По някога се тресе двигателя яко преди да запали

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

По някога се тресе двигателя яко преди да запали

Мнениеот plamen_at » Пон 05 фев 2007 19:18

По някога се тресе двигателя яко преди да запали, направо имам чиството че се блъска в нещо. Прегледах свещите преди 2 седмици, 3 бяха изгорели, смених ги като мислех че е от това и от тогава до днес не ми беше правила така, но днес ми направи същия номер, чудя се да не е от някоя дюза нещо или да не би да са ми изгорели пак свещите, аз на тоз дет ми ги сменя му викам провери дали изключва релето и да не би за това да са изгорели 3-те свещи, а той ми вика то ако не изключва щяха да ти изгорят и 4-те и тъй като много много не разбираше от електр. не ми го замери, та има ли някой идея защо пражи така колата, става въпрас за Голф 3 АFN.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пон 05 фев 2007 21:10

Сипи хубава нафта!Филтрите как са?Профилактично диагностика!Провери пак свещи! ако са ОК следва акумулатор,компресия, центровка...... дано няма повече !
Късмет и пиши после като установиш проблема

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пон 05 фев 2007 21:18

и свещите винаги се сменят 4-ри,а не 2 или 3,аз така знам от моя майстор.Защото и четвъртата ти е била на ръба да изгори/достатъчно захабена/А и зависи какви свещи купуваш/марка/-не всички са качествени.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 05 фев 2007 21:23

kristian112 написа:Сипи хубава нафта!Филтрите как са?Профилактично диагностика!Провери пак свещи! ако са ОК следва акумулатор,компресия, центровка...... дано няма повече !

Компресия надали така изведнъж ще изчезне.Ако имаш читав акомулатор под ръка пробвай с него за да го изключиш-и той е малко вероятно от веднъж да умре.Виж освен свещите пак и центровката да не се е разбил някой лагер на стартера/при мен беше станало така/

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Пон 05 фев 2007 21:30

Значи сменял сам всички филтри, ремъци, ролки, масло, само една шайба на динамото трябва да сменя че сутрин леко просвирва докато загрее и майстора нямаше такава и затова не я смених, иначе свещите са Bosh по 25 лв. едната ама то пак не е гаранция цената че не са менте и ся най вероятно ще купя още една, ся първо смятам да изчистя компа и ще видя ко ще стане и после ще видим. Дано не е нещо сериозно, баща ми вика че може да имам накоя "пикаеща дюза".

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 05 фев 2007 21:32

Не се хвърляй на скъпи и сложни догадки-дюза и компресия не стават изведнъж.В компа общо взето няма кво да видиш.Гледай свещи,акомулатор,стартер и центровки/евентуално да не е прескочил ремака :!: /

Vilio-SAXOTO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vilio-SAXOTO » Пон 05 фев 2007 22:23

Rabbit_TDI написа:
kristian112 написа:Сипи хубава нафта!Филтрите как са?Профилактично диагностика!Провери пак свещи! ако са ОК следва акумулатор,компресия, центровка...... дано няма повече !

Компресия надали така изведнъж ще изчезне.Ако имаш читав акомулатор под ръка пробвай с него за да го изключиш-и той е малко вероятно от веднъж да умре.Виж освен свещите пак и центровката да не се е разбил някой лагер на стартера/при мен беше станало така/
стартера на този ДВГ няма лагери а ВТУЛКИ!!!от стартера неможе да тресе мотора!вземи си виж и тампоните които даржат мотора данеса омекнали вече и да са за смяна!но ако е от тампоните на мотора и ватре в колата ще ти се тресе сичко така че несъм баба ванга и немога да ти дам точен отговор така!и колега рабит тди акумолатора както и доста други части могат да умрат от раз!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 05 фев 2007 22:38

Колега на втулките още им викат триещ лагер/лагерите не са само сачмени/,ама тва няма никво значение щото ако е от стартера надали той ще си го оправя сам.Незнам какво разбираш под тресене/щото мчоже да е претрисане от трудно палещ двигател до клатене на колата от избили тампони/,ама на мен като ми биши разбит стартера от влезнали вътре кал и листа при палене колата си "подскачаше".Верно много неща могат да свършат отведнъж ама той ако тръгне по тая логика да проверява колата няма да я оправи един мисиц.Във форума освен да си играем на "баба ванга" друго не можем да направим,въпросат е че колкото по точни описания даде колегата и съответно останалите по точни и вероятни предположения толкова по-бързо ще му се реши проблема.
P.S.Съжалявам ако си ме разбрал погрешно-не искам по никав начин да се заяждам ,но имайъ предвид че тва е форум и повечето хора сме дилетанти без ошлайфан монтйорски език и познания.

Потребителски аватар
Stiv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stiv » Вто 06 фев 2007 10:57

Не вярвам да е от свещите защото при мен също 3 свещи бяха изгоряли и нямаше никакви проблеми спаленето.Провери си ремъка.

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Вто 06 фев 2007 19:05

Stiv написа:Не вярвам да е от свещите защото при мен също 3 свещи бяха изгоряли и нямаше никакви проблеми спаленето.Провери си ремъка.

На мене от 2 изгорели свещи сутрин притрисаше два,три пъти преди да запали :wink:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 06 фев 2007 20:54

Свещи...... :idea:

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Сря 07 фев 2007 13:59

свещите мога сам да си ги провера нали, като ги искарам и ги закача на акумулатора, а имали начин без да ги вадя да ги проверя, щото майстора дето ми ги сменя май ми ги проверява без да ги вади, само с едно кабел4е от "+" на акумулатора и допираше до свеща ама какво гледаше без да е изкарал свеща не знам?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 07 фев 2007 19:05

plamen_at написа:свещите мога сам да си ги провера нали, като ги искарам и ги закача на акумулатора, а имали начин без да ги вадя да ги проверя, щото майстора дето ми ги сменя май ми ги проверява без да ги вади, само с едно кабел4е от "+" на акумулатора и допираше до свеща ама какво гледаше без да е изкарал свеща не знам?

По принцип е възможно като разкачиш шината да ги пробваш на място но не е много сигурно като метод. А майстора предполагам е гледал дали дава искра като докачи кабелчето то друго няма какво да се види :wink:

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Сря 07 фев 2007 19:55

Ами май наистина гледаше за искра сега се сещам като ми каза, ама аз ще взема да си изкарам вси4ки една по една и да ги видя пак като ги зака4а на акумулатора, по4ето съм сигорен 4е тази дето не я смених сега е изгоряла и може би за това по някога тресе, а центровката като ми сменяха ремъка я гледаха и беше ОК.

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Сря 07 фев 2007 20:18

plamen_at написа:Ами май наистина гледаше за искра сега се сещам като ми каза, ама аз ще взема да си изкарам вси4ки една по една и да ги видя пак като ги зака4а на акумулатора, по4ето съм сигорен 4е тази дето не я смених сега е изгоряла и може би за това по някога тресе, а центровката като ми сменяха ремъка я гледаха и беше ОК.
--винаги 4-ри нови се сменят,нали ти казах.

Върни се в “Дизелови агрегати”