Колега автор,Голф 4 е един от най-масовите автомобили по пътищата у нас.
Нормално е във такъв форум да има доста теми за проблеми по този автомобил.
Нисан казваш,ами жив и здрав бъди!
Успех с покупката на този автомобил.
Техническите форуми са за четене и информация.
Битува една максима,че форума на Мерцедес е полу-жив,демек тия коли нямат проблеми.
Ами имат,и то скъпо струващи проблеми.

Съвет за покупка VW Golf 4 1.6 бензин (+газ/метан)
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Съвет за покупка VW Golf 4 1.6 бензин (+газ/метан)
burninskin написа:От всички мнения, които прочетох до тук, започвам да клоня все повече и повече към Nissan Almera 1.5. Почти няма негативни мнения за него и цената изглежда по-приемлива. Единственото, което не ми харесва е, че музиката му не се сменя :р
За какво ти е Рено Меган правено в Англия от индийци?
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз не знам какво иска да каже колегата с това няма негативни мнения .... Мен ако питате е добре, че се знаят проблемите, а не да се чудиш за какво иде реч и да изреждаш майсторите 1 след друг ....
Голф 4 си е кола на години и е нормално да има проблеми, като всяка друга, но ако намериш читава и си я обслужиш ще ти служи вярно.
Мен лично Голф 4 ме зариби да си купя новата колата. Изключително много ми хареса как вози и за годините си вътре не трака/тропа като някои други, да не изброявам марки.
Голф 4 си е кола на години и е нормално да има проблеми, като всяка друга, но ако намериш читава и си я обслужиш ще ти служи вярно.
Мен лично Голф 4 ме зариби да си купя новата колата. Изключително много ми хареса как вози и за годините си вътре не трака/тропа като някои други, да не изброявам марки.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Не виждам какво има да му избираш толкова, все пак купуваш 15-16 годишен автомобил!
Би трябвало да го правиш с ясното съзнание, и да си готов за всякакви изненади и ремонти. Никой автомобил не е проектиран да кара по 100 години без дефекти и ремонти, няма кола която да не се чупи.
Няма как да направиш правилен избор с толкова стари автомобили и толкова малък бюджет, при положение че автомобилите към които си се насочил като възраст и състояние, отдавна трябваше да са на бали вместо да се продават и да се ползват.
Би трябвало да го правиш с ясното съзнание, и да си готов за всякакви изненади и ремонти. Никой автомобил не е проектиран да кара по 100 години без дефекти и ремонти, няма кола която да не се чупи.
Няма как да направиш правилен избор с толкова стари автомобили и толкова малък бюджет, при положение че автомобилите към които си се насочил като възраст и състояние, отдавна трябваше да са на бали вместо да се продават и да се ползват.
- burninskin
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател:
radi_nrj написа:burninskin написа:От всички мнения, които прочетох до тук, започвам да клоня все повече и повече към Nissan Almera 1.5. Почти няма негативни мнения за него и цената изглежда по-приемлива. Единственото, което не ми харесва е, че музиката му не се сменя :р
За какво ти е Рено Меган правено в Англия от индийци?
Ако ще използваш думите на друг, поне сложи името му след цитата ти. Иначе ме съмнява да знаеш за какво говориш.
Няма нужда да се засягате от думите ми. Точно, защото Голф е най-разпространената кола, е нормално да са най-много оплакванията за нея. За това реших да пиша тук, защото се предполага, че ще получа най-компетентен и обективен отговор. Вместо това ... е, може да видите сами какво получих като мнения и информация. И това че съм се насочил към 15-20 годишна кола не значи, че с удоволствие ще хвърля едни 4000лв за кола, в която след това да трябва да наливам сериозни суми, за да мога да я ползвам ... и надали някой от вас би. Всеки гледа да вземе нещо максимално добро за сумата, която може да си позволи да инвестира. Пределно ясно е, че всичко е въпрос на късмет, но поне шансовете да са на наша страна, колкото се може повече.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Като купувахме чисто новия Nissan Note (Renault Modus) на шурея така се изрази един от продавачите: - Рено правено в Съндърланд от бангладешци 
Както и да е, тая Almera явно е повече Nissan от нашия Modus. Бензиновия 1.5 си е Nissan, само дизела си е Renault dCi. Поне тук все още платформата си е японска бях се заблудил, че ползват обща с Megane II.

Както и да е, тая Almera явно е повече Nissan от нашия Modus. Бензиновия 1.5 си е Nissan, само дизела си е Renault dCi. Поне тук все още платформата си е японска бях се заблудил, че ползват обща с Megane II.
Последна промяна от radi_nrj на Нед 10 апр 2016 23:23, променено общо 1 път.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
От темата: Golf 4 1.4 и 1.6 проблеми със скоростите с код DUU, DUW, ERT
Т.е. търсиш си голф след 2002 г. и си по-спокоен. А ако все пак решиш да взимаш такъв от преди 2002 г., просто си заделяш едни 400 лв и заедно с първоначалното обслужване сваляш кутията и я даваш да ти я оправят - 100 лв сваляне и качване, 150 лв ремонтен комплект и 150 лв труд по отваряне и затваряне на кутията.
Проблема е най-силно изразен при DUU и DUW и най-слабо при ERT (именно заради разлики във размера на изравняващите конусни колела). Независимо от това - проблема е решен фабрично ПРИ ВСИЧКИ от дата на производство 10.07.2001, когато 9mm-овите нитове се заменят с 11mm!
Т.е. Всички с автомобили (Голф 4 и Бора със скоростни кутии почващи с D и ERT) произведени преди тази дата и особено с кутии DUU и DUW е хубаво да вземат превантивни мерки!
А защо вероятността да има проблем при ERT (1.6 16V) e малка - защото повечето Голф 4 1.6 16V са произведени след горната дата, тъй като този двигател се пуска от модел-година 2001, а не от 1998 както останалите.
Т.е. търсиш си голф след 2002 г. и си по-спокоен. А ако все пак решиш да взимаш такъв от преди 2002 г., просто си заделяш едни 400 лв и заедно с първоначалното обслужване сваляш кутията и я даваш да ти я оправят - 100 лв сваляне и качване, 150 лв ремонтен комплект и 150 лв труд по отваряне и затваряне на кутията.
- burninskin
- Двигател:
И предполагам няма как да се разбере дали кутията е тръгнала без да се разглоби? И какъв е шанса дори и след един ремонт пак да сгъне след някакво време?
От цялото четене на форума стигнах до следното заключение:
- най-добрия вариант е кола след 2002г. или мотор 1.8/2.0, където може и по-ранна година(четох, че били правени по-здрави от по-слабите мотори).
Не знам дали мога да си позволя такава година или мотор, но ще видя дали ще изпадне от накъде за по-малко пари (и надявам се, няма да е на тор)
П.П. Къде мога да видя серийния номер на скоростната кутия и по-точно споменатите букви?
От цялото четене на форума стигнах до следното заключение:
- най-добрия вариант е кола след 2002г. или мотор 1.8/2.0, където може и по-ранна година(четох, че били правени по-здрави от по-слабите мотори).
Не знам дали мога да си позволя такава година или мотор, но ще видя дали ще изпадне от накъде за по-малко пари (и надявам се, няма да е на тор)
П.П. Къде мога да видя серийния номер на скоростната кутия и по-точно споменатите букви?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Я разгледай Астрите.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Ако е направена читаво шансът да се счупи е като на всяка друга скоростна кутия. Не искам да дърпам дявола за опашкта, но моята кутия на 1.8 20v 125 hp вече 12 години е подложена на зверства и няма проблеми, освен 2-3 пъти смяна на съединител.burninskin написа: И какъв е шанса дори и след един ремонт пак да сгъне след някакво време?
Кодът на кутията би трябвало да го пише на лепенката в багажника http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=1&t=302248burninskin написа: Къде мога да видя серийния номер на скоростната кутия и по-точно споменатите букви?
- burninskin
- Двигател:
muns61 написа:Я разгледай Астрите.
От тях започнах, но в момента съм с Корса и съм се нагледал на ръжда до живот. Не искам да се занимавам повече с опели.
Благодаря, Vlad777!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Майтап бе, Уили!
То ако кола се купуваше с интернет съвети, сервизите да са затворили...
То ако кола се купуваше с интернет съвети, сервизите да са затворили...
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Колега, един съвет...
когато става въпрос за автомобили втора-трета-пета ръка всичко зависи от конкретната бройка, без значение от марка и модел!
Не подхождай предубедено към различните марки и модели, а си вади изводите от конкретния автомобил който гледаш ( на живо )!!!
За евтините автомобили нов внос е писано много от потърпевши, хубава и евтина кола няма да намериш, така че марката я остави като последен критерий!
когато става въпрос за автомобили втора-трета-пета ръка всичко зависи от конкретната бройка, без значение от марка и модел!
Не подхождай предубедено към различните марки и модели, а си вади изводите от конкретния автомобил който гледаш ( на живо )!!!
За евтините автомобили нов внос е писано много от потърпевши, хубава и евтина кола няма да намериш, така че марката я остави като последен критерий!
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Хенри Форд е казал, че няма никакво значение какъв цвят е колата, стига да е черен.
Аз бих казал, че марката също няма никакво значение, стига да е Volkswagen!
Аз бих казал, че марката също няма никакво значение, стига да е Volkswagen!
- burninskin
- Двигател:
forski написа:Колега, един съвет...
Знам, че е така. Но все пак има марки коли, които се разпадат доста по-бързо от други. Сравнително нова и запазена кола, която да вози като каруца или по-стара, но качествено направена. Иначе не мога да реша кое е по-малкото зло - нов внос или карана в България ...
В крайна сметка всичко е до късмет. Не виждам все още кой знае какъво да се предлага в нета. Скоро ще започна да ходя и на място. Имам вече някаква представа за какво да се оглеждам от информацията, която ми предоставихте (впрочем какво правим, ако листчето с данните за колата при резервната гума го няма?). Чудя се само дали да чакам, докато попадна на кола произведена след 10.07.2001 или и по-евтина 1.6SR, която да и направят ревизия на скоростната кутия ще свърши работа? Все пак 1.6 16V си е и по-скъпа за поддръжка и е с по-висока цена.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”