VW Golf 3 1.8 ABS - Проблем със запалването

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zak-64
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Golf 3 1.8 ABS - Проблем със запалването

Мнениеот zak-64 » Пет 08 апр 2016 17:32

Здравейте колеги. Днес смъкнах капаците на кормилото и отзад се показа клемореда. Извадих кабелите от ключа и пробвах на кой кабел идва 12V напрежение. Оказа се, че е червения с кафява лента. На неговото място свързах с кабелна обувка друг кабел и започнах да търся кой е извода за контакта. Оказа се, че е черен със жълта ивица. Поставих и там второ кабелче. Тия двете кабелчета ги свързах със мултицета. Когато завъртя ключа на контакт ми дава верига, но когато продължа да въртя ключа в положение за палене, веригата се губи. Възможно ли е проблема да е в клемореда и ако нещо греша моля поправете ме. Ще ви бъда много благодарен.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 09 апр 2016 11:34

Според мен го бъркаш с разтоварващият извод.При въртене на положение стартер от там ти се изключват фарове,вентилатор парно и други консуматори,които не участват в запалването.

П.П Купи си нов Клеморед,както те посъветваха Колегите. :exclaim

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 09 апр 2016 17:20

Клемореда поне не е скъп-15на лв.Смени го да ти е мирна главата.И на дизелаците и на бензинките го прави тоя номер.А пък ако не е от него поне няма да си се набутал мн.пари.Смяната не е елементарна-ако се затрудниш-търси темата за смяна на клемореда.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”