Ужас!Искаха ми докИментите на газовата в бензиностанцията?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Senior GR
Автомобил: VW Golf II
Двигател: RP 1989

Мнениеот Senior GR » Пон 05 фев 2007 19:25

....точно на нашата лайняна държавица газовите бутилки са й проблема.....

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пон 05 фев 2007 21:10

emils написа:
santo_trafficante написа:а не трябва ли газовите уредби да са изправни :idea:

абсолютно! вече има коли с газови уредби по на 10 и повече години. виждал съм ръждясали газови бутилки в стари лади и москвичи (не че имам нещо против марката). това си е направо подвижна бомба.
преди няколко месеца излезе наредба, която задължи газстанциите да искат документи за техн. преглед на АГУ. всички бутилки вече трябва да имат извод отвън и около него трябва да има стикер, че АГУ е минала ГТП. отделно отзад на стъклото се лепи жълт триъгълен стикер с надпис "GAS". незнам дали тази наредба вече действа.
да действа изискване на пожарната преглед 10кинта стикер на задното стъкло жълт с надпис газ 4кинта плевен гергушки! :roll:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 05 фев 2007 22:11

pas1.8mi написа:Защо пък да е ужас!Отиваш при газаджийте,плащаш 10-15 лв(според сервиза),лепят ти стикерче за ГТП и си готов.Може да си купиш и такъв за МПС с АГУ(около 5лв). :roll:

:no-no :no-no :no-no :no-no :no-no :no-no

Ех колега ако беше толкова лесно секи човек с газова щеше да имаш такива лепенки.Така:
Цената варира различно от 18 до около 25лв. и цената включва два стикера -заверка и лепенка на бутилката и стикер на задното стъкло; и попълване и заверка на книжката - паспорта на газовата,като ако не тие изведен отвора за пълнене на бутилката не се прави тази заверка,защото така е по закон и зада ти заверът паспорта и да ти лепнат лепенките ще тряба ако клиента иска разбира се да се извежда отвора някъде навън и това се заплаща някъде допълнително окло 10-15 лв.
Вече направих това упражнение и да ви кажа че не боли.

Колкото до искането н адокументи това е започнало от дост авреме някъде близо месец,защото един колег ами разправяше че са му искали заверен паспорт на Шелове разни и дори не са искали да му зареждат ,защото винтила е бил вътре в багажното отделение.

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Вто 06 фев 2007 0:59

Стан написа:....точно на нашата лайняна държавица газовите бутилки са й проблема.....

не проблема е в лайнецата дето разбират от всичко ...

щото ако гръмне газовата на някой тарикат, няма да утрепе само него ...
немога да разбера хора които дават по 20лв само да минат прегледа. така и така се дават пари поне да свършат работа преглеждащите - миналата година като ходих на преглед, човека ме изгледа малко странно като му казах, че искам да провери всичко както е писано в документа за гтп - така се ентусиазира че и коланите даже провери ...
живота ми не струва 20-30-40-...-400 лв ...

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 06 фев 2007 12:17

A aз къде мога да си направя такъв преглед??

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Вто 06 фев 2007 13:43

Имам питане относно АГУ,значи на моята Жигула и слгах АГУ през 2002 година и от тогава не е минавала на преглед и няма паспорт?
Сега какво трябва да направия за да извадя стикер "GAS" и да мине на преглед?

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Вто 06 фев 2007 14:17

Meти написа:Имам питане относно АГУ,значи на моята Жигула и слгах АГУ през 2002 година и от тогава не е минавала на преглед и няма паспорт?
Сега какво трябва да направия за да извадя стикер "GAS" и да мине на преглед?

Тези които правят ГТП на газовите уредби могат да вадят на място паспорти ако случайно клиента си е захубил своя.

Не, че разбирам много, ама тази тема не е ли за раздела за газови уредби?

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 06 фев 2007 15:02

Все около едно и също се въртиме... ето ви една полезна тема , къде , как и защо :wink:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... c&start=15

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”