесничка бих казал. Най-малката и тясната от изброените.
За това, ако искаш обем и да е Тойота, виж поне Авенсисите, по-скоро те се доближават до изброените.
Корола Verso също е вариант.

Потребителски аватар
krasengn
Контакти:

Мнениеот krasengn » Съб 26 мар 2016 0:08

Какво ще кажете за тези хубави аудита:
http://www.mobile.bg/11456943412335805
http://www.mobile.bg/11458793844414713
http://www.mobile.bg/11457193225786733
http://www.mobile.bg/11457803916413933
Не са ли изгодна сделка? Какъв разход имат в града и колко пари е смяната на нещата веднага след покупката?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 26 мар 2016 0:23

Как пък от всичките обяви няма една написана грамотно и като хората ! Как да си купиш кола от човек без елементарна изразна култура :banghead И ти мислиш ли ,че ако са толкова изгодна сделка ще стоят тебе да чакат щото никой друг не ги е видял :question За разхода-ей в този сайт въвеждаш данните на колата и виждаш среден разход,по моите наблюдения съвпада на 90% с действителния ! http://www.spritmonitor.de/en/

Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Мнениеот inspektora » Съб 26 мар 2016 9:52

Колега, ти досега се ориентираше към евтината Королка, нисък данък, поддръжка и т.н., а сега се хвърляш на Ауди 140 к.с. Нещо не те разбирам ...

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 26 мар 2016 10:53

audi също е добър вариант,ако намериш читаво на реални километри при 2.0 мисля че най-добре да е BPW който е 8 клапана ако загледаш в мобиле в доста обяви това е изтъкнато

Потребителски аватар
krasengn
Контакти:

Мнениеот krasengn » Съб 26 мар 2016 11:16

inspektora написа:Колега, ти досега се ориентираше към евтината Королка, нисък данък, поддръжка и т.н., а сега се хвърляш на Ауди 140 к.с. Нещо не те разбирам ...

По желание на жана ми сина ми разглеждаме и Ауди. Паралелно с Королата. Бюджет има, но въпроса е дали си струва. И двете ще ми свършат работа. Не знам с коя от двете ще дам в следващите години повече пари за части, ремонти и гориво.

Потребителски аватар
krasengn
Контакти:

Мнениеот krasengn » Съб 26 мар 2016 11:17

tdi fen написа:audi също е добър вариант,ако намериш читаво на реални километри при 2.0 мисля че най-добре да е BPW който е 8 клапана ако загледаш в мобиле в доста обяви това е изтъкнато

Ако още няколко те подкрепят, аз ще търся само този мотор. Не съм привърженик на мощните коли.

Потребителски аватар
krasengn
Контакти:

Мнениеот krasengn » Съб 26 мар 2016 11:35

Stivi написа:Как пък от всичките обяви няма една написана грамотно и като хората ! Как да си купиш кола от човек без елементарна изразна култура :banghead И ти мислиш ли ,че ако са толкова изгодна сделка ще стоят тебе да чакат щото никой друг не ги е видял :question За разхода-ей в този сайт въвеждаш данните на колата и виждаш среден разход,по моите наблюдения съвпада на 90% с действителния ! http://www.spritmonitor.de/en/

Не знам дали са изгодна сделка. Питам тук за мнения дали цената е адекватна. Ти на какво мнение си по този въпрос?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 26 мар 2016 12:12

krasengn написа:Време е да подменя колата си. Бюджета е до 12000лв.

С тези аудита от обявите , предполагам си приготвил и едно 3-4 хилки ей така за "секи' случай или? Не вярвам да си дадеш всичките тези 12 и кусур леа само за колата. Със сигурност ще излязат и др. разходи , които за кратко могат да скокнат доста и нерядко да надминат 1/3 от дадените пари за колата.

Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Мнениеот inspektora » Съб 26 мар 2016 12:46

Ауди-то е чудесен автомобил. Има един "малък" проблем - доколко са достоверни километрите пробег. Тези автомобили се купуват за здраво каране и на мен не ми е ясно как Ауди на 7 г. и под 200К се продава на 1/6 и по-малко от първоначалната цена. Да не говорим, че е минало поне през двама търговци, транспорт до БГ и т.н.

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Съб 26 мар 2016 14:22

Аз правя следното , на мобиле.де задавам търсене за ауди а4 дизел годината и т.н , от показаните дори най евтината е около 6000 евро , добрите екземпляри до 150 000 км се търгуват на 7-8 хиляди евро , как нашия джамбаз е докарам колата тук платил разходите си и я продава на 12 000 лв в които има поне 3 000 печалба и разходи до докарването аз лично не мога да си представя как се получава . Най вероятно това са автомобили с гръмнали мотори , на много километри , или оправени след катастрофа , друга опция няма.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”