Seat Leon 1.9 TDI ARL шум от скоростна кутия

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
vladoooo
Автомобил:
Двигател:

Seat Leon 1.9 TDI ARL шум от скоростна кутия

Мнениеот vladoooo » Вто 05 апр 2016 7:29

Имам малко въпроси и бих желал да ги дискутирам с някой преди да предприема поредният ремонт. Колата е Seat Leon 1M ARL с чип. Сменен комплект съединител маховик, притискател и феродо на Sachs и помпа на Luk преди 9000км, заедно с това смених и dog bone, маслото на скоростите с Titan. Колата няма лашкане, върви нормално, дюзите са в нормални стойности, мотора работи перфектно, но:
1. Колата е на свободна, при натискане на съединителя се чува чаткане/предполагам помпата прави мизерии/;
2. При по продължително каране, започвам да наблюдавам, че ако искам да включа 1-ва скорост имам някакво затруднение, задната влиза добре. Също така усещам и някакво усилие при натиснат съединител на педала, подобно на вибрация.
3. При каране на автомобила, на 4-та, 5-та и 6-та предавка около 1500 оборота се получава някакъв монотонен звук, вибрация, не мога да определя дали спира след определени обороти.

Дайте едно мнение от къде да захвана проблема, ако има начини за елиминиране на дадени неща пак ще са от полза?

Pavel_Petkov87
Автомобил:
Двигател:

Re: Шум от скоростна кутия ARL

Мнениеот Pavel_Petkov87 » Нед 10 апр 2016 3:34

Аз имам сходен проблем при голф 5 1.9тди 105кс преди 20000км сменим маховик и комплект съединител и усещам леки вибрации в педала на съединителя на празен ход и при форсиране при натиснат съединител има един странен шум от кутията не съм установил още от какво се получава имам съмнения в притисктеля

vladoooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Шум от скоростна кутия ARL

Мнениеот vladoooo » Нед 10 апр 2016 20:17

Да нещо подобно е "при форсиране при натиснат съединител има един странен шум от кутията не съм установил още от какво се получава имам съмнения в притисктеля"
румолене или пъркане.
Исках да чуя няколко мнения преди да сваля кутията, то така най-лесно ще си проличи.

Pavel_Petkov87
Автомобил:
Двигател:

Re: Seat Leon 1.9 TDI ARL шум от скоростна кутия

Мнениеот Pavel_Petkov87 » Пон 11 апр 2016 12:26

И на мен ми казаха нещо подобно или лагера или има лагери на притисктеля които са по издадени от другите но незнам до каква степен е вредно за колата това

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Върни се в “Дизелови агрегати”