Търся съвети или майстор за табло на пасат B3 1.9D

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
boqn83bs
Автомобил:
Двигател:

Търся съвети или майстор за табло на пасат B3 1.9D

Мнениеот boqn83bs » Чет 31 мар 2016 1:21

Здравейте.Търся майстор който може да ми свърже и смени таблата на пасат Б3 92г., 67кс чистия дизел с табло от пасат 94г.90кс.турбо или тди е бил Проблема на моето табло е ,че няма оборотометър и не отчита правилно темпратурата(по ниско на часовника е показва,около 65градуса при включен вентилатор,а тои трябва да включи около 95-98градуса,ако не бъркам).След като завъртях таблата ,новото вместо мигаща лампичка за температурата ми мигаше маслото.Взе да писка от зумера който отзад на таблото(на старото не видях да има) и при запален двигател оборотометъра залепи максимални обороти.След изключване на двигателя и сваляне на таблото с леко единично почукване на таблото се върна стрелката на оборотометъра в стартова позиция.На двете табла е изписана числото 920 под километража.Но ме опасява ,че са две различни марки и ще трябва да се пренареждат кабели и да се приспособява. тел-0988919636

boqn83bs
Автомобил:
Двигател:

Re: Търся съвети или майстор за табло на пасат B3 1.9D

Мнениеот boqn83bs » Съб 02 апр 2016 22:47

явно няма майстори,...жалко

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 02 апр 2016 23:37

Ориентировъчна цена за приспособяване на това табло - 500лв. Цена на табло за твоята кола - 20лв. Пак си помисли дали ти трябва майстор :mhihi
Грешната температура може да се дължи на датчик, а не на скапано табло.
Дано не си прецакал и нещо друго........

boqn83bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn83bs » Нед 03 апр 2016 0:04

да ме прощаваш,но това табло в фолцваген струва 360лв с поръчка и една година гаранция 30лв монтаж от тях.което мога и сам,но за да важи гаранцията де)))),как така майстора взима повече пари за приспособяване от ново не знам???Айде стига базици,все пак ми е сериозен въпроса.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 03 апр 2016 6:53

Колега, прегледай раздел сервизи. Не разбирам защо искаш да злагаш табло от друг модел, а не за твоя, но успех!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 03 апр 2016 7:54

boqn83bs написа:да ме прощаваш,но това табло в фолцваген струва 360лв с поръчка и една година гаранция 30лв монтаж от тях.което мога и сам,но за да важи гаранцията де)))),как така майстора взима повече пари за приспособяване от ново не знам???Айде стига базици,все пак ми е сериозен въпроса.

Ключовата думичка съм я оцветил в червено :exclaim
Колко струват твоите бутала? А колко би струвало да се приспособят бутала от Камаз за твоя пасат?
Това са различни коли, с различни инсталации. За да се сложи таблото, трябва да се направят твърде много промени, а това отнема много време, което струва пари.
Пусни си обява, че купуваш табло с оборотомер за твоята си кола. Ще ти струва значително по-малко от 360лв. Само дано вече не си прецакал нещо по инсталацията на колата.

samara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samara » Чет 07 апр 2016 19:59

[quote="boqn83bs"]Здравейте.Търся майстор който може да ми свърже и смени таблата на пасат Б3 92г., 67кс чистия дизел с табло от пасат 94г.90кс.турбо или тди е бил Проблема на моето табло е ,че няма оборотометър и не отчита правилно темпратурата(по ниско на часовника е показва,около 65градуса при включен вентилатор,а тои трябва да включи около 95-98градуса,ако не бъркам).След като завъртях таблата ,новото вместо мигаща лампичка за температурата ми мигаше маслото.Взе да писка от зумера който отзад на таблото(на старото не видях да има) и при запален двигател оборотометъра залепи максимални обороти.След изключване на двигателя и сваляне на таблото с леко единично почукване на таблото се върна стрелката на оборотометъра в стартова позиция.На двете табла е изписана числото 920 под километража.Но ме опасява ,че са две различни марки и ще трябва да се пренареждат кабели и да се приспособява. тел-0988919636[/quote

за да ти работи оборотомера ще трябва да си смениш и динамото тъй като той взема импулс от него !

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 07 апр 2016 22:43

Предполагам, че алтернаторът му си има такъв извод. И е много вероятно този сигнал да стига и до новия оборотомер. Ама не съм убеден, че всички дизели вземат сигнал от алтернатора. Струва ми се, че новото табло трябва взема сигнал от някакъв датчик на коляновия вал. Това обяснява и защо е отчел бесни обороти още при работа на празен ход. За един оборот на коляновия вал, алтернаторът дава 10 - 15 импулса, в зависимост от размерите на ремъчните шайби. И ако подадеш толкова импулси на оборотомер непредвиден за такава работа, е нормално стрелката да побърка.
Така или иначе само предполагам, може случаят да не е такъв.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”