ТЕХНОМАРКЕТ гр. Шумен арогантни!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Re: ТЕХНОМАРКЕТ гр. Шумен арогантни!

Мнениеот gergeto » Сря 30 мар 2016 19:39

$100 написа:А за ходатайстването не мисля, че ще се обиди авторът
.....
Обидно ще е за самия г-н Герчев,не за автора. Все едно казвам:Знам че твоята структура,която е на държавна издръжка не работи,ама виж сега тука един мой човек е позакъсал ,та виж заради мен поработи малко... :mhihi
За пореден път казвам че Герчев е много сериозен професионалист и ще му свърши работа на автора ,в рамките на правомощията си разбира се.Иначе въобще нямаше да се включа в темата.
Виж,ако ставa дума за друга структура,пак на бюджетна издръжка,нама да я споменавам,въобще не бих я препоръчал.Там не си говорих месеци наред с директора,щото му казах че от тях"файда няма" и са просто едни лапачи на държавни пари....Ама айде стига,че много се отклоних от темата.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 30 мар 2016 21:16

Аз също мисля че кзп не може да помогне в случая. Стоката е била в магазина - купувача сам е виновен че не я е огледал, още почече при положение че е бил уведомен че е мостра. Въпреки всичко не смятам че такова отношение към клиента е правилно.
На мен също ми се е случвало на телефон леново трудно да се маха батерията. Наистина малко по-трудно се маха, но се маха и не мисля че е проблем :th_up

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 30 мар 2016 21:36

Едно нещо съм научил до сега.Мостра НЕ КУПУВАМ,а от Техномаркет нищо,дори и батерии :wink

denyodeniz
Автомобил: Audi s4 b5 Avant
Двигател: 2700

Мнениеот denyodeniz » Сря 30 мар 2016 21:54

Извинявам се за късното ми писане, но бях ангажиран и нямах време да огледам за коментари в темата. В случая със срещата ми с зам. управителката бях доста унизен от нейна страна, защото меко казано се държеше глупаво и непрофесионално.Аз отидох с искането си да ми бъде обяснено какво се прави в този случай и как се процедира.Като отидох им казах, стоката е дефектна и сега какво правим? И тя тръгна да се репчи, пък в случая аз съм клиент и очаквам някакво професионално отношение.

Иначе по темата, Случката стана на 27.03.16г. вечерта. Понеделник 28.03.16г. ходих в магазина пак и се срещнах с управителя.Той беше човек на място обясни ми как стоят нещата със политиката им и ми каза, че телефона трябва да бъде пратен до сервиз и НЯМА КАК ДА МИ ПОДМЕНЯТ ИЛИ ДА МИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ. Благодарих му за доброто отношение и за това, че ми обясни кадърно как стоят нещата без да ме унизява.Аз и това очаквах от жената, но тя с езика на тялото, държанието си и изказванията си към мен ме обиди и ми накърни достйнството като човек и клиент.

Та след случката подадох сигнали на всякъде.Говорих и с въпросният г-н Герчев.Той също много добре ми обясни нещата как стоят, за което също му благодарих и се извиних за проявеното неразбирателство от моя страна.
Забележете, че на 28.03.16г. вечерта към 5ч. някъде получих обаждане от управителя на техномаркет гр.Шумен и ми казаха, че току що случайно са получили същият смартфон и са готови да ми го подменят.Отидох за 10мин. до магазина и без проблем ми подмениха телефона, като новият телефон имаше батерия, която съвсем нормално се изважда и вкарва.

Значи все пак са можели да подменят стока.

Това беше.Знам, че и аз съм реагирал малко по - остро, но моята реакция е изцяло от провокацията на зам. управителката.Занимавам се с информационни науки и информатика доста сериозно и много добре знам как се борави със смартфон.А тя да ми се подиграва, че аз съм бил воновен за това, че не съм могъл да си изкарам СД-картата е просто смешно и трагично! Това беше.

И също така, искам и вие да се поставите изцяло на моето място и да си помислите, как бихте реагирали ако купите някаква техника за 300лв. и след 1ч. разберете, че не може да го ползвате и от магазина да твърдят, че трябва да го пращат в сервиз, където може да преседи 30дни и няма гаранция, че ще се оправи.Чух и доста лоши отзиви за сервизите им.Чух и доста хора, които са съдили техномаркет като цяло, не говоря за гр.Шумен. Мисля, че политиката им не е добре устроена за благото на клиентите.Ако го купя онлайн работата е абсолютно същата, както и от физическият магазин.Но разберете, че това беше първото ми пазаруване от физически магазин и последното.Повече никога няма да се повтори ;)

Благодаря за разбирането от ваша страна.И като мой съвет не пазарувайте от тези магазини.Но все пак всеки сам си решава.Да не стане пресмиваме се на комшията, но нас ни се случи.

П.П - Когато написах това и във фейсбук с мен се свързаха около 10 човека от моите приятели и всички казаха, че във въпросният магазин имат проблеми! Предимно проблеми от към обслужване и отношение към клиенти.Нямам информация какво и как се случва, но проблемите наистина бяха фрапиращи. Не съм такъв човек, който да се кара или да проявява агресия, арогантност и т.н., но в случая бях предизвикан да защитя себе си като личност и да искам по - добро отношение дори това да ми коства да се разправям пред жената.Не ми пука.Щом е сложената там ще си върши работата или бегай в къщи. Ако подам моето CV съм сигурен, че ще бъда нает на работа с много повече опит и знания от нея.Но аз никога няма да работя в подобна структура и политика. ;)

И между другото докато чакам в магазина да се случат някои работи, говорих и с персонала и видях тъгата и безизходицата в очите и думите им... Просто положението е трагично.Хората са вързани и траят някой да ги мачка. Те не посмяха да ми кажат нещо конкретно, но аз от чисто човешка гледна точка го разбрах.

Последна промяна от denyodeniz на Сря 30 мар 2016 22:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Сря 30 мар 2016 22:00

Хайде, стига сте преекспонирали тази история, и да си вадите генерални заключения, заради единични случаи! Купувал съм доста неща от Техномаркет през годините - декодер, рутер, духалка, кабели, монитор, радиатор, и т.н., досега рекламации нямам, не съм видял и лошо отношение! За мен, нещата си опират до хората и конкретната ситуация, не до веригата магазини!

denyodeniz

Мнениеот denyodeniz » Сря 30 мар 2016 22:03

Вярно, извинявам се ако съм прозвучал в общ знаменател.Но аз от моя гледна точка казвам, че никога няма да купя повече нещо от там.Вече кой каквото иска да прави.Напишете в гугъл "Техномаркет" и прочетете коментари и теми от потребителите, за да видите що за информация ще ви се разлее пред очите.Никой никого не кара на сила да прави нещо.

Като цяло все пак аз съм си виновен, че си купих смартфон от там! Това е.

Последна промяна от denyodeniz на Сря 30 мар 2016 22:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 30 мар 2016 22:04

denyodeniz написа:
И между другото докато чакам в магазина да се случат някои работи, говорих и с персонала и видях тъгата и безизходицата в очите и думите им... Просто положението е трагично.Хората са вързани и траят някой да ги мачка. Те не посмяха да ми кажат нещо конкретно, но аз от чисто човешка гледна точка го разбрах.

Явно още си в тая възраст, дето си мислиш, че всичко дето хвърчи се яде. Като завършиш, пък като си намериш работа пък като над теб мухълът е с две леви и взема 4 пъти повече пари ще те питам... Млад си още, къде е твоята. Тъгата идва от доста по-различни неща от смотана зам.управителка на дадена верига магазини. Това, че учиш информатика не е кой знае какво - работя редом с инженери завършили с твоята и подобни на нея специалности, а аз самият съм магистър специалност финанси :mhihi вземаме еднакви почти заплати, даже някои инженери са с по-ниски от моята, ама такова е то :c020 не е само до дипломата :th_up Не искам да те отчайвам още отсега, ама и гладни информатици съм виждал, че има :icon_lol

Последна промяна от stefan4o на Сря 30 мар 2016 22:07, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 30 мар 2016 22:05

И що да не пазаруваме? Сам казваш, че не са били длъжни до подменят стоката, а са го направили. Кривундели има навсякъде, погрешно е да се правят обобщения на тази основа.

denyodeniz

Мнениеот denyodeniz » Сря 30 мар 2016 22:08

stefan4o написа:
denyodeniz написа:

Явно още си в тая възраст, дето си мислиш, че всичко дето хвърчи се яде. Като завършиш, пък като си намериш работа пък като над теб мухълът е с две леви и взема 4 пъти повече пари ще те питам... Млад си още, къде е твоята. Тъгата идва от доста по-различни неща от смотана зам.управителка на дадена верига магазини. Това, че учиш информатика не е кой знае какво - работя редом с инженери завършили с твоята и подобни на нея специалности, а аз самият съм магистър специалност финанси :mhihi вземаме еднакви почти заплати, даже някои инженери са с по-ниски от моята, ама такова е то :c020 не е само до дипломата :th_up Не искам да те отчайвам още отсега, ама и гладни информатици съм виждал, че има :icon_lol

Ще се справя някак си.Живи здрави да сме.

denyodeniz

Мнениеот denyodeniz » Сря 30 мар 2016 22:12

joro_kem написа:И що да не пазаруваме? Сам казваш, че не са били длъжни до подменят стоката, а са го направили. Кривундели има навсякъде, погрешно е да се правят обобщения на тази основа.

Пазарувай от където искаш. :) Не мога да бъда отговорен за вашите решения. Щом ви харесва, продължавайте.На мен не ми харесва и спирам да купувам от там и това е. Не виждам нещо за коментиране.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Сря 30 мар 2016 23:03

denyodeniz написа:ЗА ПЪРВИ ПЪТ КУПУВАМ СТОКА ОТ ТЕХНОМАРКЕТ...

denyodeniz написа:...и спирам да купувам от там и това е.

Явно си доста зелен наистина, щом за първи път купуваш нещо от ТМ. И колкото да се заричаш, накрая ще купиш нещо от Технополис, което е долу горе същото. Другият вариант е от неизвестни мини магазинчета, където няма как да си по-щастлив. Така че не бързай да се заричаш.

Ей тук ти е основната грешка:
denyodeniz написа:...и аз без да гледам много си го купих тъй като и бързах поради други ангажименти. Каза, че батерията е в смартфона(последна бройка с черен цвят от витрината и за това е с батерията) и аз си казах добре, няма проблем ще го взема.

Значи купуваш за първи път, не си готов да прежалиш парите и ти е важна покупка за ходенето в Китай и въпреки това не гледаш и много бързаш. Е, компенсирал си бързането с бавене после. Да знаеш за друг път. Не са цвете ТМ, но и твоят подход е поне половината от проблема.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 30 мар 2016 23:32

Абе вие луди ли сте?!
Какво му обяснявате на човека (явно момче)?!
Че е нормално да бъхтиш за всеки лев, да плащаш данъци, да си изряден гражданини и да няма ОРГАН, който да те защити ли?! Да защи парите ти, правата ти?
И аз ли съм зелен?
И на мен ли житейски уроци ще давате?
Я се замислете малко бре хора - отива момчето и дава пари в един от най-големите магазини в БГ. Дават му дефектна стока. Каква е нормалната реакция на търговец? Не на КОЙ и СВОЙ, а на нормален търговец?

Абе какво считате за нормално вече...?!

Аз ще кажа 2 неща:
-пич евала, че си търсиш правата!!! Да знаеш, че ти смениха телефона и получи нормална реакция само защото надигна глава и не си я наведе!!!
- ТЕХНОМАРКЕТ БОКЛУЦИ НЕ КУПУВАЙ !!!!

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Сря 30 мар 2016 23:43

Ние не знам дали сме луди, но ти трябва отново да прочетеш първото му съобщение с всичките циркови изпълнения. Цялата драма е, че след като управителката е видяла проблема с батерията и се е съгласила да му върне парите, онзи е взел да се заяжда. След това тя му е показала, че може и тя да се заяде и оня започва да хленчи. Къде тук виждаш нужда от органи за защита на правата, наведена глава и т.н. Имаме един младеж, които нескопосано се пробва да се изхвърли пред приятелката си, но не се получава. Нещо подобно на оня с бухалката при катастрофата и други подобни "мъжкарчета". (Доста от катастрофите със загинали стават точно заради демонстрации пред жените в колата.)

denyodeniz

Мнениеот denyodeniz » Чет 31 мар 2016 0:09

$100 не знам какво да кажа за мнението ти.Очудвам се от една страна... защо търсете заяждане? Драмата беше, че тя можеше кадърно да обясни как стоят нещата и да ми се извини първоначално, че са допуснали да ми пробутат дефектна стока заради, която ще остана без телефон за известно време и макар и всичко ще могат да съдействат.Аз не разбирате ли, че не си исках парите, а исках с тези пари да имам смартфон.Няма да ви обяснявам, че съм толкова ангажиран, че нямам време дори да пазарувам онлайн за да получа дори стока в работно време до вратата ми. Въпроса беше там, че плащам 300лв. за смартфон, аз не си искам парите обратно, аз искам стока за която съм платил.

Това, че съм се изнервил и от яд съм се просълзил е нормална реакция, когато видиш, че със свои пари ставаш за маймуна.Явно не сте били в подобна ситуация.Знайте, че трудно съм изкарал парите и с честен труд, а не като оная м*рша да си клатя краката и да се заяждам с клиентите, които са под новито ми.Щом е поставена там ще трае всички клиентски прищявки.Ако не я кефи работата й да върви в шивашко ателие и да дерзае ! Аз съм клиент, аз съм прав! Не ме интересува нейното мнение, даже да не кажа и вашето, особенно когато е толкова кривопогледнато.Явно повечето хора си изкарват парите по нечестен труд за да разберат болката ми, която беше тогава! Вие си нямате на идея в каква държава живеем.Вие сте по - зелени от мене ; ) Ако сте по - големи от мен на възраст това не значи, че сте по "озрели". Помислете над това, че тук сме да се подкрепяме, а не да се критикуваме.Вие като знаете много, дано ви се случи и ще видим каква песен ще пеете ;)

П.П И Ако не бях прав, защо така изведнъж решиха да ми подменят стоката, след като подадох жалби и сигнали? Как така изведнъж им се промени политиката и цялото държание и защо ми се извиняваха?

Последна промяна от denyodeniz на Чет 31 мар 2016 0:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 31 мар 2016 0:10

Пич на мен точно да казваш да чета ... а нЕма нужда!
И чета, и пиша сравнително грамотно!
Айде ти се върни в текста от 1ви пост и виж какво прави момчето, когато установява проблем с телефона (батерия не се вади).
Отива при търговеца!
Там какво му обясняват?!
Че заради SD картата не се вадела батерията и го отпращат!
(преразказвам, защото явно ти не четеш)
Сега да видим: телефона по случайност го познавам (за рождения ден на майка ми купих такъв). Мемори картата се слага и вади без това да има общо с батерията. Пълна некомпетентност и желание да се замажат очите на клиента! Батерията не се вади (а после и трудно се слага), защото е надута. Такава знаеш ли кога става батерията или да изясняваме и този въпрос? Мостра, надута батерия, балама да му обясняваме, че е преебал телефона с SD картата = бонус за някоя свиня подуправител на ТЕХНОМАРКЕТ!
Та момчето даже е бил много търпелив пак да си ходи и да се мъчи да я вади. Пък после и не влиза ... Айде обратно. Айде пак обяснения, че видиш ли той е най-малоумния тип на планетата с SD картата си ...
Та кое е нормалното?

Ще ти кажа:
Преди доста време си купих домашно кино от Метро. Прибрах се. Вързах го. И се оказа едно циклещо чудо - бавно си вършеше всяка една функция. Работи, но много далеч от нормалното за скъп модел домашно кино. Отидох в магазина и бесен казах, че веднага си искам парите. Предлагаха ми друго, но аз си исках парите. Върнаха ми ги! Въпреки излишно агресивното ми поведение, ги върнаха. Извиних се! Постфактум, но се извиних. От тогава до сега са минали 7-8 години. Оставил съм доста пари в този магазин, след това. Защото тогава реагираха нормално! Е това е НОРМАЛНО!
Та не ми обяснявай, че защото не е искал да приеме вината за тъпата мемори карта, е оправдание на тъпата свиня от ТЕХНОМАРКЕТ да не не смени телефона или върне парите.
Или трябваше да и се подмазва? Да и лиже дупарата свинска за да си свърши работата?
А няма нужда!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”