Промяна в закона за движение по пътищата,конкретно в чл.105 (тъмните стъкла)
Re: Промяна в закона за движение по пътищата,конкретно в чл.105 (тъмните стъкла)
DundyTheCroc, напълно съм съгласен с теб. Трябва да се вземат малко по-строги мерки, защото напоследък станахме свидетели на някои неприятни инциденти, които напомнят за времето, когато мутрите бяха на мода, дано тази мода не се върне отново, защото ще стане страшно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Промяна в закона за движение по пътищата,конкретно в чл.105 (тъмните стъкла)
Толкова са жалки политиците, милиционерите и журналистите, че няма накъде повече. Даже не е смешно. Отдавна. Просто е жалко.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Отиде на комшията голфа.......
.... само аз не се плаша: Мотора тих като морски бриз, стъклата бели-все едно ги няма- единственото тъмно е от винетката, а вътре аз запасан с колана карам с 40км/ч април със зимни гуми 

polovera_9n3 написа:Отиде на комшията голфа........... само аз не се плаша: Мотора тих като морски бриз, стъклата бели-все едно ги няма- единственото тъмно е от винетката, а вътре аз запасан с колана карам с 40км/ч април със зимни гуми
и фаровете, и фаровете осветяват поне 100метра напред пред деня
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
В документа на парламента има противоречие, цитирам две точки от документа:
Март и Април не е едно също. До Април е в Германия, тук е по-нормално до Март. Някой да ги сезира тези от парламента за грешката, пак са натворили глупости!
..§ 9. В чл. 139, ал. 1 се създава т. 4:
„4. с гуми, предназначени за зимни условия през периода от 1 ноември до 1 април”...
... В чл. 139 е въведено задължение за използване на гуми, предназначени за зимни условия в
периода от 1 ноември до 1 март. Това изискване е съобразено, от една страна, с метеорологичните
условия в Република България, а от друга - с притежаваните от този вид гуми характеристики, които
при ниска температура се запазват и позволяват по този начин да се увеличи устойчивостта на МПС
при движение по заснежен или заледен път. ....
Март и Април не е едно също. До Април е в Германия, тук е по-нормално до Март. Някой да ги сезира тези от парламента за грешката, пак са натворили глупости!
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:http://dnes.dir.bg/news/patna-politzia-hora-patishta-tamni-stakla-22221118?nt=4
Гледах по нова, четох по бтв, но никъде не споменаха по кой член става врътката. Четох държавен весник, четох здвп и пак няма скорошни промени за стъклата. Аз ли не намирам нещо или милицията си действа на своя глава?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Това не е ново а от 2005г и забранява затъмняването или огр. на видимостта през предното и пр.странични стъкла
Тези коли се спират от движение. За задното още няма влезли в сила промени 

- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.
Актуалнен към момента, тъй като никъде нищо не пише за други санкции спрямо стъклата и прочие медийни изяви. Та по кой член и кой орган/понеже не всеки може да спира от двиение/ ще спрат кола с тъмни стъкла от движение?
Актуалнен към момента, тъй като никъде нищо не пише за други санкции спрямо стъклата и прочие медийни изяви. Та по кой член и кой орган/понеже не всеки може да спира от двиение/ ще спрат кола с тъмни стъкла от движение?
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
спират ги по члена за конструктивно изменение на мпс, т.е. промяна от заводския му вид. Един вид все едно да си смениш цвета на колата, нещо такова. Иди спори с милиционера кое е контруктивно изменение, сменено гърне или боядисан джам? апропо, наистина се заяждат за стъклата, днес ме спряха едновременно с един джиБ с тъмни стъкла, мен ме прегледаха набързо документално, а него го захапаха яко... 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tipsy написа:... Та по кой член и кой орган/понеже не всеки може да спира от двиение/ ще спрат кола с тъмни стъкла от движение?
Ами може някой да се е сетил да прочете ППЗдВП:
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически
неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
6. по рамата, кабината, каросерията и допълнителното оборудване:
в) има счупени или повредени външни стъкла или стъкла, които не отговарят на
съответните изисквания на стандартизационните документи;
Само ми е леко интересно откъде ей така точно днес ще изнамерят съответните стандартизационни документи. По- скоро е кьорфишек.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Елементарно, на оригиналните си има маркировка. Демек не става да караш плексиглас отзад и отстрани и да се мислиш за супер мега дупер олекотен барутарник на 20 години. От една страна съм много ЗА всички тези акции през последните дни, обаче от друга страна като се обърна и ми става лошо.... Не става да се минава технически преглед на тотално изгнили коли, нямащи един здрав тампон по предницата, накладките на желязо, гумите на 10-15 години. Просто двете неща някак си не се връзват и акцията не е в ред. Докато не се вземат мерки с корупционните схеми по ГТП и не се наблегне на качеството за преминаване на технически преглед, ще е на тоя хал всичко. Ще спират коли със шумна генерация, е аджеба тая кола къде мина тоя ГТП? Служителите спаха ли? Както и за стъклата е същата работа. Въобще пълна пародия.....
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vucata написа:Елементарно, на оригиналните си има маркировка. Демек не става да караш плексиглас отзад и отстрани...
Идеята с черните джамове е по законов път да се докаже, че променяйки с фолио или по друг начин прозрачността на фабричното стъкло нарушаваш изискванията на стандартизационните документи. Не може катаджията ей- така да ти каже "виновен си", пък ти после иди доказвай, че нямаш сестра

vucata написа:.... Не става да се минава технически преглед на тотално изгнили коли, нямащи един здрав тампон по предницата, накладките на желязо, гумите на 10-15 години...
Вярно е. Обаче по тоя критерий едно половината и повече коли трябва да заминат моментално за "Надин" и ето ти готово гражданско неподчинение и блокиране на "Орлов мост"

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Няма проблем, то хотел/къмпинг Орлов мост е отворен и в готовност! Не ми пречи по никакъв начин, ще махна фолиото на задните стъкла, но е просто пародия за какво са тръгнали да правят акции... И ми е много обидно че ни мислят за толкова тъпи да се вържем на репликата "ограничават видимостта". Всеки катаджия и дупетат е добре дошъл да седне в колата ми и да погледне огледалото за задно виждане. Важно е да влизат пари в хазната просто.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Traytor написа: Не ми пречи по никакъв начин, ще махна фолиото на задните стъкла
И защо ще го правиш ?? И да те спрат никой няма да ти прави проблем за задните прозорци,ако предните са ти чисти

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”