Избор на нова кола: Passat, Touran, Octavia или Corolla

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
DeutJP
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на нова кола: Passat, Touran, Octavia или Corolla

Мнениеот DeutJP » Съб 26 мар 2016 15:48

Бих ти препоръчал Тойота,здрави,с изключително добро поведение на пътя.Също така са много комфортни и удобни.Бих казал,че Тойота е с една от най-приятните возии в световното автомобилостроене.Въпреки това,ако си семеен,може да ви е тясна.Пробвай я.

Потребителски аватар
krasengn
Автомобил: Пасат Б3 моно комби без газ
Двигател: RP 1800
Контакти:

Мнениеот krasengn » Съб 26 мар 2016 17:07

samo_pechka написа:
krasengn написа:Време е да подменя колата си. Бюджета е до 12000лв.

С тези аудита от обявите , предполагам си приготвил и едно 3-4 хилки ей така за "секи' случай или? Не вярвам да си дадеш всичките тези 12 и кусур леа само за колата. Със сигурност ще излязат и др. разходи , които за кратко могат да скокнат доста и нерядко да надминат 1/3 от дадените пари за колата.

Ще ми помогнеш много, ако разбиеш тази една трета от цената на колата на отделни пера: 1. смяна задължителни консумативи веднага след покупката 2. .... 3. .... и т.н.
Имам още 3000лв, но не ми се дават всичките за колата.

Потребителски аватар
krasengn
Контакти:

Мнениеот krasengn » Съб 26 мар 2016 17:12

inspektora написа:Ауди-то е чудесен автомобил. Има един "малък" проблем - доколко са достоверни километрите пробег. Тези автомобили се купуват за здраво каране и на мен не ми е ясно как Ауди на 7 г. и под 200К се продава на 1/6 и по-малко от първоначалната цена. Да не говорим, че е минало поне през двама търговци, транспорт до БГ и т.н.

Изобщо не гледам пробега в обявите. Знам, че Ауди А4 може да се изкара много пробег. Нали е VAG. Нали е голяма кола създадена за дълтъг път. Може ли тези коли от тези обяви да са толкова изхабени, че да не стават повече за каране? Това ли искаш да ми кажеш? Каква им е тогава реалната цена на тези коли, за които ти би си ги купил, ако търсиш в момента подобна кола? Самият аз ще карам не повече от 10 000км на година.

Потребителски аватар
krasengn
Контакти:

Мнениеот krasengn » Съб 26 мар 2016 17:15

DeutJP написа:Бих ти препоръчал Тойота,здрави,с изключително добро поведение на пътя.Също така са много комфортни и удобни.Бих казал,че Тойота е с една от най-приятните возии в световното автомобилостроене.Въпреки това,ако си семеен,може да ви е тясна.Пробвай я.

Нищо по-голямо от Голф 4 няма да ми е тясно. Голф 4 комби е екстра.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 26 мар 2016 17:37

Много силно ти препоръчвам, ако държиш колата да е дизелова на VAG да се върнеш към Октавия II 1.9TDI !

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 26 мар 2016 20:24

аз също съм за октавия 1.9 тди от желателно да е от първи собственик със сервизна история километри,колкото по-малко,толкова по-добре

Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Мнениеот inspektora » Съб 26 мар 2016 20:36

krasengn написа:
inspektora написа:Ауди-то е чудесен автомобил. Има един "малък" проблем - доколко са достоверни километрите пробег. Тези автомобили се купуват за здраво каране и на мен не ми е ясно как Ауди на 7 г. и под 200К се продава на 1/6 и по-малко от първоначалната цена. Да не говорим, че е минало поне през двама търговци, транспорт до БГ и т.н.

Изобщо не гледам пробега в обявите. Знам, че Ауди А4 може да се изкара много пробег. Нали е VAG. Нали е голяма кола създадена за дълтъг път. Може ли тези коли от тези обяви да са толкова изхабени, че да не стават повече за каране? Това ли искаш да ми кажеш? Каква им е тогава реалната цена на тези коли, за които ти би си ги купил, ако търсиш в момента подобна кола? Самият аз ще карам не повече от 10 000км на година.

Не казвам, че колата не си струва парите. Но ако я купуваш, трябва много да си отваряш очите и да си готов за изненади. Това казвам.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 26 мар 2016 23:02

krasengn написа:
samo_pechka написа:..

Ще ми помогнеш много, ако разбиеш тази една трета от цената на колата на отделни пера: 1. смяна задължителни консумативи веднага след покупката 2. .... 3. .... и т.н.
Имам още 3000лв, но не ми се дават всичките за колата.

Няма как да ти помогна в това човече. Поради простата причина, че не аз я купувам. Нито пък мога отгатна така по снимки в какво състояние е колата . Но "масовите" консумативи на коли от тая категория ауди, този мотор и километри/състояние са в размер, да "намразиш" марката и да станеш пишман с покупката.
Съсед си купи такова Б6 и в кратък срок ( на няма и 2к.км в него) си купи освен зимните гуми и смяната на консумативи от рода на ремъци ролки , ВП , антифриз, спир.течност, хидр.течност , масло, филтри. Установи, че има проблем с климатик ( компресора се оказа, купи друг ) и турбина . Второто ще се прави тези дни. Отделно даде за екотакса ; регистрация и застраховка пари ( това разбира се при всяка кола се отнася с малки изключения за екотаксата, но тя пък ще е вкл. в покупната цена на колата ).
Колегите ненапразно казват
forski написа:Много силно ти препоръчвам, ако държиш колата да е дизелова на VAG да се върнеш към Октавия II 1.9TDI !
Това 2.0 тди на Алди е "яко" , но само на к.с,. не е по-здраво и т.н. от 1.9 . Аз лично ако ще давам 6к.ойро за кола, ще си я търся от немско.
П.п. Нарочно поразгледах някое и друго предложение в немско, мернах и 4х4 със 105к.с., не знаех, че има такова http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... eNumber=1#

Потребителски аватар
krasengn
Контакти:

Мнениеот krasengn » Нед 27 мар 2016 0:12

forski написа:Много силно ти препоръчвам, ако държиш колата да е дизелова на VAG да се върнеш към Октавия II 1.9TDI !

Аз даже се замислям за Октавия 1 с 1.9 дизел. Какво мислите?
А извън темата най-добрата кола на VAG за тази цел беше Пасат Б4.

Потребителски аватар
krasengn
Контакти:

Мнениеот krasengn » Нед 27 мар 2016 0:14

tdi fen написа:аз също съм за октавия 1.9 тди от желателно да е от първи собственик със сервизна история километри,колкото по-малко,толкова по-добре

В момента почти всички коли, които се продават имат сервизна история за първите 5-7 години от живота си докато са били в гаранция. Последните им 3,4,5 години е мъгла.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 27 мар 2016 0:19

Кефиш :mhihi Жената вика да разгледате и Audi 2.0 TDi 2008 ти се замисляш за Октавия от 2002,минахме и през Корола ама за малко....този избор ще е дълъг и мъчителен icon_idea

Потребителски аватар
krasengn
Контакти:

Мнениеот krasengn » Нед 27 мар 2016 0:22

samo_pechka написа:Съсед си купи такова Б6 и в кратък срок ( на няма и 2к.км в него) си купи освен зимните гуми и смяната на консумативи от рода на ремъци ролки , ВП , антифриз, спир.течност, хидр.течност , масло, филтри. Установи, че има проблем с климатик ( компресора се оказа, купи друг ) и турбина.

Аз карам по-малко и по-бавно с всесезонни гуми. Спирачна течност, хидравлична течност, водна помпа и антифриз сменям само при повреда. Поправете ме ако бъркам.

Потребителски аватар
krasengn
Контакти:

Мнениеот krasengn » Нед 27 мар 2016 0:36

Stivi написа:Кефиш :mhihi Жената вика да разгледате и Audi 2.0 TDi 2008 ти се замисляш за Октавия от 2002,минахме и през Корола ама за малко....този избор ще е дълъг и мъчителен icon_idea

В понеделник съм в Габрово, ако се наложи вторник в Добрич за тези два Короли: http://www.cars.bg/c1592951 http://www.mobile.bg/11456591870360382
Ще мина през сервизи на Тойота. И може одисеята да свърши вече.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 27 мар 2016 1:00

krasengn написа:
samo_pechka написа:Съсед си купи такова Б6 и в кратък срок ( на няма и 2к.км в него) си купи освен зимните гуми и смяната на консумативи от рода на ремъци ролки , ВП , антифриз, спир.течност, хидр.течност , масло, филтри. Установи, че има проблем с климатик ( компресора се оказа, купи друг ) и турбина.

Аз карам по-малко и по-бавно с всесезонни гуми. Спирачна течност, хидравлична течност, водна помпа и антифриз сменям само при повреда. Поправете ме ако бъркам.

Грешно е , да. Всяко нещо си има ресурс . Вкл. и тези течности.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 27 мар 2016 1:12

krasengn написа:А извън темата най-добрата кола на VAG за тази цел беше Пасат Б4.

Мдаа, ако ги правеха сега,отново бих си купил.
Но няма.
Планова икономика.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”