ТЕХНОМАРКЕТ гр. Шумен арогантни!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: ТЕХНОМАРКЕТ гр. Шумен арогантни!

Мнениеот Vlad777 » Чет 31 мар 2016 0:17

Като чета подобни теми, все повече се убеждавам, че наглостта и арогантността са фирмена политика в техномаркет, която се отглежда на корпоративно ниво.

Мазохистите нека ходят там. Рано или късно ще съжаляват.

denyodeniz
Автомобил: Audi s4 b5 Avant
Двигател: 2700

Мнениеот denyodeniz » Чет 31 мар 2016 0:19

group® - Явно само ти си ме разбрал добре от тукашните.Благодаря ти за коментарите.Радвам се, че добре им го разказа.На мен ми е тъпо като цяло и тук да се мъча да разправям кое, какво е на хора, които не искат да разберат.Тъпо ми беше и на зам.управителката да обяснявам, че СД-картата няма никаква връзка с преебаната батерия. Ако ви кажа, че небето е розаво, а не синьо какво ще си помислите?

Не знам в първият си пост дали съм го описал, но зам.управителката ми беше казала, цитирам: "Ай, ся след като ти знае толкова много устата, няма да ти дам нито пари, нито телефон!!!! " Е те това изказване ме изкара от нерви, релси и от кожата ми.Как може да съм дал 300лв. и накрая да остана с пръст в уста? Безумно е! И не останах.Не мога да се примиря с мафията в България.Няма никога да го направя ! Тук, има някои хора май дето са гъзолижци, за това така се разминават моралните и неморалните неща.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 31 мар 2016 0:37

Владо то темата за Техномаркет, мострите и т.н. си я започнал точно ти отдавна (за някои хора, които ме карат аз да чета, ще подскажа, че е на следващата страница с теми и е 13 страници :mhihi ). Нека все пак я има и тази - повече теми за кофти търговци - повече гугъл резултати :a045

denyodeniz - доста хора тук са те разбрали, но не пишат. Просто се създаде една прослойка от 'интересни' типове във форума, които на всяка тема искат да изкажат 'различно' мнение и да са все 'срещу течението' и 'оригинални'. Тези хора ходят и по улиците, коментират и навред из интернет. Та те отказаха и доста от другите - свестни типове, да пишат. Та радвам се, че надигането на глава дава резултати :beer

100кинта$ - мноооо мЪ обиди с това да ме караш да чета, да знаЙш! :bishop :a045

едит: Забравих - ТЕХНОМАРКЕТ ТЪПАЦИ - НЕ КУПУВАЙ!!!

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Чет 31 мар 2016 0:52

stefan4o написа:Явно още си в тая възраст, дето си мислиш, че всичко дето хвърчи се яде.l

Много точно казано Стефчо! :th_up :bowdown
В доста съкратен вид Ви разказвам следната случка:
Млад тарикат се стяга за ски, но сутринта установява, че е забравил през нощта светлините си и акумулатора му е напълно изтощен. Вика свой приятел, купуват нов акумулатор, монтират го и заминават да карат ски. Връщайки се взима от друг познат зарядно и зарежда стария акумулатор, а след това отива и позовавайки се на зле разбрани потребителски права иска да върне вече използваният акумулатор под предлог, че проблемът бил в стартера и имал право да връща стока. Доколкото насреща си не е имал балъци, а по-умни от него тарикати, те му се отказват любезно с ясна и точна мотивировка, след което нашият "герой" започва да вика, крещи, чука и заплашва. Само хладнокръвното и мъжко поведение на продавачите укротява самозабравилият се "потребител" и не се стига до викане на полиция, а акумулаторът му остава за спомен от карането на ските. :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 31 мар 2016 0:58

KOKO ГЕОРГИЕВ написа: а акумулаторът му остава за спомен от карането на ските. :mhihi :mhihi

Баси тъпата история, която няма нищо общо с темата и случката!
Дано поне ти е олекнало, че си я разказа :c010

denyodeniz

Мнениеот denyodeniz » Чет 31 мар 2016 1:10

KOKO ГЕОРГИЕВ - Интересна случка, но не виждам да се доближава поне малко до моя случай. Наистина много сте оригинални по форумите.
И аз да разкажа за една случка. Млади форумници решават да направят протест, против минималната заплата в България. Присъединяват се близо към 10 000 човека в групата.На уреченото място за протест отиват едва 20 човека.Протеста са проваля.

Та сигурно разбрахте, защо ви го разправям това.Но ако не сте се досетили да ви го кажа, че на повечето им трябва обяснение до най - тънкото нишле за да схване. По форумите много знаем и лаем, а на живо не ни бивЪ.

Иначе ползвате и яко лафове дочути от баби, дядовци, форумници, гугъл, яхуу , детски алабала. Зелени тикви сме били, че всичко дето хвърчи се яде... Интересни, но с такива лафове не изглеждате помъдрели или опитни, а напротив поизтъркват се вече тия работи.Пробвайте да се впишете в на човек ситуацията, а не само да изглеждате яките оригинални видове дето са винаги с различно мнение и с различен поглед над нещата....

Мога с логически обяснения да ви докажа, че Земята е плоска от колкото, че се смята за геоид(сфера казано сред нормалните хора). Понякога логично не означава, че е правилно и обратното.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 31 мар 2016 5:28

denyodeniz, ти си живееш в някакъв измислен свят и си мислиш, че тази управителка е уникален случай щом те гледа в очите и те убеждава, че черното е бяло. Реалността е, че подобни хора са навсякъде, и в Бг няма механизъм, който да ограничава наглостта им, дори напротив. Може да ти се струва крайно нелогично, но си е факт. А всичко това е възможно, благодарение на налаганото с години крепостно мислене, което за много хора е станало като инстинкт и се хвърлят да защитават феодалите без дори да се опитват да се позамислят кой прав и кой крив, кое е редно и кое нередно.
Сменили са ти телефона само и единствено щото си имал късмет, друга причина няма, без проблеми можеше да те размотават с месеци.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 31 мар 2016 6:31

denyodeniz написа:
Иначе ползвате и яко лафове дочути от баби, дядовци, форумници, гугъл, яхуу , детски алабала. Зелени тикви сме били, че всичко дето хвърчи се яде... Интересни, но с такива лафове не изглеждате помъдрели или опитни, а напротив поизтъркват се вече тия работи.Пробвайте да се впишете в на човек ситуацията, а не само да изглеждате яките оригинални видове дето са винаги с различно мнение и с различен поглед над нещата....

Не бе, щото като почне някой "аз знаеш ли, че уча еди_си_какво". И какво като го учиш :h020 Не моЕм нищо ти кажем, така ли? Учи си бре човек, няма лошо ти казах. От теб със сигурност съм по-мъдър и опитен, затова ти дадох съвет такива неща да не те впечатляват особено, щото има далеч по-кофти ситуации, в които ще бъдеш поставен (неравностойно) в нашата мила татковина, а и не само. Аз бих се вписал в твоята ситуация по следния начин - отивам, показвам на управителката. Ако не се съгласи вземаме друг телефон същия модел и сравняваме. Без да се карам, да се тръшкам, да рева и да се насълзявам :c020 Понеже работя с хора, контактувал съм с крайно изнервени хора и съм успявал да се справя с гнева на хората и да се разделим с усмивка :mhihi Ама не става само с четене и с подскачане, тези работи не ги преподават в лекциите в университета.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 31 мар 2016 8:18

:th_up
Аз смятам, че имаш право (авторът на темата) в така разказания случай, но просто подходът ти не е бил правилен. В смисъл такъв, има поне два варианта за развитие на ситуацията:
1. Спокойно, без да вдигаш скандал, но по мъжки обясняваш ясно на най-висшестоящия, че няма да приемеш варианта да се подиграват с теб. Можеш да блъфираш, че познаваш закона, без да задълбаваш за да не се изложиш че не го знаеш, но накрая показваш че няма да спреш до тук и ще потърсиш правна помощ и т.н. Често пъти този вариант помага.
2. Вдигаш огромен скандал най-напред с дребните служители, после пред тях и пред всички клиенти на магазина се скарваш и с управителя. Това естествено го (я) унижава, злепостава, всички виждат "компетентността" му (и) и т.н. Ако управителя съм аз, сигурно бих склонил, за да не падам на нивото на уличните скандалджии и да не се излагам повече, но такива като мен не ги слагат за управители на магазин :biggrin . Този вариант води до остра конфронтация и рядко пъти до добър резултат, в твоя случай е по-скоро късмет. Вторият вариант също може да постигне резултат и да стане "по твоему", но е трудния начин.

ПП Интересното и полезното при разглеждането на дадена ситуация от група хора (форум) е че всеки си има своя призма през която гледа, няма как всички хора да виждат едно и също. Ти предполагам си младо момче, но едно време имаше комунизъм, тогава призмата беше една. Малко бяха ентусиастите, които ползваха своя призма и страдаха, не че сега е много различно де. Ако сложиш една тиква на масата и седна 4 човека и я гледат, то един може да каже: това е много хубава тиква, друг - това е изгнила тиква, втори - съсем зелена е и т.н. Нищо чудно и четиримата да са прави, гледат само известна област и страна от целия тиквен обект :th_up .

denyodeniz

Мнениеот denyodeniz » Чет 31 мар 2016 8:29

Аз най - нормално обясних на зам.управителката какъв е проблема и много клонях да се сравни с другият модел в бяло дето го имат.Всъщност даже й предложих да го донесе и да сравняваме, но тя по никакъв начин не искаше да се занимава с мен, по всичко личеше това.Иначе колега, когато аз се изказвах аз се доказвах и бях спокоен и малко напрегнат заради нея.Тя се изказшаше без доказателства, но знаеше, че съм прав, защото не искаха да донесът другият смартфон за да сравним + това, самата тя не можа да изкара батериячта! Щом тя с тия катърски нокти не можа, значи и аз не бих могъл. Аз когато знам, че съм прав и знам, че разбирам нещо го доказвам! Който не може да го докаже, той да му мисли.Аз нося отговорност за себе си.

За колегата stefan4o, имам много опит, който съм придобил по време на обучението си.Не искам да ти казвам 2-те си имена за да ми чукнеш името и да излязат 3 страници резултати с успехите им.Мислч, че няма нужда да се доказвам тук.Аз говоря с доказателства.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 31 мар 2016 9:27

denyodeniz написа:За колегата stefan4o, имам много опит, който съм придобил по време на обучението си.Не искам да ти казвам 2-те си имена за да ми чукнеш името и да излязат 3 страници резултати с успехите им.Мислч, че няма нужда да се доказвам тук.Аз говоря с доказателства.

Ясно стана на всички ни, че си доста зелен и объркан още. Сега си представи, че един шестокласник ти обяснява, че има много опит "от училище" и знае всичко за живота от филмите. Ще ти стане смешно от доводите му нали. Ти си тоя шестокласник в момента. Осъзнай се, че докато станеш на 30-40 има да научиш доста нови неща и е наивно да мислиш, че като си навършил 18г вече знаеш всичко. KOKO ГЕОРГИЕВ ти даде пример за понятието "някой мисли, че всичко което хвърчи се яде", но трябва малко въображение (и опит) за да го проумееш.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 31 мар 2016 9:34

В Техномаркет съм правил рекламации общо взето без големи проблеми,и то във въпросния магазин ( Шумен).Обаче в Технополис си е..о мамата:Там са на принципа:Кръв повръщам-пари не връщам.Моите тъстове преди време си купиха оттам един хладилник "Zanussi'',оказа се дефектен.С големи мъки и разправии го подмениха.Втория се оказа със същия дефект.Бедна ви е фантазията на какви панаири станах свидетел.Ама и аз крещя и оня управител насреща ми и той .Накрая се оказа че цялата партида е дефектна и я изтеглиха от пазара.Дойде ред да получим трети нов хладилник-да ама за тия 6-7месеца докато се разправяме,цените постепенно скочиха средно с по 100-150лв.Накрая се наложи да доплатим още 150лв. и да вземем друга марка.Така че аз пък Технополис не го препоръчвам-конкретно за Шумен говоря. :thumb_down

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 31 мар 2016 9:37

Преди няколко месеца имах случка с Техномаркет, купих си телефон, и след два дни реших че не ми трябва и го върнах.
Разбрахме се съвсем културно, пари не съм търсил защото това си беше моя прищявка, дадоха ми ваучер за стойноста на телефона и по-живо по-здраво :smile
Така че явно всичко е до индивидуален подход в дадена ситуация :smile

denyodeniz

Мнениеот denyodeniz » Чет 31 мар 2016 9:40

Мога да ви кажа, че понякога и шестокласниците са по - компетентни в някои теми от колкото 40 годишните. Всички сте яко узрели.Даже май презрели. Това да си мислиш, че някой е по - малко компетентен в някоя тема само заради годините му е много тъпо и няма кво да се обяснява.Вие от къде знаете аз до сега какво съм преживял, къде съм ходил, какво съм правил и какво съм постигнал.На колко години съм знаете ли? Абе май ме познавате добре, ко обяснявам въобще, та вие повече ме познавате от колкото аз самият себе си познавам.Интересни хора сте по тия форуми.Чудя се даже каква ви е изгодата да се драчите и да се изкарвате много компетентни в някои работи.

Поздрави, приятен ден.

П.П Аз не съм казал, че знам всичко за живота, вие защо изкривявате моите изкази по съвсем различен начин? Не си спомням да съм казвал нещо такова.А отделно ако си мислете, че от една конкретна случка може да оцените това един човек дали разбира живота, не искам да коментирам вашето отношение и вашето разбиране за живота.Малко се изкривявае нещата при вас.Доста се разминавате с идеите си, когато искате да се изкарате много компетентен.Вярно, че Иво Сиромоахов ми беше казал, че по форумите наистина няма смисъл да се пише, защото в България всеки е готов да те нападне за да се изкара прав и да има с кого да си чешат езиците и егото.

Забелязах в хронологичен ред като прочетох последователните мнения, че май хората не четат това, което е писано преди тях и си карат така както те си искат.Моля колегите, които не могат да четат да не коментират, защото уж се изкарват много зрели, а пък не четат дори това, което пиша.Много добре знаете да постъпвате в конкретната ситуация, но никой не казва със свои думи как е трябвало да постъпя.Аз не виждам в моите думи някакъв проблем или арогантно държание.
denyodeniz написа:Аз изясних, че има дефект и, че искам да го погледнат за да нарпавим нещо по - въпроса. Помъчхиха се служителните да изкарат батерията, но не успяха.

12717952_452516998278160_1665033515081591803_n.jpg
Служителят отдясно беше въпросната нервна служителка.
11239695_452567001606493_489500160327622276_n.jpg

Каква по - нормална реакция и какви по - нормални думи от тези?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 31 мар 2016 10:09

Какво и как е станало знаеш само ти, в момента четем само твоята версия, ответната страна може да има коренно различна версия от тази.
Запознай се с правата си на потребител, и ако имаш основание си подай жалбата където и както трябва, после ако искаш пиши какво е станало. Да се жалиш по-форумите файда йок.
Успех, и много поздрави на Сиромахов :smile

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”