Подгревател за странични огледала
-
KENTAWAR
- Автомобил:
- Двигател:
Подгревател за странични огледала
Интересува ме дали има изобщо нещо такова за Голф 2 или дали може да се приспособи по някакъв начин. Става въпрос за страничните огледала както при по новите модели да се подгряват. Ако някой знае нещо по въпроса или начин да се направи да пише.
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
за г2 не знам зали има подгряващи огледала-по-скоро не
иначе представлява една платка с метални писти на нея, която е залепена на огледалото от вътрешната страна, може и да стане, ако си я намериш в нужните размери от някое огледало на старо от друга кола, но дали си струва да прекарваш инсталация, жици за нещо което се чисти за 2 секунди
иначе представлява една платка с метални писти на нея, която е залепена на огледалото от вътрешната страна, може и да стане, ако си я намериш в нужните размери от някое огледало на старо от друга кола, но дали си струва да прекарваш инсталация, жици за нещо което се чисти за 2 секунди
-
KENTAWAR
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
Мерси за инфото!
Мога да ти дам един "дърводелски" съвет как да си направиш ел. огледала, видях го направено на един камион и идеята много ми хареса, тя е проста: Монтираш в огледалата по една крушка 12V с подходяща мощност и като я светнеш, тя грее отвътре и подгрява огледалото. На камиона вършеше отлична работа..........звучи тъпанарски, обаче идеята е находчива
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Не сте ли виждали импровизиран нагревател за задно стъкло
Меден проводник с необходимото сечение залепен по правилния начин с тиксо по площта на стъклото и пуснато напрежение по него
Много селско, ма кво да направят хората като на трабанта няма нагревател на задното стъкло
Това може да се направи на страничните огледала и то много просто.Сваляш огледалото, нареждаш проводника, после заливаш с тънък слой от нещо, може и смола и пускаш напрежение, трябва да се изчисли, тук има колеги с обширни познания по елетротехника и електроника, нека кажат те 
Много селско, ма кво да направят хората като на трабанта няма нагревател на задното стъкло -
fantasy_boy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Подгревател за странични огледала
viewtopic.php?f=11&t=6336&hilit=%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BE ето тук колеги има много находчиво решение. Мисля че е най-доброто ... за 1-2 лв...
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Аз също съм чел из интернет за номера с крушката.
Но се питам... всичко друго ли по колата ти си е наред и всички други "екстри" ли имаш, че си се хванал да майсториш най-безполезната (поне според мен)??
Но се питам... всичко друго ли по колата ти си е наред и всички други "екстри" ли имаш, че си се хванал да майсториш най-безполезната (поне според мен)??
- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
може да си купите само стъкло за странично огледало. разликата м/у такова със и без подгрев е няколко лева (скоро взех за 24 лв с подгревател и много хубаво стъкло, но беше нужно да се пообиколят малко магазини)
това е старото стъкло (не е оригинално VAG), но изглежда със здрав нагревател, въпреки че стъклото е натрошено

това е старото стъкло (не е оригинално VAG), но изглежда със здрав нагревател, въпреки че стъклото е натрошено

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Ако огледалата ми не са с подгрев просто трябва да си купя стъкла с подгрев, да се прекара инсталация, да ги залепя на мястото на старите и вече ще имам отопляеми огледала, така ли
Някой правил ли е тази врътка на обикновени стъкла 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”