Polo variant 6n1 1,9sdi волана тресе

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Re: Polo variant 6n1 1,9sdi волана тресе

Мнениеот cekoman » Съб 19 мар 2016 18:14

Не знам вече,майстора каза,че е много впечатлен от колата!Каза,че не е виждал толкова поддържана кола одавна!Каза,че е проверил абсолютно всичко и няма за какво да се хване! И аз мисля,че ще си е същата работа,но ще пиша утре как е!

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Пон 21 мар 2016 0:02

Прав си,притъпи се но го има пак търсенето!Притъпи се в смисъл,че не се появява постоянно,а на периоди и е малко по слабо!Иначе след смяната на втулките на носачите предницата ми е доста по стабилна!Явно ще се кара така колата,защото нямам нерви и средства да се занимавам вече!Иначе искам да попитам ,понеже смених и накладките с по меки на Ferodo (другите при спускане бързо прегряваха) ,та сега хващат по слабо от предишните!Дали е нормално в началото, след смяната да ловят по слабо,педала потъва повече и тогава ловят!Майстора каза,че няма нужда от обезвъздушаване!

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пон 21 мар 2016 18:28

За около 100тина км.трябва да легнат и да хващат вече.Имай го внапредвид,че сега сп.система не работи на 100%!!!.По отдалечко спирай докато усетиш ,че накладките са се напаснали.А по въпроса за тресенето колата няма да се оправи сама-напротив,проблема ще се задълбочи.Дано го откриеш някой щастлив ден.

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Нед 03 апр 2016 12:40

Преди около две години се сетих ,че на спускане от Кръстова гора ги бях прегрял дисковете до пушене,но това беше заради твърдите скапани накладки!И по принцип със старите накладки(които бяха с твърдо феродо) при последователно натискане 8-10 пъти замерисваше на феродо и отказваха да спират!Скоро както бях писал смених накладките с по-меки!Другата седмица ще сменя и дисковете най-накрая,защото най вероятно тогава съм ги изкривил!А и това,което забелязах е че търсенето във волана започва не веднага като започна да карам ,а след около 30 Ина минути,а именно когато диска загрява и се разширява!Иначе като карам с повече от 90 км и натисна спирачката,волана е неудържум и това ме навява на мисълтац,че тресенето е от криви дискове!Според Вас има ли логика в това!

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Нед 03 апр 2016 16:37

Аз ти го приказвам от началото ,ама ти се инатиш да ги сменяш!Така и така щом са изтънели са си за смяна-предполагам тресенето ще изчезне :bowdown

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Нед 03 апр 2016 17:22

Имат съвсем малък ръб и доста могат да изкарат,но ще те послушам и ще ги сменя!А и то само това остана като вариант!Предложи каква марка дискове да взема,четох че ATE са по добри от TRW ,иначе накладките са ми чисто нови Ferodo!Знам ,че хубаво всичко да е една марка,но при условие че накладките са на 700 км са си новички

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Нед 03 апр 2016 18:14

Преди 2г. сменях дискове и сложих Брембо, а накладки или АТЕ или ТРВ-не си спомням, но бяха комплект с пластините/ламаринките/. В началото не спираха добре, докато се напаснат, но след това 6. И почисти добре главината с телена четка от ръжда,за да легне добре диска.

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Нед 03 апр 2016 19:09

Ами то и аз като ги смених накладките отначало не ловяха добре,но сега вече са супер!Ами ще гледам да взема дискове Брембо или АТЕ!Ще пиша като сменя дисковете!Мерси на всички за съветите!

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Нед 03 апр 2016 20:38

Това за тел.четка е МНОГО,МНОГО важно-ако не легнат добре на главината,все едно ,че нищо не си направил!

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Пон 04 апр 2016 8:19

Да,да ще мина главната с телена четка и ще пиша веднага резултата какъв е от смяната!

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Вто 05 апр 2016 21:14

Взех дискове на Брембо и утре ще се сменяват и ще пиша резултата!Искам само да попитам защо постоянно ми падат пластините,които държат накладките и то само от едната страна!Вече слагам трети комплект,покарвам малко и падат и започва да дрънчи отпред като каса с буркани!Иначе като се монтират стоят стегнати!И това проблем ли е да се кара без тези пластини,ще връщат ли апаратите накладката и няма ли да загрява диска!

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Сря 06 апр 2016 15:10

Смених дисковете ,но с Bosh понеже само такива имаше при моя човек,с отстъпката двата за 78 лв!Ефект няма,тресенето си е същото!Интересното беше че пластините на накладките си стояха от тази страна,от която се чува дрънченето!Майстора каза че дрънка спирачния апарат!Така,вече си мисля че търсенето идва от криви гуми и джанти и то два комплекта!Нямам идеи за друго

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Сря 06 апр 2016 21:56

Пластините нямат общо със тресенето-те са да не дрънкат накладките -няма да ти задържат спирачките.Обаче това тресене и мен ме вбесява.От тук нататък вече се започва с проба-грешка.Лагери(на главините и на дифа),полуоски(криви),карета(външни ,вътрешни).От гуми/джанти нали каза че сте я въртели без тях?!? и пак тресяла?То май не остана друго,което не съм споменал.Лошото е че всичко вече струва повечко парички и като части и като труд...

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Чет 07 апр 2016 0:05

Ами полуоската я смених ,защото беше паднал балансьора,но ефект никакъв тя си беше с външно каре само моето вътрешното си остана!Смисъл имам едно вътрешно каре от тази полуоска,която сложихме втора употреба!Единия лагер го смених преди година!Да не е нещо по кормилната уредба!Спомням си като взех колата и смених клеморед,че не палеше!И майстора вади волана,да ама му се беше счупила скобата,с която се вади волана и би с един чук отгоре,отдолу да излезе волана!Възможно ли е тогава да е прецакал нещо по кормилната уредба!

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Чет 07 апр 2016 0:08

Да не е проблема в по късата полуоска или рейката,знам ли вече!Иначе каретата на дългата полуоска са здрави и всеки вдига ръце!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”