Мнения за конкретен автомобил - Пасат б6

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Sonny_89
Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
Двигател: CFFB + Z19DTH

Re: Мнения за конкретен автомобил - Пасат б6

Мнениеот Sonny_89 » Сря 30 мар 2016 14:39

Stivi , твоето предложение наистина хваща окото , но Колегата е определил бюджет от 10 000 лв. Тази да я смъкне до 9к в най-добрия случай . Ами след това трябва да има още една стабилна сумичка ,че кола 2-ра ръка ...... :a045 . Иначе аз също предлагам Октавия 2 комби (както във всяка подобна тема :Mr Green Fun )

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Сря 30 мар 2016 16:12

Аз разбрах, че 10К са само за колата, за обслужване отделно имал. Хубави са и Авенсисите и Октавиите, ама нали знаете какво ще стане, както във всяка тема - ще си купи накрая някой Опел хечбек, автоматик, бензин, пък вие си трошете клавиатурите да обяснявате за Пасати и Октавии :mhihi

valk0v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valk0v » Сря 30 мар 2016 16:35

vanesto - прибави още едно мнение, към всичките ти над 1000 такива - сигурен съм, че са от отлични нагоре :th_up
Каква кола ще си взема ще реша аз, все пак затова е този форум - да получа помощ от компетентни хора, пък ако някой си строши клавиетурата от писане, а аз се спра на някой опел хечбек ще му я възстановя :wink

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 30 мар 2016 16:49

Колега, посъбери някой лев отгоре и потърси Б6 с комън рейл двигател :)
Мисля почват след 2008-ма година (4-буквен код на двигателя).

Потребителски аватар
VW_passatOR
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP

Мнениеот VW_passatOR » Сря 30 мар 2016 17:21

В единия случай може да посъбереш още някой лев за по-добра и да си до тогава без кола, а в другия да вземеш сега подобна на тези обяви и тези допълнителни пари да ги влагаш в евентуални ремонти по т.нар. детски болести (които може да се появят може и не).

valk0v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valk0v » Сря 30 мар 2016 17:29

И двата варианта са удачни, но честно казано малко се наплаших. Всичко, което изчетох за генерацията - глава, дюзи, dsg и dpf филтъра са най-честите възможни проблеми и ако се случат наведнъж ремонта ще излезе два пъти по 10000 лв.
Притеснява ме с моя късмет да не ми се случи всичко наведнъж. Не са малко тези пари за мен ( за колата + облужване + регистрации и т.н.), а чакам дете и повечето финанси ще отиват към него :)
Главоблъсканицата е голяма :neutral

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 30 мар 2016 18:42

valk0v написа: а чакам дете и повечето финанси ще отиват към него :)
Главоблъсканицата е голяма :neutral

В този случай вземи една Зафира/Шаран.
Хич не си троши всички финанси за кола.
После какво,колата ли да стягам,пюрета и памперси ли да купувам,че детето е гладно.

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Чет 31 мар 2016 8:56

Зафира и Шаран е нецензурно да се споменават в едно изречение ... имхо

Към колебаещия се колега - голяма грешка е да си избираш (или отказваш) кола само по мнения от форуми . Хубаво е да се чете до толкова че да можеш да направиш информиран избор но не трябва да се задълбаваш прекалено много защото така никога няма да си купиш кола. Всичко опира до късмет в
крайна сметка - ако искаш да си сигурен си взимаш кола от магазина или карта за градски транспорт :wink
По нагоре са дадени смислени мнения и предложения от колеги (включително и от мен) които се базират на известен опит с тези автомобили така че те съветвам да ги прочетеш отново по-внимателно и да вникнеш в тях . Иначе си прав - ти даваш парите ти решаваш чии съвети да слушаш или да не слушаш :th_up

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Чет 31 мар 2016 9:29

Колега, сметни си разходите по обслужване, разходите за ремонти: дюзи, съединител +маховик, м. помпа, ЕГР, ДПФ, ДСГ?, турбо, нещо по окачването, тампони + пари за труд, не знам как е достъпа при този двигател, но ако е труден хич няма да е евтино и т.н. Съвременните дизели са ями за пари. Да може да случиш и да нямаш ядове, но ако случиш да имаш - ще стане 20000лв бързо-бързо! Аз бих търсил нещо бензиново, просто, с лесен достъп, без турбо, ръчни + газов инжекцион. Но парите са си твой, а и си харесал пасат б6. Т.н. комфорт, огромен обем и махагонче тук-там си идват на съответната цена. Според мен в този бюджет няма как да стане.

valk0v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valk0v » Чет 31 мар 2016 10:58

Благодаря на всички за ценните съвети :beer
Покупката не е от днес за утре, така че ще изчакам докато излезе обява, която да си заслужава. Ще продължавам да чета за модела, тъй като ние е грабнал сериозно.
За в бъдеще ще използвам тази тема, за мнения по конкретни обяви.
Още веднъж - благодаря на отзовалите се ! :th_up

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Чет 31 мар 2016 12:04

90hp написа:Колега, сметни си разходите по обслужване, разходите за ремонти: дюзи, съединител +маховик, м. помпа, ЕГР, ДПФ, ДСГ?, турбо, нещо по окачването, тампони + пари за труд, не знам как е достъпа при този двигател, но ако е труден хич няма да е евтино и т.н. Съвременните дизели са ями за пари. Да може да случиш и да нямаш ядове, но ако случиш да имаш - ще стане 20000лв бързо-бързо!

Небе глупости ... Направо да ги сметне всички части по два пъти и да вземе два резервни двигателя един да има багажника и един в мазето ей така за всеки случай ! Та направо 50 000 лева да си приготви !
"Съвременните" дизели били ями за пари ... Виж съвременни те бензини немат трошене и частите им струват жълти стотинки !
Ей заради такива форумни "разбирачи" като тебе много хора се объркват и въобще се отказват да си купуват коли . :bowdown

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Чет 31 мар 2016 12:53

Ти пък знаеш всичко... сравни изброените части като цени + труд за смяна на този дизел с 1.6 бензин например!? И кажи какви сметки точно се получават. Тези автомобили са над 250-300 000км минимум, вероятно и на повече. Живота на изброените компоненти е към края си - те затова се продават на тези пари, ама кой да мисли. Да може турбината да изкара и 5к и 80к и 100к ама като изкара 5к това са едни 1500лв веднага за да има кола отново и така с всички други части. Хайде със здраве :beer

п.с. Картриджа ако само се е прецакал добре, но ако са се скапали лопатки, електроника или каквото друго може да се скапе на турбинката?
Аз изказвам мое мнение, човека иска да купи автомобил, който нов е струвал над 60 000 лева. И до сега основни ремонти не са му правени вероятно, а му предстоят. Частите като нови са на кола струваща 60 000 лв - това имам в предвид. Всеки си преценява възможностите.

Последна промяна от Rat Fink на Чет 31 мар 2016 14:06, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Чет 31 мар 2016 13:44

Със здраве колега ама говориш глупости ... :wink

Изобщо нямам претенциите да знам всичко - много далече съм от тази мисъл - споделям основно това което знам от опит и всеки ден съм готов да науча нещо ново.
Иначе ако така гледаме сиромашката дай-да караме 25 годишни кошници цял живот . Даже 1.6 атмосферка е голямо може нещо 1.0 на газчица .
Много грешно разсъждаваш но твое право е - просто не прави някакви генерални заключения които да ги пишеш като общовалидни тука.
Нямам намерения да влизам конкретика и излишни спорове със теб само ще ти обърна внимание че всеки съвременен автомобил от известно време които излиза от заводите на VAG независимо дизел или бензин е оборудван с поне една турбина. По твойта логика след 2-3 години всичко което отива на вторичния пазар ще е "негодно" защото е със турбина която е към края на живота си... Та който има 1.6 да си го кара до гроб щото по-убаво и здраво от него нема - а който няма да му мисли какъв ужас го очаква !
Да кажа и за "1500те лева" дето струвал ремонт на турбото - ако ти е интересно търси преди няколко седмици бях поствал линк с цена на цялата средна част (CHRA) на Garrett 1749 турбина , цената мисля беше за непосилната сума от около 350лв . Та така се раждат - митове и легенди от между-блоковото пространство ... :wink

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 31 мар 2016 14:07

stoev87 написа: преди няколко седмици бях поствал линк с цена на цялата средна част (CHRA) на Garrett 1749 турбина , цената мисля беше за непосилната сума от около 350лв

Така като го прочете някой и ще се вземе да си помисли че ако изтропа турбото вади едни 350 лв и кара още 150 000 безгрижно.....и един мармот му завива тоя Гарет в станиолче :mhihi То и демпферни комплекти вече има без пари,изкарват до ....първото подаване на мръсна газ :a045

Потребителски аватар
technopolis
Автомобил: Ford Focus 2019
Двигател:

Мнениеот technopolis » Чет 31 мар 2016 14:53

Към автора:
Здравей преди буквално часове продадох моята: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=d96apb (не съм махнал обявата ще я задържа още малко)
Ще ти кажа,защо аз я продадох като съм си я избирал за мен от Германия.
Чакам второ дете и се замислих за няколко неща по издръжливостта.
Най се притеснявах за въпросния шестостен на маслената помпа кога ще ме изостави след 10км след 10000км....А не ми се рискува с две деца да ме остави.Да каквото и да взема може да ме остави но няма като прибера колата да се чудя нов двигател ли основен ремонт ли...Тази серия пасати ръждясват и то зловещо.Моя е правен и година по късно като почти не е каран напъпи!(може и да не е бил направен добре но не ме кефи има и на други места)
Нисък ми е става за магистрала пазя го не мога да се кача на бордюр едва минавам през някой легнали полицай (235/45/17) е няма да си сменя гумите и джантите за да вдигна малко.
Карам го с притеснение,защото съм човек,който си пази колите много!А така стигам до напрежение и не ме кефи никак даже.
Решението ми продадох го вече и ще взимам SUV по висока кола (джип) 4х4.Карах няколко пъти на баща ми Nissan Navara еми извинявай не се интересувам трамвайни линии павета дупки абе нищо!Да извън градско няма как да имам удоволствието от 140/150 но аз не карам всеки ден извънградско 2/3 месечно ще си карам със 100/120...
Има и много хубави неща колата ако решиш ще ти ги споделя...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”