Формула 1, Сезон 2016
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Формула 1, Сезон 2016
Чакай Данчето да поизпъне улиците и тогава.
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
като за първи април става
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Хамилтън с 5 места назад заради смяна скоростна кутия, било повредена от сблъсъка в Бахрейн
-
- VW експерт
Колеги,тъй като съм възпрепятстван да гледам прякото предаване,повтарят ли предаването по някоя телевизия?
И от колко часа?
И от колко часа?
- К.Одаджийски
- VW експерт
По диема спорт 2 ще го повтарят довечера в 19,45, иначе или торент или скай спорт от руските телевизии с асе стриим плеъра
-
- VW експерт
ТенкЮ пипъле.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Можете да гледате както пряко предаване, така и на запис по руската
Peers.tv - Матч ТВ.

- VW_passatOR
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP
Колеги смята ли някой да ходи тази година на ф1 в Унгария и ако да, ще споделите ли с коя агенция или по друг начин че се колебая? Сж ако не е подходяща темата...
- К.Одаджийски
- VW експерт
Най добре е май да се съберете трима и да отидете с кола, поне така съм чел из форумите, един приятел ходи миналата година със сина си и него приятел, но не съм ги питал за разходите. Ходиха с голф 4 на газ
Като разходи километрите ги знаеш,а също и колко гори колата ти
,имаш около 30-40 лв. магистрални такси.По-скоро не знам колко лесно ще намериш хотел за нощуване.

- VW_passatOR
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP
Нямам ги тия приятели които да ми се навият на акъла та сигурно ще е с агенция (пътни и спане 280 лв). Не ми се ще мн да се ангажирам с разни резервации търсене на това и онова в Будапеща както и с толкова каране. Дори и по-скъпо да излезе предпочитам да съм на спокойна почивка тип екскурзия. Мисля с Караджъ Турс, ако имате опит с тях споделяйте.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
До там от София са 700 км...колкото от Резово до Видин.... Но ти си знаеш
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Колега, видях я офертата на Караджъ турс. За двама човека в двойна стая, транспорт до там и 2 нощувки 560 лв. Допълнително по 45 лв на човек за трансфери до пистата. И за разходка в Будапеща още по 20 лв и т.н. И лека-полека си отиват по 350 лв на човек, без да броим билетите за пистата.
Според мен е по-добре да се пътува още в четвъртък и да се направят 3 нощувки (четвъртък, петък, събота) и в неделя отпътуване след състезанието.
Направих една сметка какво би се случило ако сте 4 човека с автомобил:
800 км отиване + 800 км връщане + 200 км обикаляне там = 1800 км.
При разход на дизел 6.5/100 = 117 литра дизел. = 230 лв
За винетки и пътни такси са още 60 лв
Прочетох в нета, че паркингът на пистата е безплатен, ако имаш билети.
За три нощувки приличен 3-звезден хотел намерих в Будапеща за 460 лв (две двойни стаи за 4 човека).
И накрая като се направи сметката излиза общо 750 лв за 4 човека или точно на половина от това, което предлагат като екскурзия, а хем си имаш удобството на автомобила, с който можеш да отидеш навсякъде, хем имаш 1 нощувка повече и не се гърчиш в автобуса...
А относно билетите гледам, че има "Three Corners Bronze Weekend", което ти позволява в трите дни да си на различни трибуни:
Петък: Gold 1 Grandstand
Събота: Red Bull Grandstand
Неделя: Bronze 1 Grandstand
Цената е 130 евро на билет
Сега прочетох в сайта, че:
Ето и какво представлява този pitwalk (видео от 2012):
Според мен е по-добре да се пътува още в четвъртък и да се направят 3 нощувки (четвъртък, петък, събота) и в неделя отпътуване след състезанието.
Направих една сметка какво би се случило ако сте 4 човека с автомобил:
800 км отиване + 800 км връщане + 200 км обикаляне там = 1800 км.
При разход на дизел 6.5/100 = 117 литра дизел. = 230 лв
За винетки и пътни такси са още 60 лв
Прочетох в нета, че паркингът на пистата е безплатен, ако имаш билети.
За три нощувки приличен 3-звезден хотел намерих в Будапеща за 460 лв (две двойни стаи за 4 човека).
И накрая като се направи сметката излиза общо 750 лв за 4 човека или точно на половина от това, което предлагат като екскурзия, а хем си имаш удобството на автомобила, с който можеш да отидеш навсякъде, хем имаш 1 нощувка повече и не се гърчиш в автобуса...
А относно билетите гледам, че има "Three Corners Bronze Weekend", което ти позволява в трите дни да си на различни трибуни:
Петък: Gold 1 Grandstand
Събота: Red Bull Grandstand
Неделя: Bronze 1 Grandstand

Сега прочетох в сайта, че:
Значи, че всеки който желае и има билет за уикенда може да отиде в четвъртък следобяда и да се разходи в питлейна.A great tradition will be prolonged. The Public Pitwalk on Thursday before the race days at Hungaroring. Everybody holding a valid Grand Prix Weekendticket will be able to attend on Thursday, July 21st from 16:00 to 19:00 o'clock.
Ето и какво представлява този pitwalk (видео от 2012):
- К.Одаджийски
- VW експерт
Едно мнение на човек ходил с кола от друг форум
Впечатление ми направи, че билетът на място е по евтин от онлайн закупен.
Малко по темата: аз ходих с кола на ГП-то 2014-та. Препоръчвам пътуване през нощта. Ние тръгнахме четвъртък вечер от София към 9-10, и петък сутринта в 6 бяхме на пистата, даже не бяха отворили касите за билети. Към 8 ги отвориха, взехме си билети на място. През нощта няма никакви опашки по границите, чака се по 10 минути. След Ниш всичко е магистрала. Даже преди Ниш вече има пусната малка част от новата магистрала :). Като такси в Сърбия има на магистралите: в началото си взимаш талонче, и като излизаш си плащаш - даваш талончето и ти изписва сумата. Може да се плаща с карта. Може и кеш в евро. На бензиностанциите също приемат евро. За Унгария трябва винетка. 10 дневна е най-малката, около 10 евро е. Бяхме в хотел от booking.com и всичко беше точно. Пистата не е чак толкова близо до Будапеща, но пак са магистрали навсякъде, така че се стига под час. Има безплатни паркинги на пистата по нивите. Малко е тегаво особено в денят на състезанието, има големи опашки, но е нормално. Има много къмпинги около пистата, и изглеждаше да е като доста весело настроението там. Имаше хора, които си пийваха по къмпингите, даже не гледаха състезанието :D
Бирата/храната около пистата е доста скъпа, хубаво е да се заредите от БГ с някви неща, или да търсите по-големи магазини там наоколо.
За билети, ние бяхме на зелените площи, и останах доста доволен. Има много добри позиции да си обикаляш на тренировките и квала, за да си избереш за състезанието от къде да гледаш. Има в началото на старт финалната права една зелена площ, много е добра, само че за състезанието трябва да се отиде доста доста рано там, за да си вземеш хубаво място. Носете си и рибарски столчета за сядане, ако не сте по трибуните. Това е общо взето.
Впечатление ми направи, че билетът на място е по евтин от онлайн закупен.